Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

29.5.16

23.5. - 29.5.2016

Tak jsem opět zde. Po celém dlouhém týdnu. A co se dělo? Hned začnu.
V pondělí jsem byla v práci a pak jsem jela na pohovor kvůli místu, ale nedopadla jsem moc dobře. Myslím, že odcházím ze školství, protože to, co mi říkala paní ředitelka na té škole, tak na to já nemám nervy ani žaludek. Jen ještě nevím, co budu dělat. Nic jiného nejspíš neumím.
V úterý jsem opět pracovala. A taky se snažila se učit. Večer jsem byla na mši.
To stejné bylo ve středu a ve čtvrtek. Navíc ve čtvrtek byla slavnost Těla a Krve Páně. Tak jsem šla. Celá slavnost trvala necelé dvě hodinky. A užívala jsem si ji. Tak krásnou liturgii jsem dlouho neviděla. A tu adoraci s průvodem už vůbec ne. Jinak o tom vyšel článek.
V pátek jsem pomalu balila a jela na babské hody. Jako už za poslední tři roky každý rok. Jen jsem letos nebrala brusle. Autobusem se s nimi opravdu tahat nebudu. Dojela jsem akorát tak, že jsem stihla mši svatou. A zdejší ministrant, se kterým se znám z dřívějška, mě přemlouval, ať jdu ministrovat. Nešla jsem. Nebyla jsem si jistá, jak zde liturgie probíhá, kromě toho, že dokonale. Tak jsem se opět jen dívala. Jako se nejspíš budu dívat celý zbytek života.
V sobotu jsem šla také na mši. Celkem pěkná. Opět jsem se jen dívala. Celé dopoledne jsem strávila s přáteli a občas se snažila se učit. Odpoledne byly babské hody. Tentokrát jsem obřady nedržela. Už mě vyšoupli i z tohoto. No co. Ať si to užijou. Pak byla krátká procházka a odpočinek.
V noci byla bouřka. Trochu jsem se bála a hodně rychle jsem vypojovala nabíječku s mobilem ze zásuvky. Pak jsem naštěstí usnula.
V neděli jsem vstávala před šestou. Chtěla jsem jít na první mši svatou. Tak jsem se pomodlila a nasnídala a šla. Liturgie byla pěkná. Pak jsem si dala druhou snídani.
Druhá mše svatá byla naprosto dokonalá. Ministranti přítomni nejen tělem, ale i duchem a plně se soustředili. Byl také průvod s Nejsvětější svátostí. Moc krásné. Skoro jsem plakala. Pak se průvod vrátil do kostela a zpívalo se Te Deum. To jsem nějak vynechala a dojetím jsem nemohla zpívat.
Pak byl výborný oběd v restauraci a pak krátká procházka po městě.
Odpoledne jsem začala pomalu balit a chystat se na školu v přírodě. Večer jsem ještě byla na Mariánských nešporách. Také jsem nemohla moc zpívat. Nějak to nešlo. I tak jsem si to užila. A bohužel jsem neministrovala. Škoda, těšila jsem se celý rok... Tak snad někdy příště.
Pak už následovala jen večeře a chystám se na spaní.
Tak to bude pro dnešek asi vše. takže přeji krásný další týden roku 2016. Jen si nejsem jistá, zda budu mít čas na učení. Pochybuji o tom.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené