Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.2.16

1.2. - 7.2.2016

Tak jsem opět zde. Byl to dlouhý a náročný týden. Aspoň z mého pohledu.
Ale teď od pondělí.
To jsem šla do práce. Čekal na mě dohled a ne jeden. Hned dva. Odpoledne jsem se snažila se učit.
V úterý to bylo skoro stejné. Práce a učení. Pak tedy jedna příjemnější událost a to mše svatá. Žehnaly se Hromničky. Užívala jsem si to, i když si nejsem stoprocentně jistá, zda liturgie probíhala tak, jak měla. Ale asi ano.
Ve středu jsem opět pracovala a učila se. Na žádnou mši svatou jsem bohužel nešla, protože jsem nestíhala. Byla v sedm ráno a to už jsem v práci.
Ve čtvrtek jsem opět pracovala a učila se.
A pátek byl skoro identický se dny předtím. S jednou změnou, že ráno bylo bílo.
Večer jsem byla na mši. Bylo svaté Agáty. Která je jmenována v Římském kánonu. Škoda, že Římský kánon nebyl. Byla opět eucharistická modlitba pro děti. Moc se mi nelíbí, protože ztrácí kontiunitu, kterou mají ostatní eucharistické modlitby. Ale když je schválená kongregací pro bohoslužbu a dohled nad udělováním svátostí, tak proč ji nepoužít. Jo a v pátek ráno bylo pocukrováno.
V sobotu jsem vyrazila do školy. Cesta probíhala v pohodě. Jela jsem s panem kolegou, tak jsme si chvílemi povídali. Jinak jsem se věnovala modlitbě a rozjímání.
Čekalo na mě sedm hodin výuky a zkouška. První čtyři hodiny byly věnovány Fundamentální teologii, cž je předmět, který mě baví. Přednášející je taky fajn a hlavně u jeho přednášek neusínám. Do pobědě už to bylo horší a čekaly na mě tři hodiny Starého zákona. I tento předmět je velice zajímavý. Probírali jsme mudroslovné knihy a žalmy, se kterými se setkávám každý den v Denní modlitbě církve.
Pak na mě čekala další zkouška na teologii. Myslím, že třetí.
Sedli jsme ke stolu, byl nám vysvětlen průběh kolokvia a mohlo se začít. Dostala jsem tři otázky. Jedna se týkala Teruliána a jeho vztahu k pohanské teologii. Druhá otázka se zabývala prvními herezemi a spory o ortodoxii. Poslední otázka byla o úryvku textu nějakého církevního otce. Patrologie je velmi zajímavá, takže si kolokvium ještě jednou zopakuji. Docela se na to těším. Cesta domů proběhla v pohodě. Autobus jel včas, vlak jsem stihla a další autobus jel také celkem dobře. Takže jsem byla doma před osmou večerní.
V neděli jsem byla na mši. Jediné co mi obvykle nesedlo byla druhá eucharistická modlitba. Opět se budu odkazovat na IGMR z roku 2002 č. 365 c). Jinak liturgie probíhala normálně.
Hned po obědě jsem jela na byt a pak do práce. Měli jsme ve škole dílničky pro děti a pak byl ohňostroj.
Ještě další informace: v týdnu jsem oslavila čtvrtstoletí.
Tak to bude asi všechno. Tak přeji krásný další týden roku 2016.
Vaeš Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené