Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

31.1.16

25.1. - 31.1.2016

Tak opět neděle. Moc se mi to nelíbí, ale co už. Zítra do práce.
V pondělí jsem byla v práci a pracovala. Taky jsem se učila. Jinak se nic zajímavého neudálo. Vlastně ano. Hned ráno mi netekla voda, následně se změnil jídelníček. Ale nevadilo mi to, protože byla krupicová kaše. a tu já ráda.
V úterý se den opakoval. Práce a učení. A pak už nic.
Ve středu to bylo velmi podobné úterku a pondělku. Až se zdá, že nemám o čem psát.
Ve čtvrtek bylo vysvědčení. Tak jsem je rozdala a užila si cestu domů.
V pátek jsem měla volno. Čekala na mě cesta do sousedního města pro novou občanku. Tak jsem to spojila s návštěvou skiservisu a nechala si seřídit lyže. Odpoledne jsem jela nakupovat. Koupila jsem si lyžařskou budnu, kalhoty, helmu, brýle, rukavice a taky čepici. Všechno pěkně sladěné do oranžové a bílé. Ne, že bych musela být sladěná. Nehraji na to.
Odpoledne jsem také byla na mši. Byla jsem nachystaná na zpěv od ambonu a ono nic. Nepřišly žádné děti, tak se zpívalo s varhanama. Po cestě domů jsem potkala místního kněze a ten se ptal, co ve škole. Tak jsem mu povyprávěla. Zavzpomínal si a spokojeně jsme se rozešli.
Večer jsem jela zpět na byt, protože v sobotu na mě čekal další zápočet. Tentokrát ze Stručného úvodu do filosofie.
V sobotu ráno jsem vyrazila ve tři čtvrtě na šest. Do Olomouce jsem se dostala v pohodě. Problém nastal až u fakulty. Nedostali jsme se dovnitř. Tak jsme s kolegou čekali venku asi tři čtvrtě hodiny. Pak přišel i vyučující a všichni jsme dostali zápočet, abychom nemuseli jet ještě jednou. Samozřejmě nebyl zadarmo, protože každý měl odevzdat seminární práci na vybranou filosofickou knihu. Osobně jsem psala na Útěchu z filosofie od Alaina de Buttona. Docela pěkné počteníčko. A zábavné.
Odpoledne jsem se snažila se učit. Patrologii.
Večer jsem šla na florbal. Hned v první polovině hry jsem si dala dvanáct gólů. Pak byla chvíli přestávka a ve druhé polovině už přibyly jen góly dva.
V neděli jsem byla na mši. Nehrála jsem, jen jsem zpívala. Což ostatně dělám už skoro rok.
Liturgii jsem nějak nestíhala sledovat. Jen jsem zaregistrovala třetí eucharistickou modlitbu, za což jsem ráda. Aspoň tato modlitba byla vyslyšena.
Odpoledne v neděli jsem se chystala na cestu na byt. Byla jsem unavená, nic se mi nechtělo dělat, ale musela jsem se učit.
Nakonec jsem na hodinku usnula. Pak už jsem jela na byt. Tam jsem si vytiskla skripta do fundamentální teologie, abych mohla do konce týdne odevzdat úkol.
A to bude asi všechno. Ještě se pochlubím fotkami západu slunce, těch jsem měla za týden docela dost, protože mám okno na západ.
Jedna více detailní.
A ještě jedna více detailní. A asi nejkrásnější. Podle mě.
Takže přeji krásný další celý týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené