Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.1.16

3.1. - 10.1.

Tak navazuji na loňskou a předloňskou a možná ještě starší tradici pravidelných nedělních článků. A jako vždy začnu od pondělka.
V pondělí jsem šla do práce a vůbec se mi nechtělo. Odpoledne jsem byla chvíli ve studovně a celou hodinu si četla knihu O psaní. Autora už nevím. Po dlouhé době jsem se celou hodinu věnovala čtení. Pak jsem šla na byt a pracovala na seminárkách.
V úterý jsem měla hodinu pro rodiče, ale nikdo nepřišel. Tak jsem se šla informovat, jak budou probíhat schůzky. Večer jsem byla na mši svaté. Liturgie byla v pořádku. Aspoň si na nic moc nepamatuji.
Ve středu jsem opět pracovala, jak jinak. Co jsem dělala odpoledne si nemůžu vzpomenout. Večer jsem byla na slavnosti Zjevení Páně. Trochu mě zarazilo, že se kouřilo hned od začátku mše, když se kadidlo žehnalo až po kázání. Na začátku mše se světila voda a na konci mše se žehnaly zlaté předměty. Liturgie byla pěkná. Užívala jsem si to.
Ve čtvrtek jsem opet pracovala a tentokrát až skoro do půl sedmé večer. A prý, že učitelé mají spoustu volného času. Haha. Mši svatou jsem nestihla. Pak už se čtvrtek přehoupl v pátek a já šla opět do práce.
Odpoledne jsem si uhnětla těsto do pracovních činností a uvařila oběd na sobotu. Večer jsem šla na mši svatou. Byla pro děti. Opět kněz použil eucharistickou modltibu pro dětské mše. Tyto eucharistické modlitby nejsou tak spojité. Jsou v nich vsuvky zvolání lidu. Vadit mi to může, ale tyto modlitby jsou schálené, tak se mohou používat.
V sobotu jsem po dlouhém měsíco jela do školy. Vstávala jsem o půl paté ráno. Cestou pěkně mrholilo a namrzalo. Trochu jsem měla strach, aby se neopakoval prosinec 2014. V Olomouci jsem si udělala pár zimních fotek.
Ve škole to bylo moc fajn. Dvě hodiny latiny, tři hodiny starého zákona, ve kterém jsem měla problém udržet otevřené oči, pak následovaly církevní dějiny starověku a středověku a pak pedagogická antropologie. A pak už jen cesta autobusem domů. Přečkat hodinu v Brně a ve tři čtvrtě na deset jsem vysoupila kousek od domova.
V neděli jsem byla opět na mši svaté. Probíhala tak, jako vždycky. Ignorace oltáře ze strany minisstrantů. Klaní se svatostánku, ale když přechází kněz tak se sice také otáčí ke svatostánku, ale POKLEKNE! Žádné klanění ve stylu hlava o dva centimetry dolů a zavřít oči a zpět.
Odpoledne jsem byla na koncertě. Překvapivě jsem nehrála. Většinu koncertu jsem poslouchala a pak jsem si zazpívala tři koledy. Pak jsem šla do cukrárny s přáteli.
Večer jsem zamířila na byt. Zacvičila jsem si a dívala se na film Navždy spolu.
A to bude pro dnešek asi všechno. Tak přeji krásný další týden roku 2016.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené