Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

3.1.16

A pěkně z ostra

Ani po konci roku si prostě nemohu odpustit komentovat uplynulý týden.
V pondělí jsem jela na byt, zalít si květinky a taky dovézt něco, co jsem zapomněla. Samozřejmostí bylo odvezení povlečení a vysavače.
V úterý jsem byla doma. Nic moc jsem nedělala. Jen úkoly do teologie.
Ve středu to bylo stejné. Hlavně udělat co nejvíce úkolů a odevzdat je. Zatím jsem je neodevzdala. A pomalu jsem se chystala na silvestra.
Ve čtvrtek jsem upletla vánočku. Večer jsem si šla naposledy v roce zahrát na varhany a bavilo mě to. Celkem mi to i šlo. Pak jsem byla na mši svaté. Hezké bylo to, že po mši byla adorace a Te Deum. Adorace byla moc pěkně zpracovaná, protože i lidé dostali texty a všichni věděli, jak to bude probíhat. Jen byla trochu dlouhá, ale konec roku si to žádá. Taky se mi moc líbilo, že ještě přede mší byli všichni přítomní obeznámeni s hospodařením farnosti.
Většinu večera jsem strávila s přáteli. S rodinou jsem pak šla na ohňostroj na náměstí. Během přesunů z domu do domu jsem potkala partičku dost podnapilé mládeže. Tak jsem je slušně a bez jediného slova poslala do jistých míst a kráčela dál. Ani jsem se neohlížela.
Na Nový rok jsem šla na mši. Byla slavnost. A tak jsem předpokládala, že se bude kouřit a bude průvod se svícemi a křížem. Kouření jsem se dočkala, dočkala jsem se i těch svící, ale kříž nikde. Průvod byl krátký. A tak si taky neodpustík jednu a hned první neděli v roce...
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Nechápu, proč brali svíce, když nenesli kříž. To je první bod. Druhý bod byl při obětování. Kněz dostal na oltář dva misály. Reedici a zpívaný meční řád. Nechápu, proč tam ten ministrant clap tu reedici. Všechno, co je potřeba u oltáře je ve zpívaném mešním řádu. Od superoblaty po přijímání. Tak proč mě tak mučí!!! Ale sbírka se vrátila skoro do starých kolejí, až na to, že na kůr nikdo nepřišel. Jejich smůla. A byla škoda, že na konci nebylo slavnostní požehnání, které se na začátek roku hodí. A chyběl mi Římský kánon. Škoda, zase byla druhá eucharistická modlitba.
Odpoledne jsem si na chvíli (asi 3 hodiny) zdřímla. Nejspíš jsem to potřebovala.
V sobotu byl klid. Hrát jsem nešla, spíš jsem se věnovala odpočinku. Večer jsem šla na chvíli ven. Docela jsem se vyděsila, že se svítilo v kostele, ale nejspíš tam byl úklid.
A proč jsem vlastně šla v té zimě a mrazu ven? Chtěla jsem si vyfotit vánoční stromeček na náměstí. Docela to šlo. Tak jsem si vyfotila i další osvětlené věci. Zase jsem zkoušela, co foťák dokáže. Některé fotky jsou dobré, některé jsou strašné. Přiznám se. Neumím fotit.
Večer florbal nebyl, protože jsou prázdniny. Tak až příští týden, ale to zase nepůjdu, protože budu ve škole.
V neděli jsem byla na mši svaté. Už jsem si zvykla, že kněz inklinuje ke staré liturgii, ale že ministranti budou stále ignorovat oltář, to si asi nezvyknu. Navíc mě ještě naštvali tím, že jsou líní vyběhnout na kůr a vybírat i tam.
Odpoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard, na co jiného taky, že? Moc penez v neděli nevyhráli, ale aspoň něco. Nějakých 8 tisíc eur. V sobotu měli přes 20 tisíc. Taky měli o to méně času a jednu oběť.
Pak jsem zamířila na byt a chystala se na pondělí do práce.
Tak to bude dnes vše. Přeji krásný první týden roku 2016.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené