Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

14.9.15

37. týden 2015

Tak jsem opět zde, netradičně a nechtěně v pondělí. Nějak jsem nestíhala. Ale teď začnu pěkně od pondělka.
V pondělí jsem byla v práci. Celkem to šlo. Odpoledne jsem se věnovala svému učení. To už mi moc nešlo, ale překonávala jsem se a učila se. Samozřejmě jsem se musela připravit na další den do školy. A taky se sbalit na cestu do Olomouce. A šla jsem také na mši svatou. A ministrovala jsem. Nic jsem nedělala, jen jsem sledovala průběh liturgie a nemusela jsem nijak zasahovat, protože liturgie probíhala dle předpisů.
V úterý proběhl den, jako každý jiný. Opět v práci a tentokrát docela dlouho. Před třetí hodinou odpoledne jsem se šla podívat do bytu, kde budu bydlet, abych nemusela dlouho dojíždět a hlavně vstávat v pět hodin. Po prohlídce, kdy jsem souhlasila, že se nastěhuji, jsem měla odvoz až do Olomouce. Pak jsem se prošla do obchodu a snažila se opět učit.
Ve středu jsem šla naposledy na to. To naposledy jsem si radši neříkala, protože ze zkušenosti by se mi to taky nemohlo podařit. Vytáhla jsem si docela zvláštní otázku. Když jsem seděla na potítku, tak jsem nevěděla, co psát. Velmi mě uklidnila moje vedoucí diplomové práce. Naštěstí jsem něco málo napsala. Na zkoušení jsem šla s velkými rozpaky. Hlavně se mě ptali. Měla jsem z toho smíšené pocity. A spíše negativní. Společně s ostatními jsem čekala na ortel. Zpráva ovšem byla potěšující a já se od dvanácté hodiny mohla pyšnit titulem Mgr. Tudíž se ze mě stal magor s papírem. Hahá, to se mi ulevilo. Mohla jsem vytahat všechny ty zatracené papíry z eurofolií a následně je hodlám obřadně spálit v kotli. Jak se na to těším.
Ve čtvrtek jsem jsem opět byla v práci a přežila své první třídnické hodiny. Ve škole jsem byla do půl sedmé. Domů jsem se dostala až ve tři čtvrtě na devět. Musela jsem se ještě nachystat na další den, tak jsem do postele ulehla až skoro v jedenáct. Potěšující na to, že jsem musela druhý den vstávat zase v pět.
V pátek jsem šla opět do práce. Nějak jsem to přežila. Pak jsem jela domů. Cesta proběhla v pohhodě, jen jsem měla jednu chvíli strach, že mi nevyjde časově jízdenka. Naštěstí mi vyšla, asi o pět minut.
V sobotu jsem jela opět do Olomouce. Tentokrát jsem jela na zápis na Cyrilometodějskou teologickou fakultu. Cesta proběhla v pohodě, jen jsem opět vstávala brzy ráno a nemohla jsem se vyspat. Z teologie jsem nadšená. Součástí byla také imatrikulace a seznámení s informačními systémy. Stihla jsem vlak, o kterém jsem si myslela, že nestihnu.
Večer jsem šla na ohňostroj. Byly totiž slavnosti. Stihla jsem jen večerní průvod a ten ohňostroj.
V neděli jsem jela na kole do vedlejšího města na mši svatou v sedm hodin. Takže jsem se opět nevyspala. Mše svatá probíhala v relativně dle liturgických předpisů. Navečer jsem jela na byt, abych se mohla ještě připravit na pondělí. Stihla jsem i jednu soukromou akci.
A to bude pro tento týden asi všechno. Přeji všem krásný další týden roku 2015.
Vaše Vanimaré.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené