Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

3.5.15

18. týden 2015

Týden nic moc zajímavý. Spíš zajímavý z hlediska učení. Je toho čím dál víc.
V pondělí jsem byla doma a učila jsem se. Nic moc extra se nestalo.
V úterý všechno probíhalo jako v pondělí. Akorát se mi opět vrací mé psychické problémy. Asi bych zase potřebovala vypadnout nějak pryč. V úterý bych také měla páté výročí ministrantské služby, kdybych ji před dvěma lety neopustila. Stále doufám, že se vrátím a se mnou přijde správná liturgie.
Ve středu jsem se opět učila. Jen večer jsem byla na chvíli hrát na varhany a pak hrát a zpívat při mši. Dlouho jsem nebyla tak rozklepaná u Gloria jako tuto středu. Nevím proč... Ale zahrála jsem všechno a možná i bez chyby.
A vzpomínala jsem článkem na pouť do Lurd a do Fátimy. Jejda, jak tam bylo krásně.
Ve čtvrtek jsem se opět učila a sledovala i nabídky práce ve školách. Taky jsem hned poslala dva životopisy. Snad se někam dostanu.
Odpoledne jsem byla s mamkou nakupovat. Mám novou halenku a plavky. Už jsem je fatk potřebovala. Jedny plavky letěly do koše, tak jsem je po dlouhém půl roce nahradila jinými.
Večer bylo pálení čarodějnic. Naštěstí se mě nikdo nesnažil upálit. Byla jsem chvíli za dětmi a pak jsem šla domů. Myslela jsem si, že se budu ještě učit, ale nedošlo k tomu. Jen jsem oddělala pedagogiku z mé postele. Jediný úkon, který jsem s otázkami podnikla.
V pátek jsem si prošla další dvě otázky, které jsem měla v plánu už ve čtvrtek. Nějak se na ně nedostalo. Dopoledne jsem se prošla na zámek na odhalení pamětní desky. Pak jsem utíkala domů se znovu učit. Asi se z toho učení zblázním....
Odpoledne jsem byla na chvíli hrát. Docela mi to šlo. A měla jsem pak dvacet minut k dobru, kdy jsem si zkoušela preludovat. Možná se to dalo i poslouchat. Nevím. Pak jsem zpívala na mši svaté. Přede mší jsem čekala na odpověď na svou otázku,zda bude mše svatá ze sv. Josefa, Dělníka nebo z pátku po 4. neděli velikonoční. Závisel na tom žalm. Nechtěla jsem udělat další kopanec. Jeden takový už jsem zažila a stačilo mi to.
Ve večerních hodinách jsem zpracovávala část praxe. Sečetla jsem si všechny své protokoly a přípravy, napočítala si eurofolie a zrušila jeden balík čítající sto kusů. Z druhého balíku toho taky moc nezbylo. Něco málo pod padesát kusů. Za celé své studium jsem vytvořila nesčetné množství příprav. Jen za poslední souvislou praxi to je bez jedné přípravy stovka.
V sobotu jsem se jak jinak učila. Snažila jsem se projít si další otázky do pedagogiky. Hlavně proto, abych se po víkendu dostala k matematice. Za dva týdny mám státnice, tak si musím pohnout, abych se stihla všechno naučit. Zastavte ten čas už někdo konečně.
V sobotu večer jsem byla na florbale. Spíš nebyla. Zase se mi udělalo strašně špatně. Hrála jsem asi osm minut a pak to přišlo. Přes hodinu jsem seděla venku, jen v mikině a lehkém tričku a snažila se uklidnit žaludek. Nejspíš jsem to ze začátku trochu přehnala. Nakonec jsem se vrátila do tělocvičny a nakonec i do hry. A zahrála jsem si. Dala jsem si čtyři góly. S nulou jsem neodešla. I když jsem si myslela, že se dařit nebude. Člověk míní, Pán Bůh mění.
V neděli jsem byla na mši svaté. A hrála jsem. celé ordinarium a Aleluja před evangeliem. Všechno se v rámci možností podařilo. Myslím, že jen v části Gloria jsem se někde netrefila hned ze začátku, ale dohrála jsem a to je to hlavní. Pak jsem ještě preludovala k přijímání a tady jsem chybovala víc. Občas jsem zapomněla, že tónina Adur má tři křížky. Vynechávala jsem gis, asi dvakrát. Pak už jsem se mu obloukem vyhýbala. Snad to nikdo nepoznal.
Po mši svaté se mi dostalo uznání, že jsem se ve hře zlepšila. Aspoň nějaká útěcha.
Zatím mají ministranti štěstí, že nehraji i proprium. Až je budu hrát, tak před varhanama mi nikdo chodit nebude. Ano, opět narážím na sbírku.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Zvláště dneska by bylo vhodné, kdyby se šlo po sbírce, jako dřív. Proč? Málo ministrantů. Jen šest a půlka z nich by po sbírce jít nemohla. Chodí totiž ti velcí a "chytřejší". Taky bych se ráda chtěla zmínit o dnešním kázání. Celá farnost je teď schopná starat se o hlavy vína. všichni ví, jak vysoká má být vinná réva, aby nebyla moc kyselá, co všechno je třeba odstranit, aby z té vinné hlavy byla vinná hlava a ne nekontrolovatelné šáší. Docela jsem se bavila. Jen mi k tomu chyběl nějaký duchovní rozměr. Možná tam byl, ale byl asi řečený tak nevýrazně, že jsem si toho nevšimla.
Jinak děkuji, že mám zase rozbořený celý týden. Jako každý jiný člověk, potřebuji přesný týdenní režim, ale poslední dobou se mi ho nějak nedostává.
Odpoledne jsem byla doma a snažila se učit. Taky jsem si na chvíli zdřímla.
Do večera jsem zpracovávala Ari k tisku. Procházela jsem text stále dokola a dodělávala nedostatky ve smyslu spojek a předložek na konci řádku. Do určitých pasáží jsem občas něco vepsala. Učit se mi nechtělo.
To bude asi pro dnešek všechno. Přeji všem, kdo se pročetli až sem, krásný další týden roku 2015.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené