Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.7.14

27. týden 2014

Tak neděle byla opět tu. Ty úvody jsou na jedno brdo. Měla bych to změnit. Snad příště. Omlouvám se, že článek vychází až teď. Vysvětlení je v článku.
V pondělí jsem byla doma, jen jsem se prošla na poštu, abych si zaplatila vstupenku na představení. V úterý jsem byla opět doma. Jen večer jsem po měsíci a něco málo vytáhla kolečkové brusle a postavila se na ně. Ve středu jsem měla bojový úkol. Jela jsem kolem poledne do Brna. Původně jsem tam jela pouze pro lístek do divadla a na oběd s jedním známým. Nakonec mě mamka pověřila, ať jí koupím prášky na alergii a taky jsem potkala obchodníky s borůvkama. Tak jsem musela koupit. V Brně jsem strávila asi tři hodiny. Kromě posezení u oběda jsem celou dobu chodila. Poprvé jsem si prošla celou Hybešku a taky od nádraží k Městskému divadlu a zpět. Tam to bylo trochu oklikou přes Mendlák. No, prošla jsem se pořádně. Na Svoboďáku bylo vtipné, že jsem nevěděla kolik je hodin a můj doprovod mi řekl, že se mám podívat na orloj. :) Podívala jsem se ale na věž sv. Jakuba. Večer jsem byla na mši svaté. Opět se nejmenoval sv. Josef. Škoda. Ve čtvrtek jsem byla dopoledne doma a odpoledne jsem se vypravila do Brna na Biskupský dvůr na představení Městského divadla v Brně Baron Trenck. Představení bylo pod širým nebem a moc se mi líbilo. Tohle divadlo mě ještě nikdy nezklamalo. Až teda na představení Kočky od A. L. Webera. Ale za to nemohou, protože tak to bylo napsáno. Přidávám dnes fotku Petrova. Je trochu nazelenalá, ale nevím, čím to je. Foceno mobilem, neb jsem nic jiného u sebe neměla. Trochu jsem si připadala jako někde v přímořském letovisku, ten podvečerní ruch města...
V pátek jsem šla poblahopřát jenomu pánovi a jedné paní do spolku. Bylo tam veselo a mě se tam líbilo. Když jsem šla do zámku, málem mi spadla čelist, když jsem se podívala ke kostelu. Střecha nad apsidou už skoro nebyla. Byla zbavena střešní krytiny a pomalu ji dělníci zbavovali i střešních trámů. Odpoledne jsem byla na chvíli hrát. Pak jsem zůstala i na mši svatou. Byla tichá. Žádný varhaník se nedostavil a já si netroufla hrát jen tak sama. Možná jsem promeškala šanci, jak se otestovat v hraní bez varhaníka mistra za zadkem. No, stalo se. Místo písní bylo ticho, při příchodu kněze k oltáři, spíš po příchodu, byla přečtena antifona z misálu. Druhá antifona se četla po přijímání. Eucharistickou modlitbu řešit nebudu. Stále stejná chyba. Večer jsem byla vyslána zjistit, zda pracují zítra v pekárně, když je ten státní svátek. Při té příležitosti jsem do kontejneru odhodila starý papír. V sobotu jsem nešla hrát, jako tradičně. Místo cesty do kostela po svých, jsem jela autem do Zbýšova na poutní mši k oslavě sv. Cyrila a Metoděje. U oltáře byli jen tři ministranti, což bych na pouti nečekala. Nebudu kritizovat. Domů jsem pak jela autobusem. Jelikož je uzavírka, tak autobus, který normálně projíždí celé Oslavany, jel kolem dolu Kukla. Ještě dopoledne jsem se stihla podívat aspoň na kousek přenosu mše svaté z Velehradu, kterou celebroval arcibiskup Olomoucký. Také se mi poštěstilo, že jsem konečně slyšela jmenovat sv. Josefa ve třetí eucharistické modlitbě. Odpoledne jsem prohlížela fotky, co mám v mobilu a našla jsem zde starší fotku Karlštejna. Moc to není poznat, že je to Karlštejn, ale kdo pojedete z Brna do Olomouce a budete se dívat ve směru jízdy doprava, tak za Brnem po průjezdu pod dálnicí je v jedné zahradě.
Opět foceno mobilem. Je tam vidět ta hlavní věž. V sobotu večer trochu sprchlo. Byl to takový drobný zaléváček. V neděli jsem byla na mši a hrála jsem. Jen ordinárium. Tentokrát jsem dohrála i Gloria bez Kyrie. Bylo kropení lidu. Odpoledne jsem vyhrabala jednu PC hru, nainstalovala ji a hrála. Odpoledne jsem byla pozvána za jednou známou na kotlík. Byla jsem tam až do půl desáté a i tak se mi domů nechtělo. Jenže byla neděle a někteří druhý den vstávali do práce. Proto taky vychází článek teprve teď. Za včerejší večer moc děkuji všem, co tam byli.
Tak a už budu končit. Přeji všem, co se pročetli až sem, krásný další prázdninový týden roku 2014.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené