Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

29.6.14

26. týden 2014

Tak neděle. A opět.
V pondělí jsem byla doma. Zpracovala jsem jednu kusudamu...
... a pak jsem vyrobila patchworkový kříž.
Docela záhul, vymyslet, jak to přichytit v těch rozích, jak se to kříží. Vymyslela jsem. A taky jsem ho dodělala. Jinak foťák trochu změnil barvu. Není modrý, ale postně fialový. A uprostřed má být srdce, které znázorňuje Kristovu lásko k nám. V úterý jsem jela do Olomouce odvezdat papíry. Cestou jsem přečetla další knihu, která se týkala liturgie, přesněji Liturgie evangeliáře. Docela zajímavé počtení a zjištění, jaké byly kdysi tendence přednesu Božího slova. Domů jsem se vrátila až ve středu. Důvody vysvětlovat nebudu. Taky se mi poštěstilo a přijela jsem za deště. Naštěstí před tím nejhorším mě zachránil autobus. Ano jsem mu vděčná, že jsem se s počítačem na zádech v něm mohla včas schovat. Pak jsem ještě musela přebehnout z autobusáku až k nám. To už moc nepršelo. Taky jsem se dozvěděla, že jsem minula vzácnou návštěvu. Navštívil nás sousedovic pes, Eda. Je moc krásný, chtěla bych si jej pohladit, ale zatím na mě pokaždé jen štěkal.
Dneska se ještě pochlubím jednou fotkou, která vznikla ve vlaku. Netušila jsem, že firma Apple už vyrábí i vlaky. I když s trochu jiným designovým řešením svého loga. (Berte to jako vtip. Děkuji.)
Ve čtvrtek jsem byla na sborové zkoušce. Jinak se nic extra nedělo. V pátek jsem trochu upravovala středověké šaty, pak jsem šla hrát na varhany a zpívat na mši. Po dlouhé době jsem také jela na mši do Zbýšova. Byla jsem jen jedna z lidu. Potom se šlo na faru, možná spíš na farní zahradu, kde se konalo takové posezení, kdy se opékaly špekáčky a byla tam ukázka středověké hostiny. Středověku jsme se vlastně věnovali celý večer, kdy byla také nachystána ukázka boje s chladnou zbraní a ohňová show. Na tu ukázku boje s chladnou zbraní jsem se těšila. Po té už jsem společnost opustila a jela domů. V sobotu jsem jela do Brna na svatbu. Měla jsem zpívat, ale nakonec jsem to ještě zkombinovala s ministrováním. Užila jsem si to i přes to, že jsem byla v cizím kostele, kde jsem nevěděla, co se kdy dělá a jak. Jinak liturgii jako takovou mám zmáknutou. Pokud něco nevím, tak se zeptám, což jsem vlastně také udělala. Celý obřad proběhl v pohodě. Odpoledne jsem i přes únavu vyčistila cestičky mezi záhony na zahradě. Večer se žádný florbal nekonal, už jsou prázdniny. V neděli jsem byla na mši. Překvapivě jsem nehrála, i když na mě vyšla řada a měla jsem se zapojit s ordináriem. Tak snad příští týden. Odpoledne trochu sprchlo. Teda trochu víc, ale konečně. Modlitby lidí, kteří nemají studnu, byly vyslyšeny.
Tak to bude asi pro dnešek všechno. Přeji všem, kdo se pročetli až sem, krásný další a první prázdninový týden.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené