Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

29.12.13

52. týden 2013

Tak poslední neděle roku 2013. Celkem se těším, až tenhle rok skončí. Potkalo mě toho mnoho a ne vše bylo veselé a šťastné. K rekapitulaci celého roku se možná dostanu, možná taky ne. Nechce se mi v tom pitvat. Jen bych ráda připomenula, že jsem se cítila šťastně, když jsem usedla do autobusu směr Francie, Španělsko a Portugalsko. 
Ale teď zpátky k tomuto týdnu.
V pondělí jsem pomáhala s ještě předvánočním úklidem. Odpoledne jsem šla na hodinku hrát na varhany. Pak mě z kostela vyhnal hluk vysavače. Ano, jako naschvál musela přijít úklidová skupina. Klidila jsem pole, protože přes ten vysoce hlučný vysavač jsem neslyšela pořádně spodní manuál varhan, a to je co říct. V úterý bylo 24. Jak jinak taky, že? (Blbá poznámka.) Tak jsem s bratrem a taťkou ozdobila doma stromeček a po poledni i stromeček u babičky. Na večer jsem se moc netěšila. Po večeři jsme umyli nádobí a šli ke stromečku. Rozbalili dárky a já utíkala na Půlnoční. Jelikož nám změnini duchovního správce, všechno mi přišlo naruby. Loni jsem si užívala ministrantské služby, ale letos jsem nemohla. Už nikdy nebudu moct. :-( Místo toho, abych se radovala z narození Krista jsem měla náladu pod budem mrazu. Liturgie je krásná. O tom už jsem tady taky mluvila. Ale to, co občas předvádí kluci u oltáře, se snad ani liturgií nedá nazvat. (Omlouvám se, pokud to někomu vadí, nechť tuto část textu vynechá. Děkuji.) Nebudu tu ventilovat své pobouření. Po příchodu domů jsem se jen trochu umyla, nachystala si věci na druhý den a šla spát. Ve středu byl Boží hod vánoční. Ráno jsem byla na mši svaté, odpoledne na pobožnosti a koledování u jesliček. Na Štěpána jsem opět byla na mši svaté, tentokrát jsem se dočkala i svého hraní. Hrála jsem jen ordinárium, ale i to jsem stihla zpackat. (Jen Gloria, tak mě prosím nekamenujte. Někde jsem šlápla na špatný pedál a možná nechytla správný akort v rukách, ale dohrála jsem.) Na ostatních mších svatých v době svátků jsem jen zpívala. V pátek jsem opět byla na mši svaté. Bylo sv. Jana, apoštola a evangelisty a žehnalo se víno. Taky jsem si musela donést jednu flašku, akorát se obávám, že se z ní moc nenapiju. Možná jen tak ochutnám. V sobotu jsem na mši nebyla, protože se žádná v Oslavanech nekonala. Večer, ještě teda za světla jsem se šla projít s pejskem. Jelikož už byla trochu tma, foťák jsem ani nebrala. Nic by z fotek nebylo. V neděli jsem byla na jedné mši svaté. Jen jsem zpívala. Měli jsme tu vyjímku, měli jsme tu dva kněze. Přijel rodák z Oslavan a byl hlavní celebrant. Všechno, co se dalo, bylo zpívané. Preface tedy ne. Škoda. Dlouho jsem ji neslyšlea zpívanou a je opravdu pěkná.
No, to bude asi pro dnešek vše. Přeji všem svým věrným i náhodným čtenářům krásné poslední dny roku 2013. V novém roce snad budu v tomto pokračovat, jen nevím, zda pravidelně.
Vaše Vanimaré

P.S.: Zapomněla jsem poskytnout fotku zvonečků, co jsem dělala s dětmi.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené