Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

30.6.24

24.6. - 30.6.2024

Poslední školní týden je za námi. Léto pokračuje dál a dětem a studentům začaly prázdniny. A co se dělo v poslední školní týden?
V pondělí dopoledne odpočinek a trocha práce. Šla jsem podepsat vysvědčení. S dětmi jsem se nepotkala, protože byly plavat.
Odpoledne jsem vyrazila k našemu Lipnu a pak do zámeckého parku, kde jsem se bodala do břicha. Nesnáším to. Taky jsem si tam pěkně zacvičila s kolenem. Cestou domů jsem koupila bráchovi brambůrky k svátku a z obchodu k autu jsem šla bez bot krásným trávníkem zámecké zahrady.
Doma jsem si dala večeři a do večera jsem střídala hraní na mobilu a čtení.
V úterý ráno se mi nechtělo z postele. Vylezla jsem až v devět. Na desátou jsem šla do práce za dětmi předat jedno výzo a pokecat. Aspoň trochu. Do oběda jsem hrála a po obědě jsem četla. Odpoledne jsem šla do práce znovu. Něco jsem si ráno zapomněla vzít. Jinak jsem většinu dne jako vždy strávila v posteli s mobilem nebo knížkou. Cestou z práce jsem si vyzvedla jeden balíček. Ano, opět jsem utrácela. Ještě jeden na mě čeká na poště, ale jelikož jsem šla až po čtvrté hodině, tak jsem měla smůlu. Přítel za mnou nepřijel, protože hrál tenis. Do večera jsem hrála na mobilu.
Ve středu ráno se mi jako vždy nechtělo z postele. Dopoledne jsem byla za paní doktorkou ohledně ukončení pracovní neschopnosti. Strávila jsem tam asi hodinu. Do oběda jsem chvílemi četla, chvílemi hrála. 
Odpoledne jsem v tom pokračovala. Pak jsem vyrazila ven. Prvně na poštu pro peníze a balíček z Imaga a pak do přírody. A do divočiny. Jeli jsme s přítelem pod Novou Ves a odtud jsme došli až k Hrubšicím. Cestou jsme potkali dvě dvojice na koních. Och, jak já bych jezdila. Bylo opravdu krásné počasí na vyjížďku. Bohužel si letošní léto opravdu nezajezdím. Po nastudování času bez sportu to vidím tak na konec prosince či začátek ledna. Lehli jsme již na známé místo a tentokrát jsem tam i vlezla do vody. Řeka byla studená. Šla jsem tam bez ortézy, takže jsem se namočila do půl lýtek. U řeky jsem taky trochu psala. Hurá. Honbu za nepřítelem. Zase jsem se kousek posunula. Nezapomněla jsem si bodnout jednu včelu do břicha a pak za zvuku hromu jsem šla zpátky k autu a domů.
U večeře jsem koukala na Četnické humoresky. Potom jsem rozbalila balíček. Do večera jsem ještě poslala záznam o úrazu ohledně neschopenky, abych měla nějaké penízky od státu. Snad jsem to vyplnila dobře.
Ve čtvrtek dopoledne jsem jela na rehabilitační na vstupní kontrolu. Hned jsem dostala seznam procedur a kdy mám nastoupit. Ještě čtrnáct dní se budu z rehabilitace flákat. První termín mám až po naší pouti.
Odpoledne jsem si chvíli četla, uklidila si poslední zásilku tam, kam patří a prohlédla si váček s runovými kameny.
Odpoledne jsem šla ve svých vycházkách do práce, potřebovala jsem něco odnést. Pak jsem jela s přítelem do Náměště. Prvně na zámek a pak do města.
Prvně docela známý pohled na zámek, potom jeden z nádvoří a poslední je fotka koně. Krasavec.
Celou dobu jsem byla na nohou, vlastně na jedné a pak na dvou rukách. V zápěstí mě pak pěkně píchalo. Ale zvládla jsem to. Bodanec na lavičce u tenisových kurtů a pak rychlý nákup v Penny. Následně návrat domů přes mlékomat v Mohelně. 
Doma jsem si dala večeři a básnila o tom, že bych jela zase vlakem do Havířova. Tentokrát s přítelem. Uvidíme, jak to dopadne. Do noci jsem četla. 
V pátek ráno do práce. Potřetí za tento měsíc. A vlastně taky naposledy. S dárky a kytkami mi pomohla mamka. Ještě jsem oběhla kancelář a jídelnu a šla jsem taky domů. Cestou jsem se ještě asi dvakrát zakecala. Letos ale nebude fotka dárečků. Nějak na to nebyl ani čas, ani nálada.
Do oběda jsem si četla a po obědě jsem pokračovala. Rozečetla jsem knihu Čtvrté křídlo a začíná to být docela dost zajímavé. Napětí stále roste. Během brzkého odpoledne se rozpršelo a taky přišla bouřka.
Večer jsem byla na mši svaté. Pak jsem jela k příteli na byt, protože už nemám nemocenskou. Hurá.
V sobotu se mi nechtělo z postele. Vylezla jsem až kolem osmé hodiny a pak jsem tam do desíti zase zalezla a četla si. Kolem poledne jsme s přítelem jeli na foodfestival do Padochova. Nic jsem si tam nedala, protože bylo hrozné vedro a taky tam pro mě nic moc neměli. Měla jsem jen dvě makronky. Chvílemi mi tam bylo pěkně špatně z toho tepla. Kolem půl páté jsem to vzdala a společně jsme jeli na biotop do Říčan. Já si namočila jen nohy po tom, co jsem si dala injekci. Na bytě jsem si pak dala večeři, když už jsem neobědvala a chvílemi se koukala na Hunger games. Ale nějak jsem to nepochopila. Tak jsem se umyla a šla si číst.
V neděli ráno jsem měla zpívat na mši svaté. Nezpívala jsem, protože se mi udělalo zase špatně. Zase mě to odrovnalo a já strávila mši svatou před kostelem na zídce u hřbitova. Pak mě varhaník, který mě vezl na mši s tím, že budu zpívat, zase odvezl domů. Zpívání museli zvládnout beze mě. Do oběda jsem si četla a uklidňovala své zažívací ústrojí. Po obědě jsem v četbě pokračovala a dočetla jsem knihu Čtvrté křídlo. A... skončilo to uprostřed. Už zase. Proč? Kdy bude pokračování, kdy bude další díl. Já se nemůžu dočkat!!!
Tak jsem sáhla po další knížce. Tentokrát s tématikou Pána prstenů. Byl to filmový průvodce.
Kolem třetí hodiny přijel brácha s mým přítelem. Vrátili se ze sjíždění Jihlavky. Já si dala kafe a zmrzlinu. Později odpoledne se přihnala bouřka. Možná i dvě až tři. Dvakrát nám vypojili elektriku, ale mě to nevadilo. Počítač jsem nepotřebovala a i kdyby ano, jel by chvíli na baterku, internet mám mobilní na cesty. Navíc jsem si stejně chtěla hlavně číst a to šlo proto, že mám lampičku do knížky. Tak jsem přežila příjemný déšť a malou bouřku. Potom byl venku velmi příjemný vzdoušek a chládek.
A to bude pro tento týden asi všechno. Začínají prázdniny, začíná druhá půlka roku 2024. Užívejte všeho.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené