Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

23.6.24

17.6. - 23.6.2024

Další týden prolenošený doma je za námi. A co se dělo?
V pondělí dopoledne jsem odpočívala a četla. S mamkou jsem šla do obchodu. Po obědě jsem měla na okně vlaštovky. Asi mladé.
Odpoledne jsem jela do Rosic. Koně ani trenérku jsem nepotkala. Navštívila jsem ještě obchod a jela si lehnout k řece Jihlavce.
A vlezla jsem to ní i s berlama a ortézou.
V úterý se nákup v pekárně opakoval. Odpoledne jsem se pro změnu vyplácla u rybníka Kočičáku.
Zbytek svých vycházek jsem strávila na zámku. Přítel hrál tenis.
Ve středu ráno jsem šla do práce. Vyřešila jsem si v kanceláři, co jsem potřebovala, potkala svoji třídu, pozdravila kolegyně a šla se na chvíli dívat, jak moje děti hrají fotbal. Do oběda jsem četla a hrála na mobilu hru. Po obědě jsem odpočívala, četla a hrála. Po třetí hodině jsem vyrazila ven k vodě. Odtud mě vyhnala potřeba a skončili jsme s přítelem u Stříbského mlýna. Při cestě domů jsem si všimla krásných mračen a říkala jsem, že bude pršet. Do hodiny tu byla bouřka a pršelo.
V řece jsem si zchladila nohy. Stejně jako v pondělí.
Po sprše a při večeři jsem se dívala na další díl Četnických humoresek.
Ve čtvrtek dopoledne jen nákup a odpočinek  mobilem (hrůza) a četbou Bera. Takto jsem zaplnila i odpoledne. Nezapomněla jsem na kafe a podrbat kocoura. U večeře jsem se dívala na další Četnické humoresky. Večer jsem četla.
V pátek ráno rychlé domlouvání na podpisech a návštěva u operatéra. Zatím to vypadá dobře. Mám stále cvičit a už i bez ortézy. Zkoušet, co dám. O moc víc to není, přiznám se.
Pak ještě lékárna a nutné vyzvednutí injekcí na ředění krve. Na celých dvacet dní.
Odpoledne jsem si dala kafe a zařídila si odvoz na mši svatou. Pěkně jsem ji prožila. Pak odvoz zpátky a vyzvednutí balíčku v PenguinBoxu. Došly mi knihy o Tolkienovi a Pánu prstenů.
Po návratu domů jsem si dala dobrou borůvkovou zmrzlinu a následně si opět bodla do břicha jednu injekci. Jak já to nesnáším. Ještě minimálně devatenáctkrát. Budu mít pěkně rozpíchané břicho.
Před večeří se mi skoro po třech týdnech vrátily klíče. U večeře jsem se dívala na kousek Četnických humoresek, ale pak se zatáhlo  a začalo bouřit. Brácha teda vypnul disk, na kterém mám filmy a já měla smůlu. Bouřilo pěkně. Až skoro do půl deváté. Napršel nám celý vůz a sud vody. Chvíli nebyla vidět ani halda. A chvíli před tím se z ní pěkně prášilo.
V noci pak byly asi ještě další dvě bouřky.
V sobotu dopoledne jsem odpočívala a zase hrála na mobilu. Taky jsem četla.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe a zmrzlinu a pak jsem vymalovávala obrázek. Vytáhla jsem svoje umělecké pastelky. Už je to čtvrtý obrázek za posledních čtrnáct dní. Poslouchala jsem u toho písničky z Youtube.
Večeřela jsem venku. Doma jsme grilovali.
Dala jsem si hermelín a kousek masa. A do večera a noci jsem zase hrála na mobilu a četla.
V neděli dopoledne mše svatá. Nechala jsem se odvézt. Nezpívala jsem, byla jsem jedna z lidu. Zastavila jsem se i na hřbitově. Dopoledne jsem chvíli hrála a pak jsem loupala hrášek. Odpoledne jsem hrála a četla, dala si kafe a zmrzlinu a pak šla na Den hudby na zámek. Snad poprvé jako divák. Užila jsem si to, ale radši bych hrála. Na druhou stranu jsem konečně slyšela ty skladby tak, jak znějí. Zajímavá zkušenost.
S přítelem jsem pak jela na sushi do Ivančického kampusu, kde jsem si dala poslední včeličku tohoto týdne. Pak jsme společně nakoupili a nechala jsem se odvézt domů. Doma jsem si dala jen jogurt s křupinkami a pár kukuřičných polštářků.
A to bude pro tento týden asi všechno. 
Během týdne sem si taky vyfotila kytky na zahradě. Ještěže před deštěm. Po dešti už jich tam moc nezbylo.
Uff, jsou tu snad všechny fotky, co jsem chtěla. A to jsem se bála, že to bude článek bez fotek.
Čeká nás poslední školní týden tohoto školního roku. Snad se mi podaří do konce týdne podepsat vysvědčení a taky je předat. Tak si užívejte krásného počasí. 
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené