Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

13.2.23

Byl to boj...

Dneska ano.
První boj byl s autobusem. Ale zvládla jsem to i s přestupem. Druhý boj byl v sedle a ten jsem vyhrála. Aspoň si to myslím.
Došla jsem na statek. Na hranici mě brala kolegyně do auta. Dojely jsme společně. Pozdravily jsme a šly se nachystat. Měla jsem Artura. Donesla jsem si sedlo, uzdu, čištění a vodítko. Nachystala jsem si i helmu a bičík. A došla si pro Artura.
Šel překvapivě dobrovolně. Uvázat, opucovat od trochy bláta a vyškrábat kopyta. Levá přední celkem v pohodě, zadní úplně v pohodě, pravá přední už tak jednoduchá nebyla. Trochu se bránil. Vždy po určité době.
Během toho pucování se moje helma zalíbila Timovi. Vyválel ji v blátě ohrady. Naštěstí byla v obalu, takže to schytal obal. Musela jsem do ohrady, abych o helmu nepřišla. Než jsem se stihla vrátit k Arturovi, sebral mi Tim bičík. Opět skončil v blátě. Naštěstí jsem nemusela do ohrady znovu. Upustil ho hned na kraji. Pak už jen osedlat a nauzdit. Při sedlání se šklebil a zlobil. Ale musel se podvolit.
S pomocí schůdků do sedla a hurá na velkou jízdárnu.
Chvíli jsem jezdila jako druhá, ale pak jsem se prosadila a jezdila jako první. Kolena přežila. Tentokrát to schytala jiná část těla. Část lekce jsem jezdila bez třmenů, což se mi dlouho nestalo. Bylo to suprový. Jezdilo se kolem jízdárny, jeden nebo dva velké kruhy, ke konci obloukem změnit směr a nesmím zapomenout slalom. Nejen v kroku, ale i v klusu. A u toho všeho krásně uvolňovat břicho. Překvapivě se mi dařilo zastavit na pokyn.
Nakonec ještě vykrokovat mezi ohrady, odstrojit, odměnit a poděkovat. Zkontrolovat celé tělo a vrátit do ohrady.
Aby toho nebylo málo, tak jsem chtěla dát Arturovi pamlsek, ale ten zahučel do vany plné vody. A na dno. vyhrnout rukáv a hurá pod vodu. Byla studená.
Chvíli jsme se ještě mazlily s těmi miláčky.
Pak už jen uklidit jízdárnu, věci na místo, rozloučit se a unaveně jet domů.
Jako vždy jsem si to užila, i když mě zítra bude bolet celé tělo. Ale já to potřebuju, úplně se fyzicky unavit, vypnout hlavu s prací a zapnout tu volnočasovou.
Tak zase za týden.
Vaše řádně na koni natřesená Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené