Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

22.1.23

16.1. - 22.1.2023

Další neděle je skoro za námi. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Pět celých hodin. Přežila jsem, ale měla jsem krizi. Bylo mi zase špatně. Naštěstí jsem něco málo snědla a ke koním jsem jela. Tam se mi ulevilo. Dost ulevilo.
Do večera jsem si potom četla.
V úterý opět práce. Celých pět hodin a z toho jedna hudebka u čtvrťáků. Taky jsem přežila. Odpoledne jsem si vyzvedla pamlsky pro koníky a zbytek dne jsem strávila doma. Dala jsem si po pěti dnech kafe a pak jsem sedla za šicí stroj. Už v pondělí jsem měla chuť něco ušít.
Ušila jsem si povlak na polštář z tmavě modrého sametu s krajkou. Pak jsem se vrhla na své šaty, které mám rozdělané asi čtyři roky. A nadávala jsem. Moc mi to nešlo. Něco jsem sešila, zjistila jsem, že pěkně křivo a následně jsem párala. A tak to šlo dál. Nakonec se mi to podařilo sešít celkem i dobře, a skončila jsem. Bylo už devět hodin večer. Pokračování zase někdy příště.
Ve středu ráno opět práce. A měla jsem svou volnou hodinu. Jupí. Pak jsem si šla zazpívat ke čtvrťákům. Následoval rychlý oběd, vyzvednutí balíčku od Alzy a příprava na křest. Po pravdě, byla a jsem z toho zoufalá. Doma jsem si dala kafe a jela nakupovat. Koupila jsem si vše, co jsem potřebovala a nechala tam zase pře patnáct set. Super. No jo, co se dá dělat. Jen chleba mě stojí sto dvacet pět korun. A vydrží mi tak tři dny.
Večer jsem šla na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem, ale byl Magnifikat a ten já miluju. Po mši jsem měla krátký rozhovor s panem farářem a bude se rozjíždět něco nového. Mariánské nešpory. Dostala jsem jinou verzi katechismu, podle kterého mám učit. Musím si to trochu nastudovat a pak to snad půjde.
U večeře jsem koukla na další hodnocení filmového souboje od Digladior. Tentokrát z filmu Trója. Kdysi dávno jsem ten film viděla. Posudek dopadl docela dobře. Pak jsem si tam našla šerm s dlouhým mečem a různé techniky útoku, krytu a protiútoku. Poučila jsem se. Jen nemám ten dlouhý meč.
Ve čtvrtek opět práce. A jedna hodina volná. Část jsem si chystala věci na další den, prošla jsem se domů pro zapomenutou věc a zbytek jsem četla.
Po vyučování jsem si s kolegyní zahrála. Ona na kytaru, já na housle. Potřebovaly jsme natrénovat písničky do hudebky. Pak už mě čekaly jen dvě hodiny náboženství. První hodina byla otřesná. Dostaly dětičky vynadáno za to, jak se chovají. Ta druhá skupina byla naprostý opak té první. Aspoň něco příjemného.
Doma jsem si pak dala večeři a chystala se do šermu. Čekala na mě trochu náročnější rozcvička, bylo poznat, že jsem už dost unavená. Nevydržela jsem v jedné pozici půl minuty, ale jen dvacet sekund. Hrůza. Pak jsem se dozvěděla nějaké ty informace a následně se šlo řešit naše nové vystoupení. I když se nešermovalo, tak jsem si to užila.
Do desíti večer jsem dočetla Tolkienovy legendy prstenu od Davida Daye.
V pátek se mi vůbec nechtělo z postele, ale musela jsem do práce. Zvládla jsem dvě hodiny s dětmi, pak jsem si zaplatila vstupenku na ples a zbytek své volné hodiny jsem zjišťovala svou diagnózu z gastra. Zpráva mi došla ve čtvrtek před sedmou večerní. Nic moc jsem ale nezjistila.
Odpoledne jsem si nakoupila něco, v čem není kravské mléko. Následovala hodina náboženství s malošema, mše svatá v zimě a pak orchestr. Pěkně jsem si zahrála. Jen jsem neměla kolegu u pultu. Druhý kolega měl jiné noty.
Doma jsem si dala večeři bez sýra či jiného mléčného výrobku. Ochutnala jsem něco podobného máslu a chutnalo mi to jako Hera. U večeře jsem koukla na další díl Stargate. Už jsem se dostala do čtvrté řady. Objednala jsem si nějaké průchodky na šaty. Vyřešila jsem totiž zapínání tak, abych nemusela našívat zip. Do toho se mi totiž moc nechce. Taky jsem si objednala vhodnou atlasovou stuhu. Uvidíme, jestli jsem trefila barevný odstín.
Začala jsem číst další knihu o Tolkienovi od Davida Daye. Tentokrát jde o Tolkienův ilustrovaný svět. Jsou tam ilustrace několika autorů. Dva z nich jsou i Češi. Jednou z nich je bloggerka cinealton.blogspot.com. Stejná autorka a ilustrátorka měla své práce i v Tolkienových legendách prstenu. Shodou okolností ten stejný obrázek. Z knihy jsem si musela vypsat jednu myšlenku a samozřejmě ji zveřejnit na blogu. Uvidíme, jestli jich nebude víc.
V sobotu jsem se vyspinkala do růžova. Dopoledne vaření a odpoledne četba. Dočetla jsem Tolkienův ilustrovaný svět. Odložila jsem ho po dvou dnech. Je pravda, že moc textu tam nebylo. Však to bylo o ilustracích a ilustrátorech. Nezapomněla jsem si dát s rodiči kafe. Jen místo klasické smetany jsem si tam dala kokosové mléko. Docela zvláštní chuť to mělo. A ani na kocoura jsem nezapomněla. Podrbala jsem ho.
Večer na mě na Facebooku vyskakoval zájezd do Jordánska. Jela bych hned. Program je velice zajímavý. Problémem je ale doprava. Letí se z Prahy. To by nebyl takový problém, horší je to s příletem do Prahy v neděli večer. A druhý den bych musela do práce. Co se týká spánku, tak by se to dalo přežít, ale nemám se jak dopravit z Prahy domů v noci z neděle na pondělí. Takže si o Jordánsku asi nechám ještě chvíli zdát.
V neděli ráno jsem měla trochu břichabol. Zase. Na mši jsem ale byla. Naštěstí. Rozešla jsem to a byl klid. Do oběda jsem koukala na Cirkus Humberto.
Odpoledne jsem vyrazila do sněhu. Krásně sněžilo. Mám zase hromadu fotek a pár videí.
Tak jedno video. Pokud se podařilo nahrát.
A taky nějaké ty fotky.
Tak malá ochutnávka. Bylo opravdu nádherně. Trochu chladněji, ale pohybem jsem se zahřála.
Procházku jsem zakončila adorací a požehnáním v kostele.
Doma jsem si potom dala kafe a lázeňské oplatky. Venku začalo zase krásně sněžit. U večeře jsem koukla na další díl Stargate a po předpovědi počasí jsem se zašila k šicímu stroji.
Zatím to vypadá nějak takhle...
Hezká barva, že? Jako pro Ari. Jenže já bohužel nemám postavu jako Ari, ale i tak se tak budu cítit.
A to bude pro tento týden asi všechno. Příští týden bude trochu náročnější, protože se uzavírají známky. Takže školákům přeji úspěšné psaní testů a písemek, učitelům trpělivost a všem ostatním krásný další týden roku 2023.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené