Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

11.12.22

5.12. - 11.12.2022

Další týden za námi, Vánoce před námi a taky blížící se konec roku. Třetí neděle adventní je taky skoro pryč. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Zjednodušila jsem si ji návštěvou výstavy betlémů v kapli. Krásné to bylo. Jinak nás ve třídě navštívil i svatý Mikuláš a přinesl nám dobrůtky. Teda jen dětem. Paní učitelka měla smůlu.
Odpoledne jsem odpočívala. Ke koním jsem nejela, protože stále nejsem fit. Ani bych si to neužila při představě, že bych mohla zase ztratit hlas. Teď už to celkem jde, ale stále to není ono. Nebyl to ani týden, co se to stalo. Neriskovala jsem. Navíc mrholilo, což bylo dost nepříjemné. Tak jsem si dala kafe a pořád něco žvýkala.
Večer navštívil svatý Mikuláš i nás doma. Donesl m dobrůtky, které mlsat můžu. Jak je hodný. Dvě čokolády, sušenky a mrkvánky. A nezapomněl ani na kafe. Do noci jsem si četla. I když jsem to brzy zalomila.
V úterý dopoledne opět práce. A jedna hodina hudebky. Po práci kafe s kolegyní, návštěva lékárny (už zase), obchodu a pošty. Dneska tam nebyla taková fronta. Pak jsem si doma dala kafe, chvíli si četla a večer šla na mši svatou. Byl u nás náš bývalý kněz. Nezměnil se. Po mši svaté naděloval svatý Mikuláš. Pěkně jsem vymrzla. Snad to neodstonám. Krk byl celou dobu v teple. Cestou domů jsem se snažila nemyslet na to, jak je mi zima. Večer jsem si chvíli četla, ale brzy jsem usnula.
Ve středu ráno jsem vstávala o půl hodiny dříve než obvykle. Šla jsem na roráty. Na ranní mši svatou při svíčkách. Bylo to nádherné. Pak už na mě čekala práce. Čtyři hodiny a jedna volná. Přežila jsem. Odpoledne jsem byla nakupovat a pak jsem s bráchou balila dárky. Dost jsme se u toho nasmáli.
Nakonec jsem se u večeře dívala na díl Stargate a následně si četla. Dočetla jsem knihu Ponoř se. Z knihovny jsem vytáhla další teologickou. Do noci jsem četla Zlatý dům.
Ve čtvrtek opět práce. Zvládla jsem čtyři hodiny. Z toho jednu hudebku. Děti si zazpívaly, já si zahrála. Na flétny i na housle.
Po vyučování jsem musela vytáhnout příčku. Už mi to chybělo. Docela mi to i šlo.
Odpoledne jsem měla ještě dvě hodiny náboženství. Tu druhou hodinu jsem už měla problém mluvit. Pak jsem měla chvíli čas jen pro sebe a den jsem zakončila mší svatou ze slavnosti Neposkvrněného početí Panny Marie. Po mši byla zkouška sboru. Do šermu jsem zase nešla. Beeee... Stejně jsem nezpívala.
U večeře jsem se dívala na Stargate. A do noci si četla.
V pátek se mi nechtělo z postele. Ale vůbec. Musela jsem. Hned ráno jsem měla telefonát, že paní asistentka nepřijde. A to se se mnou měla domlouvat na pondělí. Snad přijde.
Přežila jsem čtyři hodiny a šla domů. Doma jsem si dala oběd a odpočívala. Na chvíli. Čekalo mě ještě nábožko. To bylo v pohodě. Došly jen dvě děti. Něco málo jsme si řekli a pak jsme hráli pexeso.
Prožila jsem si mši svatou, trochu jsem mrzla a zakončila jsem pobyt v kostele zkouškou s orchestrem. Nebyla ani tak dlouhá. Kolem půl šesté jsem odcházela domů.
Doma jsem si četla, u večeře jsem koukal na Stargate a pak pokračovala ve čtení.
V sobotu ráno jsem vstávala na mši svatou. Těsně přede mší se mi zase udělalo špatně, ale vytrvala jsem. Doma jsem si dala kafe a uklízela.
Odpoledne jsem si hlavně četla. A taky jsem si vyzkoušela hrát na naše nové varhany. Samozřejmě pod vedením varhaníka. Odpoledne jsem kafe nestihla. Místo toho jsem se vrhla na pečení lineckého. Po páté večerní šly první plechy do trouby. Ale to vykrajování... Záda mě z toho bolí.
Potom jsem se vykoupala. Potřebovala jsem horkou vanu, a četla si. Začetla jsem se do další knížky o Eucharistii. Napsal ji Elias Vella a jmenuje se Síla eucharistie. Jinak jsem dočetla knihu Zlatý dům a otevřela další E-knihu s názvem Strašák. Je to pro změnu z Druhé světové války. Zlatý dům byl z doby před První světovou válkou a děj zasáhl i do války.
V neděli se mi nechtělo vstávat. Ale vstala jsem na mši svatou. Nezpívala jsem. Stále se necítím na to, abych uzpívala celý kostel. Tak jsem seděla dole a naslouchala. Po mši jsem zašla do obchodu něco málo nakoupit.
Do oběda jsem si četla a po obědě jsem chvíli pokračovala. Pak jsem vyrazila. Opět jsem našla krásná zákoutí u řeky. A myšlenky byly. Také jsou zveřejněny.
Procházku jsem zakončila adorací a požehnáním v kostele. A slavila jsem úspěch. Nebyla jsem od bláta jako prase. Pro změnu jsem na sobě měla hromadu kudlibabek. 
A potkala jsem labutě.
Doma jsem si dala kafe a měla videohovor do Ostravy. Po dlouhé době.
Nezapomněla jsem ani na Adventní koncert České televize a u večeře jsem se dívala na Stargate. Zbytek večera jsem si četla.
A to bude pro dnešek a celý druhý adventní týden roku 2022 všechno. Krásný třetí adventní týden a snad se brzy ozvu. Ke koním opět nejedu, protože jedu na vyšetření.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené