Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

6.11.22

31.10. - 6.11.2022

Tak a je to tady. Dva měsíce do konce roku. Hrozně to letí (já vím, stěžuju si každý týden). Ale když mě to tak trápí. A co se dělo?
V pondělí ráno se mi nechtělo vstávat. Po prázdninách se mi nechce nikdy. Na nohy mě postavila myšlenka, že když půjdu do práce, tak pojedu za Ernestem a Arturem. A to mě probudit dokáže.
Takže jsem přežila pět hodin v práci s dětmi. Ani moc nezlobily. Úspěch. Pěkně jsem je v tělocviku prohnala, pak jsme si popovídali a následně došlo i na učení.
Odpoledne na mě čekali miláčci. Ti čtyřnozí s kopyty. Ernest dostal botičky na přední nožičky. A krásně si nechal všechny vyškrábat. Je to šikula.
Doma jsem si dala sprchu a následně odpočívala u večeře a Eternal love. Zvládla jsem jen jeden díl. Na další jsem už neměla mozkovou kapacitu. Napsala jsem článek z ježdění a taky si nachystala článek s dvouměsíční četbou. Nakonec jsem zalezla do postele a chvíli si četla. O půl desáté jsem to zalomila a spala.
V úterý se mi nechtělo z postele. Dopoledne mě čekala práce. Celých pět hodin. Ale jedna z toho byla hudebka. Odpoledne jsem měla jít s kolegyní na kafe, ale něco jí do toho přišlo, takže se kafe nekonalo. V klidu jsem si došla pro včeličku a zbytek odpoledne svým způsobem odpočívala. Večer jsem šla ke zpovědi a na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. A ruka mě bolela. Po malé svačince jsem polykala paralen.
Večer jsem probádala decathlon a objednala si vybavení na zimu. Rajtky, bundu a rukavice. A to jsem si říkala, že si nic objednávat nebudu. Ale tohle budu brzy potřebovat.
Koukla jsem taky na jeden díl Eternal love a šla si číst.
Ve středu jsem vstávala o čtvrt hodiny dřív než obvykle. Měli jsme schůzku. Pak jsem přežila učit čtyři hodiny a jednu volnou. V tu jsem řešila různé věci, tak jsem si vůbec neodpočinula.
Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe a pak nakupovat. Doma jsem si ala své kafe. Po nákupu rychle nachystat svíčky a hurá na hřbitov. Tam byl zase "václavák". Hromada lidí, co normálně na hřbitově nepotkáte. Šla jsem také na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Večer jsem koukla na Četnické humoresky. A chytla jsem parádní křeče do břicha. Naštěstí mi pomohlo si lehnout.
Ve čtvrtek se mi nechtělo vstávat. Nějak později jsem usnula a asi i špatně spala. Přežila jsem čtyři hodiny učení. Poslední hodinu to byla hudebka. Odpoledne na mě čekaly ještě dvě hodiny náboženství. Přežila jsem obě skupiny. 
Při večeři jsem se dívala na Eternal love. A večer jsem šla do šermu. Překvapivě jsem zvládla rozběhání. Běhala jsem celou dobu. Svým tempem, ale bez pauzy. Dobrý den? Potom byla scénika. Tu já miluju. Prvně s klacky, potom i s železem. Překvapivě jsem zvládala šermovat jen jednou rukou. Někteří měli trochu problém. Je pravda, že měli těžší meče. Na druhou stranu mám výhodu, že jsem na ten svůj svým způsobem zvyklá.
V jednu chvíli jsme bylo ve čtveřicích a já si užívala mužskou čtveřici. Jen já a tři další kluci. Ani se mi nechtělo moc domů. Ale musela jsem. Do noci jsem si četla.
V pátek byl konečně konec pracovního týdne. Zvládla jsem čtyři hodiny a jednu volnou, kterou jsem zaplnila prací. Odpoledne jsem měla ještě hodinu náboženství. Taky jsem přežila. Pak jsem byla na mši svaté a na adoraci. Svůj páteční odpolední maraton jsem zakončila v orchestru. Pěkně jsem si zahrála.
Doma jsem si dala večeři, koukla se na počasí a nalouskala ořechy. Stihla jsem se i podívat aspoň na jeden díl Eternal love. A konečně jsem si vyfotila věci z Decathlonu. Musela jsem se hned pochlubit v článku. Ale když já mám takovou radost...
A do noci jsem si chvíli četla.
V sobotu ráno jsem vstávala na mši svatou. Zpívala jsem, musela jsem. Ale mohla jsem si vybrat žalm. A samozřejmě to musel být Magnificat. Dala jsem si kafe a dosnídala. Do oběda jsem se motala v kuchyni. Chvílemi jsem si četla.
Po obědě jsem i chvíli četla a pak jsem usnula. Na chvíli, do kafe. Dočetla jsem Průvodce světem J. R. R: Tolkiena od Davida Daye. A nakousla jsem další o Tolkienovi. Tentokrát Hobiti, elfové  čarodějové od Michaela N. Stantona. Po odpoledním kafi jsem koukala na poslední díly Eternal love. Už jsem se bála, že to skončí nešťastně, ale nakonec.... Happyend. Aspoň pro jednu z postav.
A do noci jsem si četla.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem, nemusela jsem. Zpívali kluci.
Do oběda jsem si četla. Po obědě jsem koukla na jeden díl jednoho čínského dramatu. Moc mě to nezaujalo. Asi pokračovat nebudu. Pak jsem vyrazila ven. Na procházku. Venku krásně svítilo sluníčko, vál mírný větřík. Udělala jsem hromadu fotek. A taky jsem viděla a vyfotila datla. Konečně.
Krásné výhledy a na druhé fotce je datel.
A nějaké houbičky na padeném stromě.
Večer jsem koukla na Tajemství staré bambitky 2. Jednička je lepší. Večer jsem koukala na The Rebel Princess. Taky čínské drama s anglickými titulkami.
A to bude pro dnešek asi všechno. Zítra zase do práce. A tentokrát en týden bude asi náročnější než obvykle. Ale o tom zase v neděli.
Užívejte sluníčka a odpočívejte. Pokud to lze. Krásý další celolistopaový týden roku 2022.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené