Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

29.5.22

23.5. - 29.5.2022

Další týden je za námi a za mnou je další studijní milník. Přežila jsem obhajobu.
A co se dělo?
V pondělí jsem nešla do práce. A ani ke koním. Bee. To mě mrzelo asi nejvíc. Zato jsem se podívala po roce do Olomouce. Možná se tam podívám ještě jednou, ale to nevím jistě.
Cesta tam proběhla v pohodě, ani moc špatně mi nebylo. Pěšky jsem došla ze Šantovky na fakultu a asi hodinu čekala. K obhajobě před komisi jsem šla jako druhá a jako jediná žena v celém seznamu. Uznala jsem veškeré chyby. Po pravdě mi nic jiného nezbývalo. Haha. Vysvětlila jsem komici, proč je u nás pouť v červenci na Pannu Marii Karmelskou a šla jsem pryč, že prý se poradí, co se mnou.
Na chodbě na mě čekali další dva adepti k obhajobám a důkladně mě vyzpovídali. Pak jsem šla znovu před komisi pro verdikt. S ulehčením jsem odešla. Tím jsem dokončila své nejdelší studium na vysoké škole. Původně to mělo být jen na dva roky. Já si to natáhla na roky čtyři.
Na fakultě jsem si ohřála jídlo a vyřídila nějaké to vyřizování. Podepsala jsem magisterský slib. Cesta domů byla taky v pohodě.
Do večera jsem poslouchala hudbu a četla si.
U večeře jsem koukla na film. A do noci jsem četla.
V úterý práce. Přežila jsem. Děti byly celkem hodné. Čtyři hodiny utekly jako voda a já se chystala na další den a domů. Celé odpoledne jsem měla překvapivě volné. Dočetla jsem první díl Poselství jednorožců, nafotila nějaké stránky v knize o FODMAP dietě a četla si svoje dílo. Zjistila jsem, že tam mám hromadu chyb. Jako ve všem, co jsem kdy napsala. To je hrůza. Budu potřebovat nějakého korektora.
U večeře jsem opět koukala na film. U toho jsem dokonce i psala. Trochu, tak skoro celou stránku. Dobrý ne? Po té dlouhé době. Poslední zápis byl teda v sobotu a ještě předtím v první polovině dubna.
Večer jsem i četla.
Ve středu dopoledne práce. Přežila jsem, i když mi nebylo nejlépe. Po obědě jsem si zašla na poštu a pak jsem se chystala na další den. Po obědě jsem šla s kolegyní na kafe. Ona kafe a zákusek, já jen čaj. Pak jsem si za trvalého mírného deště zašla do knihovny a do obchodu. Cestou domů jsem už moknout nemusela. Svezla jsem se autem.
Doma jsem si dala kafe a odpočívala. Večer jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem úplně všechno, kromě žalmu. Po mši na mě čekaly ještě litanie ke všem svatým. Tentokrát se mi povedly. Musím se pochválit.
Při večeři jsem koukala na Četnické humoresky.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Přežila jsem i pracovky a poslední hodinu jsem šla ven do parku. Dostala jsem od dětí i kytičku kopretin. Těch tam rostlo. Bylo to krásné. Škoda, že takhle kopretiny, vlastně jakékoli kytky, rostou jen tam, kde je hodně lidí.
Odpoledne na mě čekala výuka náboženství a navečer částečně šerm a mše svatá.
Do večera jsem moc nečetla, protože jsem brzy odpadla.
V pátek jsem se těšila, že je pátek. Konečně. Týden byl dlouhý a zároveň i rychlý.
Dopoledne práce, pět hodin a hudebka k tomu. Hráli jsme na flétny. Děti si to užívaly. A já vlastně taky. Šlo jim to.
Odpoledne tradiční kolotoč. Oběd, nábožko, mše svatá a orchestr. Pak jsem konečně spočinula doma. U večeře jsem koukla na film. Do noci jsem si četla.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem, nehrála jsem. Jen jsem trochu trpěla. bolelo mě břicho. Naštěstí jen chvíli.
Do oběda jsem běhala a pracovala v kuchyni. Upekla jsem buchtu, naškrábala brambory a připálila trochu omáčku.
Odpoledne jsem strávila v kostele na úklidu a úpravě kytek. Navečer jsem jela na vystoupení.
V neděli dopoledne mše svatá. Zase mi bylo zle. Měla jsem zpívat, ale nezpívala jsem. Odpoledne jsem tradičně vyrazila ven. Hned na začátku mě učesal strom, tak jsem svůj krásný zaplétaný cop musela rozpustit a uplést si jednoduchý. Tak jsem ho dala na bok.

Krásnou kamarádku jsem v poli potkala. Utíkala přede mnou a nádherně skákala v obilí.

Doma jsem si potom dala kafe. Jen kafe.
Navečer jsem šla ještě na májovou. Vedly ji děti, bylo to krásné.
Večer jsem koukla ještě na film.
A to bude pro tento týden asi všechno. Další týden je před námi. Užívejte sluníčka. Krásný další týden roku 2022.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené