Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

23.1.22

17.1. - 23.1.2022

Zase neděle. Týden utekl strašně rychle. A co se vlastně dělo?
V pondělí byl hrozný den. Děcka byla protivná, paní učitelka taky. A nic se mi nechtělo dělat. Musela jsem.
Odpoledne jsem se ale těšila na jednu návštěvu. Jela jsem pár kilometrů podívat se na jeden statek, kde budu jezdit. Snad. Cestou pršelo, foukalo, bylo nevlídně. Ani psa by nikdo nevyhnal. A já se vydala za koňmi.
V pondělí jsem nejezdila. Jen jsem se s majitelkou domluvila na podmínkách a termínu pravidelných jízd. V pondělí po poradě začínám a můžete se těšit na zpravodajství z koňských stájí.
Doma jsem potom podepsala, zabalila, vytiskla další potřebné papíry a připravila na cestu svou druhou diplomovou práci.
U večeře jsem se dívala na předposlední díl Četnických humoresek. Zemřel Jiroušek....
Večer do noci jsem ještě chvíli četla.
V úterý ráno jsem šla za upírem. Na krev. Do práce jsem to zvládla na normální čas. Čtyři hodiny strašně rychle utekly. Děti byly zase nějaké divné, ale zvládla jsem to. Ony snad taky.
Odpoledne po obědě jsem si s kolegyní zahrála. Celkově nám to šlo. I když jsem dělala hromadu chyb hlavně já. No jo, nehraju pravidelně.
Stihla jsem i poslat balík na fakultu. Tak jsem se na čas rozloučila s diplomkou. Po kafi jsem zkontrolovala kocoura, trochu se pomazlila a pak jsem odpočívala. Přečetla jsem zase jednu E-knihu, tentokrát o hře na flétnu. Nějak se v poslední době vzdělávám. 
Den jsem zakončila posledním dílem Četnických humoresek a filmem Vinnetou a míšenka Apanači. 
Do noci jsem četla Elfy.
Ve středu dopoledne práce. A bylo mi pěkně zle. Zase a nevím z čeho. Naštěstí to do hodiny přešlo a já se mohla naplno věnovat dětem ve škole.
Ještě před obědem jsem si zavolala na výsledky. Už mám všechno v normě. Takže se pomalu a postupně navracím k normálnímu jídlu. A to jsem si na tu dietu po dvou měsících už docela zvykla.
Odpoledne jsem poseděla s kolegyní v pekárně. Doma jsem si potom dala své žité kafe a k tomu piškoty. Koupila jsem si taky dvě jednobarevná trika bez potisku. Nádhera. Jedno je tyrkysově modré a druhé je červené.
Večer jsem šla na mši svatou. A byla zima. V kostele nebylo o moc víc lidí, než minulý týden. Zpívala jsem všechno. Domů jsem přišla úplně vymrzlá. Snad to neskončí rýmou. Večer jsem zakončila Četnickými humoreskami.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Přežila jsem i tělocvik. Odpoledne jsem měla ještě výuku náboženství. Moc dětí mi nepřišlo.
Doma jsem si dala kafe a malou (velkou) svačinku. Večer jsem šla do šermu. Nešermovalo se, ale vyráběly se keramické dobové nádoby. A taky propagační placky. Vytvořila jsem si pět placek a dvě misky. Jednu mačkanou v dlani a druhou jsem vtlačovala do plastové misky, kterou jsem vyklepla a dokončila i zvenku. Jsem zvědavá, jestli to přežije pec. Do noci jsem hrála Klondike.
V pátek byl konečně pátek. Hurá. Jen škoda, že další týden je pryč. Už třetí. Z nového roku se pomalu ale jistě stává starý rok.
Dopoledne práce. Děti pátečně unavené a některé až otravné. No jo, mít v pátek pět hodin je hrůza.
Odpoledne jsem si s mamkou dala kafe a šla jsem učit nábožko. Po nábožku mše svatá, pěkná diskuze o zimě, a že se málo oblékám a nenosím čepici. A pak odpočinek v orchestru. Trochu jsem pociťovala nepříjemný pocit v levém zápěstí. Snad to nic nebude. Nepatrnou bolest jsem totiž cítila i v úterý při hraní s kolegyní.
Večer jsem četla Pána světa. Více než sto let starou knihu. 
V sobotu dopoledne jsem měla úklid kostela. Zase jsem si dala do těla. Před obědem jsem po vyluxování pokoje spokojeně usnula.
Po obědě jsme doma likvidovali stromeček. Letos na něm zůstala hromada kolekce. Nikdo to nejedl. Já jsem nemohla. Taky jsem si poslechla zpěvy na neděli. Pěkně to nazpívala schola, ve které jsem rok působila.
Stihla jsem i namalovat vzorový obrázek pro děti. U toho jsem použila (konečně) nové pastelky. Profipastelky. Maluje se s nimi úžasně.
Po kafi jsem se dívala na film Princezna ledu. K večeři jsem si udělala vajíčka na nové malinkaté pánvi.
Při večeři jsem koukla ještě na Sestru v akci. Do noci jsem četla. Prvně Pána světa, potom Elfy.
V neděli dopoledne krmení a zpívání na mši svaté. Prosadila jsem si propria. Zpívala jsem je sama, protože nebylo moc času na zkoušení. Celkově jsem z toho měla dobrý pocit. Jen nemám žádnou další odezvu.
Po mši jsem se stavila v obchodě. Musela jsem něco málo nakoupit (v poslední době jako každou neděli). A do oběda jsem četla.
Po obědě jsem do jedné četla a pak jsem vyrazila. Tentokrát na střelnici. Zvládla jsem udělat i pár fotek.

Procházka byla krásná a krátká. Zakončila jsem ji adorací a požehnáním v kostele.
Doma jsem si dala kafe a malou svačinku. Za odpoledne jsem se stihla podívat i na jeden film. A u večeře jsem koukla na další film.
A to bude pro tento uplynulý týden asi všechno. Takže přeji krásný další týden roku 2022.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené