Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

28.7.21

Literatura ze školy liturgiky 2021

Zase jsem na škole liturgiky utrácela. Byl to pro mě stánek pokušení, kterému jsem dvakrát podlehla.
Tentokrát jsem si odvezla čtyři nové knížky. Ta pátá je darovaná a šestou jsem si koupila ještě před odjezdem přes internet.
Tak jdeme na představení.
První knížka je o svátostech a 25 otázek, jak vlastně svátosti působí.
Druhou knížku jsem četla kvůli bakalářce. Zrovna dneska jsem její salátové kopírované vydání odstranila z knihovny. Mám o stoh papírů méně.
Třetí kniha je od Tomáše Akvinského O eucharistii v Sumě teologické. Na to, jak ho nemám moc ráda (je prostě chytřejší jak já), tak mám od něho už dvě knížky.
Poslední koupená knížka je od mého vedoucího bakalářské práce a jmenuje se Fundamentální liturgika. Jsou to vlastně skripta pro vysokoškoláky studující teologii. Trochu pozdě pro mě, ale to nevadí. Mám ji v knihovně.
Darovaná kniha je o modlitbě Breviáře. Ten se modlím už skoro deset let a ještě mě to neomrzelo. Jsou to nádherné modlitby.
A poslední kniha je o C. S. Lewisovi a jeho vztahu k evangeliu a k dalším známým (Tolkien) i neznámým přátelům, lidem, kteří ho ovlivnili.
A to bude všechno. Poslední jmenovanou knihu mám už rozečtenou a projela se se mnou do Havířova. Už jsem se dostala k té Narnii. Ostatní jmenované a zmíněné knihy Lewise neznám, ale přemýšlím, že je vyhledám a přečtu. Ještě uvidím. Zná je hlavně kvůli Narnii. Zjistila jsem, že Lewis psal i Sci-fi, což jsem nevěděla. A teď už to vím.
Vaše čtoucí Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené