Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

4.7.21

28.6. - 4.7.2021

Tak, další půlprázdninový týden je za námi. A co se dělo?
V pondělí práce. Klidná, tichá a rychlá. Nestihla jsem se pořádně otočit a už bylo po čtyřech hodinách. Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe a pak jsem vařila a tvořila. Amarouny. Taková lehká osvěžující letní buchta.
Kromě telefonátu jsem stihla i číst a chystat se na výlet. Do večera jsem dočetla Dodatky k Pánu prstenů. Po týdnu.
V úterý ráno práce a výlet. Pěšky pěkně k řece, tam dvě hodinky odpočívat a hrát si a pak cesta zpět do školy. Odpoledne jsem byla chvíli doma, dala jsem si kafe a večer šla na setkání učitelů. Pěkně jsme se bavily, byly tam samé učitelky a asistentky, až do bouřky. V bouřce jsem jela domů.
Ve středu ráno jen vysvědčení. Později kafe a zákusek a po obědě spánek. Další část odpoledne jsem byla v kostele na úklidu. Byla jsem tam sama, což se mi ještě nestalo. Většina asi byla včera, ale já včera nemohla. Tak teda ve středu. Po úklidu jsem pohladila kocoura a pak odpočívala u sledování videí a četby.
Ve čtvrtek dlouhý spánek. Do osmi. Dopoledne odpočinek, kafe, ovocná svačinka a četba. Taky jsem si vyžehlila vikingské šaty. Večer jsem šla na trénink. Domýšleli jsme souboj na vystoupení, ale zatím si nejsem moc jistá. Uvidíme za pár dní.
V pátek dopoledne muzeum. Moc jsem toho neudělala, potřebuju nějaký rozjezd. Aspoň jsem si pokecala a dala si hrnek čaje a buchtu. Odpoledne jsem si dala doma kafe, chvíli jsem si četla a šla ke svátostem. Dneska ke dvěma. Ke smíření a eucharistii. Večer jsem ještě podrbala kocoura a začetla se do Pýchy a předsudku. Koukla jsem u večeře na další díl Stargate a pár videí na Facebooku a na youtube.
Večer jsem si zase začala psát prázdninový deník. První den jsem si musela napsat zpětně, tak je trochu stručnější. Druhý den je už podrobnější. Je pravda, že oba zápisy jsou delší než ty z loňského roku.
Na základě nějaké reklamy, upoutávky či čeho jsem si vzpomněla na jedno video, do kterého jsem se nedávno zamilovala. A taky do té hlavní postavy. Pro zajímavost přidávám odkaz.
Asi pro ty vlasy....
Jinak jsem si uvědomila, že jsem letos nevyfotila dárky a kytky. Už to bohužel ani neudělám. Vyfotila jsem si jen kytky. Dárky jsem nějaké nechala ve škole. Takže letos jen kytky.
V sobotu ráno jsem zpívala na mši svaté. Zepředu, už jsem si odvykla a nebylo mi to příjemné. Zbytek dopoledne jsem pracovala a četla. Četba pokračovala i odpoledne. Dočetla jsem Pýchu a předsudek. Taky jsem konečně umyla lucerny na hrob a odnesla je.
Ještě večer jsem otevřela knihu Húrinovy děti. Četla jsem ji už několikrát, ale svůj osobní výtisk jsem otevřela myslím poprvé.
V neděli ráno jsem byla na mši svaté. Znovu jsem zpívala zepředu, ale přežila jsem to. Zbytek dopoledne jsem četla a likvidovala zvadlé kytky. Odpoledne jsem se znovu začetla a byla na adoraci a požehnání. A dostala jsem další literaturu na čtení. Je to kniha Otec Eliáš, Apokalypsa od Michaela D. O'Briena. Tak jsem zvědavá. Je to tlustší než Pán prstenů Návrat krále. Nezapomněla jsem se pomazlit s kocourem. Už se snad naučil, že drápky nechci vidět a hlavně je nechci cítit na své kůži. Jinak bych za ním musela chodit v prošívanici, kterou nemám.
A to bude pro celý uplynulý týden asi všechno. Deník zatím píšu. A zatím jsem nestihla vypnout.
Krásný první celoprázdninový týden roku 2021.
Vaše ještě neodpočinutá Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené