Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

6.6.21

31.5. - 6.6.2021

Tak neděle je tady. Mám po zkouškách, mám po druhé vakcinaci proti Covidu. A co se dělo zkouškový týden?
V pondělí místo práce na zkoušku. Bylo nás tam devět. Před komisi jsem šla jako čtvrtá, což mi celkem vyhovovalo. I když bych nejraději a klidně šla i jako první.
No vytáhla jsem si otázku, která mi moc nesedla. Kdyby šlo jen o tu otázku, tak to ještě jde, ale ten text k tomu byl takový divný. A u zkoušky jsem jim to řekla. K tématu jsem taky něco řekla, o textu jsme se taky pobavili a šla jsem ven.
Po dvanácté hodině jsme znovu všichni nastoupili do místnosti (stejné to bylo i na začátku) a čekali na ortel. Všichni jsme dali. Přiznám se, nejhorší známku jsem dostala já. Trochu mě to mrzelo, ale co se dá dělat. Teď už nic. Hlavně to mám za sebou. To je teď důležité.
Chvíli po druhé odpoledne jsem byla doma. Nakrmila jsem se, pomazlila s kocourem a šla se učit dogmatiku. V hlavě jsem měla trochu chaos. Motala se mi do toho všeho ta splněná morálka. Večer jsem normálně usnula při hokeji. Ani nevím, jak to vlastně dopadlo (vyhráli Rusové na nájezdy, což mi řekl brácha ráno).
Jo, a dala jsem si meloun.
Byl naprosto dokonalý, výborný, osvěžující...
V úterý práce. Děti se těšily, já vlastně taky. Něco málo jsme napsali, vypočítali, přečetli a šli na hřiště. Místo tělocviku.
Odpoledne jsem sedla na dogmatiku. A po kafi jsem si sedla i ven. Nezapomněla jsem na šerm, jen na zahradě, a na kocoura. U  kafe jsem si vychutnala ledňáka. Mňam.
Večer jsem měla takovou zvláštní návštěvu. Podle té návštěvy mám 124 let. Super, vypadám moc dobře. Tak na třicet. (Haha... Že by tvůj pravý elfský věk? Přemýšlej Vani.)
Do večera jsem studovala krásný katechismus katolické církve.
Ty oranžové lístečky jsou jen dogmatika. Ještě jsou tam zelené, ale ty teď už nepotřebuji. Každopádně si je tam nechám.
Záložek tam je nějak moc. Ale říkám si, že kdyby byl u zkoušky, tak by mi mohl hodně pomoct. Teď už se musím jen modlit.
Ve středu dopoledne opět práce a vycházka. Z vycházky jsem dostala do třídy kytici kopretin. Částečně od dětí. Krása. Odpoledne už jsem se neučila, ale četla si vybrané texty. Nezapomněla jsem na kafe a taky na takovou velmi zvláštní zpověď. Tomu se tak ani říkat nedá. Bylo to takové informování o tom, jak jsem dopadla na zkouškách. Do noci jsem četla ty články.
Ve čtvrtek ráno odjezd směr Olomouc a teologická fakulta. Ještě ráno jsem nakoupila pár knížek. Hlavně jsem si pořídila Nedělní graduál.
Ke státnici jsem šla tentokrát jako poslední. Vyklepaná jsem z toho teda byla. Nějak přestávám mít ráda překvapení. Hlavně u zkoušek. Naštěstí jsem si vytáhla celkem dobrou otázku, takže jsem něco napsala. Dalo se to rychle najít v katechismu. Strávila jsem tam víc času než v pondělí. Obědvala jsem až po půl třetí. Hned na to jsem si dala kafe. Zašla jsem si zašermovat. Do šermu jsem nešla, protože v neděli jdu na včeličku, nechtěla jsem se odrovnat. Navštívila jsem taky kocoura. Ten se zase mazlil.
No a někdy během toho jsem se začetla do Silmarillionu. Chtěla jsem začít ještě na fakultě, ale nějak jsem se k tomu nedostala. Možná kdybych šla čtvrtá jako v pondělí, tak bych to nakousla hned po zkoušce. Takhle to nešlo.
Večer jsem nad Silmarillionem skoro usnula, jak jsem byla unavená. Ani nevím, jak dopadl hokej.
V pátek ráno opět práce. Krásná, překvapivě klidná a rychlá. Jednu hodinu jsem s dětmi strávila venku. Odpoledne jsem si dala kafíčko, k tomu zmrzlinu a potom šerm a mazlení s kocourem. Nalákala jsem ho až k nám na zahradu. Chtěl se mazlit. Pak se najednou zvedl a odešel. Chvíli jsem četla Silmarillion.
Později jsem byla na mši svaté a zpívala jsem. A den jsem zakončila hrou na violu v orchestru. Konečně. Po půl roce. Užívala jsem si to, violy byly v plném počtu. A pak mě bolel prstíček prostředníček. Hodně moc hrál.
Do noci jsem si chtěla číst, ale nakonec jsem radila bráchovi v jedné hře z roku 1999. Jmenuje se Ve stínu havrana.
V sobotu ráno jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem. Potom jsem navštívila obchod. Potřebovala jsem koupit jednu čokoládu. Taky jsem koupila kytky na hrob. Následně jsem si četla, radila při hře a poslouchala Pána prstenů. Po dlouhé době.
Odpoledne jsem si chvíli četla. Šla jsem si zašermovat a pomazlit s kocourem. Trochu mi podrápal záda, tak dostal lehce přes zadek.
Po kafi jsem se prošla na hřbitov s kytkou a v pozdním odpoledni jsme grilovali. Krásné posezení venku přerušila bouřka. Pršelo krásně.
Na internetu jsem si našla jeden on-line kurz kreslení. Registrovala jsem se a jsem dost zvědavá. Teď na to budu mít čas, tak se budu snažit.
Do noci jsem si četla.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Byl průvod kolem kostela a žehnání městu, tak se to trochu protáhlo. Ale byla to nádherná slavnost. Pak jsem utíkala rychle domů, abych nakrmila kocoura a sama sebe. Po poledni jsem směřovala do Brna do nemocnice na druhou včelku s Pfizerem. Cesta tam i zpět byla v pohodě. Ani to moc nebolelo. Uvidíme večer.
Před Večerníčkem jsem dočetla Silmarillion (trvalo mi to necelé čtyři dny). U večeře jsem koukala na další Stargate, koukla jsem na Večerníček a začetla se do Hobita.
A to bude pro dnešek a celý uplynulý napínavý týden asi všechno. Takže krásný další červnový týden roku 2021.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené