Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

27.6.21

21.6. - 27.6.2021

Poslední červnová neděle je skoro za námi. Zbývají mi poslední tři dny školy. Pak následují prázdniny. Opět hodlám psát prázdninový deník.
A co se dělo poslední celočervnový týden?
V pondělí dopoledne práce. Rychlá, klidná a plná focení. Ano, fotili jsme se. Ráno jsem měla trochu problém, do čeho se obléknout. Vyřešila jsem si halenkou a sukní.
Odpoledne jsem zahájila misi přeskoč si svůj výkop na ulici. Vyšel k tomu i článek. Šla jsem taky s kolegyní na kafe a zmrzlinu. Ta byla v kávě. Mňam. Z kavárny jsem šla do knihovny vyzvednout průkazky a pak nakoupit bonbony. Venku bylo opravdu příšerně. V obchodě jsem si musela koupit i lahev s vodou, jinak bych domů asi nedošla.
Večer se to však zlepšilo. Trochu sprchlo a zabouřilo. Nezapomněla jsem navštívit kocoura a pomazlit se. Před bouřkou jsem nasbírala jahody a taky je stihla sníst. 
Večer jsem si četla, u večeře jsem koukala na další díl Stargate a pár videí na Facebooku.
Nevím proč, ale docela mě zaujaly krátké ukázky z japonských filmů, seriálů. Proč mě Japonci připomínají elfy? Ty jejich vlasy... Oblečení, styl boje.... Asi už blázním.
Do noci jsem četla. Taky večer trochu bouřilo.
Lepší bouřka však byla v úterý ráno. Po pravdě, mohla půl hodiny počkat. Vzbudila mě. Dopoledne mě čekala práce. Dlouhá. Celých pět hodin jsem měla. Z toho jednu hodinu jsem šla ven. 
Odpoledne jsem se s kolegyní prošla na střelnici. Je tam celkem pěkná cesta, trocha bláta a spousta stromů. Nádhera. Mám i pár fotek. Nezapomněla jsem si dát kafe a pomazlit se s kocourem.
U večeře jsem se dívala na Stargate. Potom jsem se vrhla na čtení.
V noci byla zase bouřka. A pořádná. Nespala jsem asi dvě hodiny. No, do práce jsem ráno musela.
Přežila jsem čtyři hodiny. Odpoledne rychle zařídit pár věcí, namalovat obrázek, jet doučovat a zpívat na mši svaté. Při Credu jsem měla hned na začátku malou krizi. Nemusela jsem si naštěstí odkašlat při sólu. K tomu došlo až potom.
Večer jsem ještě navštívila kocoura, pochlubila se fotkami na Facebooku a vlastně i tady, dala si sprchu a konečně se trochu začetla. Taky jsem nemohla najít lístek, kam jsem si psala data čtení Tolkiena. Budu si to asi muset vyhledat tady na blogu. Silmarillion jsem určitě začala číst 3. června, ale kdy jsem skončila, to nevím.
Ve čtvrtek opět práce. Klidná, radostná a  rychlá. Už jsme se neučili. Jen jsme si hráli a povídali a taky malovali. Odpoledne jsem měla poradu a na základě toho jsem moc nestíhala. Skoro nic. Kafe jsem ale měla a k tomu zákusek. Posbírala jsem jahody, pohladila kocoura a spěchala na šerm. Prošli jsme si štítové formace a začali nacvičovat vystoupení. Ze šermu jsem šla trochu dřív , abych si zazpívala a zahrála na violu. Během šermu i zpěvu se blýskalo a hřmělo. Naštěstí jsem vychytala chvíli, kdy skoro nepršelo a šla jsem domů. Pak bylo chvíli ticho a klid, jen foukal vítr a později se přihnala další bouřka.
Jinak jsem zjistila, že tornádo už není doménou Ameriky. Objevilo se bohužel i u nás. Obrázky a videa jsou hrozná. Je mi z toho do pláče. Na druhou stranu mě velmi dojala solidarita lidí. Téměř ihned reagovali na potřeby postižených. Odkazy na fotky postižené oblasti sem dávat nebudu. Je toho plný internet.
V noci se přihnala ještě jedna bouřka. Znovu jsem se nevyspala.
Dopoledne práce a tentokrát velmi příjemná. Šla jsem s dětmi na výlet. Pěkně tři kilometry tam a tři zpátky. Zvládli jsme to všichni. Jinak na poli už byl skoro zlatý ječmen. Až na pár výjimek.
Odpoledne jsem si dala kafe a zmrzlinu. Ochutnala jsem i třešně ze zahrádky a první lusk hrášku. Později jsem šla na mši svatou a pak do kavárny na domácí limonádu.
Večer jsem se vrhla na čtení. V poslední době tento koníček trochu zanedbávám (trochu víc). V posledních dvou dnech jsem toho moc nepřečetla. Čtu už od pondělka Návrat krále.
V sobotu jsem dlouho spala. Skoro do devíti. Dopoledne jsem skuhrala bolestmi břicha a hlavy, ale neulejvala jsem se z úklidu. Odpoledne jsem za to vytuhla a spala až do půl třetí. Nezapomněla jsem si dát kafe, kouknout na nějaké to video a zpracovat odměny pro děti. Psala jsem jim věnování do knihy. Taky jsem dokončila jejich první knihu. Všechno srovnat, proděravět a svázat. Dělala jsem to až do osmi večer s jednou velkou přestávkou na sprchu a večeři. Dvakrát jsem byla u kocoura a taky se věnovala Návratu krále.
V neděli jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem a po velmi velmi velmi dlouhé době jsem hrála. Preludovala jsem, když šel varhaník k přijímání. Neznělo to moc dobře. Hrajeme teď delší dobu na elektrický klavír, protože varhany se přestavují. Je to nic moc, ale musíme to vydržet.
Dopoledne jsem udělala salát a nakrmila kocoura.
Po obědě jsem si chvíli četla. Nezapomněla jsem taky na adoraci a požehnání. Po kafi jsem se šla pomazlit za kocourem a pak jsem pokračovala ve čtení. Dočetla jsem Pána prstenů Návrat krále. Zatím bez dodatků. V těch pokračuji.
U večeře jsem se podívala na další díl Stargate. A do noci jsem si četla. 
A to bude pro celý tento týden asi všechno. Čekají mě poslední tři dny práce a pak dovolená. Myslím, že i zasloužená.
Krásný další týden roku 2021.Hlavně žádné katastrofy, jedna byla a to stačí.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené