Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

20.6.21

14.6. - 20.6.2021

Tak, školní rok se pomalu chýlí ke konci. Máme před sebou už jen týden a něco málo školy. A co se dělo?
V pondělí práce. Přežila jsem. Odpoledne jsem šla s kolegyní na kafe. Už ráno jsem však cítila, že mě čeká nepříjemná rýma. To se mi potvrdilo v noci. Na úterý jsem skoro nespala. I tak jsem musela do práce.
V úterý teda práce s ucpaným nosem. A pět hodin k tomu. Nevyspaná, unavená, otrávená z věčného smrkání a s bolavým nosem. Zpříjemnila jsem si dvě hodiny, jednu jsem byla v knihovně a druhou venku na hřišti.
Celé odpoledne jsem odpočívala, chvíli jsem si i zdřímla. Do večera jsem přečetla (konečně) Pána prstenů Společenstvo prstenu. Hned jsem se vrhla na Dvě věže.
V úterý jsem taky utrácela. Koupila jsem si oděvní spony pro vikingy, brašnu a spoustu dalších věcí.
V noci jsem spala rozhodně líp než v noci na úterý, ale i tak se mi ráno z postele nechtělo. V práci jsme si užili malou oslavu, chlebíčky, zákusky... Mňam. V práci jsem to zvládla. Musela jsem. Taky jsem si preventivně udělala test na covid. Naštěstí jsem byla negativní, ale myslím pozitivně. Odpoledne jsem odvolala doučování a odpískala zpěv na mši. Nikam jsem nešla. Asi bych to nezvládla.
Takže jsem většinu odpoledne seděla a četla Pána prstenů Dvě věže. Večer jsem si dala horkou koupel a k večeři další díl Stargate.
Ve čtvrtek opět práce. Měla jsem problém mluvit. Nachlazení se přesunulo do krku a na průdušky. Ale zvládla jsem to. Musela jsem. Odpoledne jsem byla doma. Nikam jsem nešla. Měla jsem však dva velmi příjemné telefonáty s kolegyněmi. Pěkně jsme si popovídaly.
Taky jsem si po dlouhé době zahrála na housle a violu. Hurá. Vytáhla jsem i meč a namastila jsem si pochvu na meč. Na zahradě mě taky zavoněly pivoně, Vytáhla jsem tedy foťák a fotila jsem. Pivoně, růže, česnečky a další.
Večer jsem zase utrácela. Jsem hrozná. Ale zapsala jsem si jeden on-line kurz malování, tak si musím pořídit nějakou výbavu. Bohužel není nejlevnější, ale nevadí mi to.
Do noci jsem si četla.
V pátek konečně pátek. Do práce jsem musela. Zvládla jsem to. Po obědě jsem si vyzvedla zásilku z fantasy obchodu. Během dne mi taky dorazily spony na šaty. Jsou nádherné a dokonalé. Foto najdete v článku z pátku. Navštívila jsem taky kocoura a trochu se nechala oslintat. Jako vždy.
Na zahradě jsem utrhla další tři jahody a něco málo nafotila. Hlavně sukulenty. Krásně zvláštně kvetou. 
U večeře jsem se dívala na další díl Stargate.
V sobotu jsem chtěla déle spát, ale záchvat kašle mi to nedovolil. Vylezla jsem z postele o hodinu dřív, než jsem chtěla.
Dopoledne jsem hlavně četla a taky koukala na Facebooku na nějaká videa.
Odpoledne jsem odpočívala u Pána prstenů  Dvou věží, u knihy. U toho jsem poslouchala skladby z youtube. Po kafi jsem konečně vyprala vikingské šaty. Voda po máchání měla velmi pěknou barvu. Prala jsem v ruce, žádná pračka. Nechtěla jsem riskovat případné deformace šatů. Jsou totiž vlněné.
Večer jsem si dala naprosto dokonalý grilovaný sýr. A taky kapra. Vše děláno nad ohněm.
Chtěla jsem si objednat nějaké korálky na vikinga, ale místo toho jsem si objednala jiné korálky.
V neděli ráno mše svatá. Nezpívala jsem. Pořád to v mém krku není ono, doufám, že se z toho brzy dostanu. Po obědě jsem si chvilku zdřímla. Asi jen dvacet minut. Potom jsem šla na adoraci a požehnání. Moc lidí tam nebylo. Na začátku jsem tam byla sama s knězem.
Po adoraci kafe se zmrzlinou, mazlendo s kocourem a odpočinek. Nabírání sil na poslední celý týden školy. A koukala jsem na videa přes Facebook. Nezapomněla jsem si ani číst. Ještě stále jsem nedočetla Pána prsten Dvě věže. Letos mi to nějak dlouho trvá.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další poslední celočervnový týden roku 2021.
Vaše stále utrácející Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené