Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

9.5.21

3.5. - 9.5.2021

Tak další neděle. Učící neděle. Učím se jako šílená a doufám, že to do konce května všechno zvládnu. A co se dělo první květnový týden s učením?
V pondělí on-line hodina, oběd a učení. Taky krmení kocoura a znovu učení. Zvládla jsem už poslední dvě otázky do morálky. V pondělí jsem tedy se zpracováváním morálky skončila. V průběhu dne jsem se ale nevyhnula kontrole zadaných úkolů.
S učením jsem skončila před desátou večer.
V úterý opět on-line hodina a následná celodenní kontrola splněných úkolů. Začala jsem s dogmatikou. Ta je trochu těžší. První otázka byla strašně dlouhá a přiložený text docela dost nepochopitelný. Večer jsem ale neodolala a šla si zašermovat. Jednou jsem skončila na zemi, pak jsem dostala do brňavky. Ale otřepala jsem se a bojovala dál. Byl totiž bojovej a přiznám se, začíná mě bavit. Asi proto, že už tam nejsem za úplnou bojovou nulu. Trochu posun po dvou letech a půlroční přestávce. Nejhorší pro mě byly štítové formace. Po chvíli mě začala bolet štítová ruka a cítila jsem se jako po očkování covid. Jen to tak nebolelo, ale ruka se mi třepala a měla jsem problém ji zvednou výš jak do pasu. No, zvednout jsem ji nakonec musela. Čočky se samy nevytáhnou.
Ve středu ráno, znovu on-line a následná kontrola. Taky to všechno ostatní, vyzvednutí oběda, krmení kocoura a dogmatika.
Taky jsem silně pociťovala úterní trénink šermu. Nohy mě bolely, ruce mě bolely. No hrůza. Učení se tentokrát tak moc do noci neprotáhlo. Do postele jsem zalezla dřív než mamka, což se mi v posledním týdnu nepodařilo.
Ve čtvrtek opět on-line. Už abychom chodili do školy. Nezapomněla jsem na svůj oběd. To bych byla asi hlady. Zbytek dopoledne a část odpoledne jsem se učila. Potom jsem jela na kontrolu s čočkama, dopadlo to dobře, koupila jsem si novou čelenku, tu starší o týden (asi) jsem už úspěšně zlomila a taky jsem doplnila zásobu bombiček do pera, jelikož vlivem morální a dogmatické teologie se povážlivě zmenšila. Naštěstí se to ještě dá sehnat.
Odpoledne jsem si dala kafe, k tomu něco dobrého z listového těsta, chvíli jsem si zahrála na violu a znovu se vrhla do učení. Učila jsem se až do devíti večer. Mezitím jsem nezapomněla na večeři a jeden díl Stargate. I u toho se můžu chvílemi učit, překvapivě.
V pátek poslední on-line hodina v týdnu. Konečně. Nezapomněla jsem na kafe a taky na učení a kocoura.
Odpoledne jsem si dala druhé kafe, nasadila čočky a šla ke svátostem. Potom jsem se pro jistotu podívala na okruhy ke státnicím a zjistila jednu nemilou věc. Změnili mi literaturu. To byl šok, co? Takže asi u pěti otázek jsem si musela vybírat znovu. Objednala jsem si kvůli tomu dvě knihy (naštěstí v elektronické podobě) a musela přelepit hromadu popsaných stránek. Bohužel asi budu muset i nějaké stránky vlepovat. Takový škaredý sešit ke zkouškám, jako mám teď ty dva, jsem neměla. Ale co jiného mám s tím dělat? Znovu se mi to psát celé nechce.
Lepila a předělávala jsem to až do desíti do večera. Pak už jsem na nějaké učení neměla energii. A to jsem chtěla dodělat poslední otázku do dogmatiky. Tak zítra, no. Co se dá dělat. Místo toho jsem jen dopsala sedmou otázku a k té jsem si musela vybrat taky jinou literaturu. Už abych to měla za sebou.
Po desáté jsem to učení zabalila a šla si číst. Četla jsem až do půlnoci.
V sobotu se mi proto nechtělo vstávat. Dopoledne jsem si vyzvedla balík v alzaboxu. Objednávala jsem si roztok na čočky. Tak mám zásobu na tři možná až čtyři měsíce.
Dopoledne jsem začala dodělávat sedmou otázku do dogmatiky. Těsně před kafem odpoledne jsem skončila. Zabralo mi to tři hodiny. Hrůza. Po kafi jsem se vrhla na poslední otázku a rychle ji zpracovala. Následně na mě čekal text od Josepha Ratzingera. U večeře jsem se koukala na další díl Stargate. Ratzingera jsem procházela až skoro do půl jedenácté v noci. Ale dobře se mi to četlo. Jen to vypisování je trochu zdlouhavější. No, potom jsem ještě chytila do ruky čtečku a četla si. Aspoň chvíli a za odměnu.
V neděli dopoledne mše svatá s mírným točením hlavy. Dopoledne kromě krmení jsem se taky učila. Dogmatiku. Odpoledne jsem dodělala poslední dva texty. Nezapomněla jsem ani na kafe a na morálku. Tam mi těch textů chybí víc. Asi tři. Z toho dva nemám ani vytisknuté. No, mám co dělat.
Chvíli jsem vylezla i na zahradu, natrhat mamce kytku k svátku. Pěkně jsme ji přáním vytáhli po obědě z postele. Navečer jsem vytiskla poslední dva texty a odpočívala.
A to bude pro dnešek asi všechno. Užívejte sluníčka, já se jdu učit.
Vaše učící se Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené