Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

25.4.21

19.4. - 25.4.2021

Tak zase týden pryč. Většina dubna taky. A co se dělo?
V pondělí on-line hodina a pak čekání na odevzdané úkoly. Je to nuda. Dopoledne jsem si vyzvedla oběd a nakrmila kocoura.
Po obědě jsem chvíli odpočívala u poslechu Pána prstenů Návrat krále. Konečně jsem se dostala na třetí díl. To mi to ale trvalo. Po pravdě, kdybych to četla (což asi brzy udělám), tak už bych to za tu dobu, co to poslouchám, měla přečtené. Posledně mi na všechny díly plus Silmarillion a Hobit stačily necelé dva týdny. Chvíli jsem si četla, zkontrolovala jsem kocoura, nějak se v poslední době chce mazlit, a zašermovala si. Druhý den mě taky bolí levé zápěstí (už zase). Nevím, proč a k doktorovi nepůjdu. Stejně by nic nezjistil, jako vždy. Taky jsem přepsala Ari. Po neděli mi na přepsání zbyl jen jeden den. Měla jsem to rychle. Dala jsem si kafe, jogurt a piškoty. Moc dobrá svačinka. Oběd byl totiž takový divný a moc mi nechutnal. Něco jsem ale snědla, což je důležité. Po kafi jsem poslouchala písničky na youtube. 
Před pátou odpoledne nastala krize. Koupila jsem si zase tři e-knihy. A to ještě nemám přečtené ty, co jsem si koupila naposledy. No, mám co dělat. Za dva měsíce jsem zatím přečetla 33 knih (třicátou třetí teď čtu a je to pokračování Zlatého kompasu).
Večer jsem se podívala na další díl Stargate a taky jsem našla amatérský film Roh Gondoru. Je v angličtině, ale to mi nevadilo při sledování. Pak si to přečtu v Nedokončených příbězích. Pro zajímavostpřidávám video.

Už jsem si do knihy udělala poznámku. Následně jsem četla různé články, koukala na fotky z natáčení všech Tolkienovských filmů a poslouchala soundtrack. Prostě úžasný večer. Stihla jsem i psát.
Do noci jsem četla Jedinečný nůž. Už jsem za polovinou.
V úterý ráno opět on-line. Šlo to celkem dobře a rychle. Zvládli jsme celou stránku matematiky. Jako obvykle za hodinu.
Potom jsem si konečně objednala pavouka na violu. Na housle se mi žádný nelíbil. Takže to budu muset ještě nějaký čas vydržet s tím starým. Kromě toho se mi ta zalíbil i obal na příčnou flétnu se zapínáním na zip, což mi přijde lepší než na přezky.
Dopoledne jsem stihla i něco málo naspat. Vyzvedla jsem si oběd a čekala na odevzdání práce. U toho jsem poslouchala písničky.
Odpoledne jsem si trochu zašermovala. Těsně po příchodu domů začalo pršet. Tak jsem sedla a malovala kamínky. Z jednoho jsem udělala podmořský svět, z druhého zlatou věž, taky jsem nakreslila dvě kočky se srdíčkem a srdíčko. Prostě kamenů mám doma čím dál víc, ale nějak nemám inspiraci na malbu.
Nezapomněla jsem si dát kafe a po dlouhé době i zákusek. Po kontrole kocoura a mazlení jsem se na chvíli posadila na terase a užívala si sluníčka. Bylo tam nádherně. Kéž by už byly jen takové krásné slunečné dny.
U večeře jsem se dívala na Stargate. Opět jeden z těch oblíbenějších dílů. Potom jsem opět četla, hrála karty na čtečce a psala. Do noci jsem pokračovala ve čtení. Dočetla jsem Jedinečný nůž. Skončilo to uprostřed děje. Zase. Ale už jsem si našla třetí díl.
Ve středu ráno on-line. Zvládli jsme to a těšíme se, až budeme chodit normálně do školy. Dopoledne jsem si vyzvedla oběd a nakrmila kocoura. Taky jsem si konečně umyla vlasy. A vlastně se celkově zkulturnila. Hurá.
Odpoledne jsem chvíli psala, přepisovala, šermovala a fotila. No, vyfotila jsem dvě fotky a vybila se mi baterka. A zrovna, když najdu bílé fialky. Taky jsem přepsala Ari do počítače. Nepřepisovala jsem tři dny, ale moc toho nebylo. Dala jsem si taky kafe a k tomu větrník. Mňam.
Večer jsem byla na mši svaté. Prožívala jsem ji, protože jsem na ni viděla. Nejen že jsem měla čočky, ale taky mi nezavazela ofina. Pořídila jsem si čelenku. Spíš velkou gumičku, kterou jsem chytila tu neposednou dlouhou ofinu. Byla to nádhera. Potom jsem si dala večeři s dalším dílem Stargate a do noci si četla. Psát jsem stihla a měla náladu už odpoledne.
Ve čtvrtek opět on-line hodina. Přežili jsme všichni. Dopoledne jsem si vyzvedla oběd a nakrmila kocoura. Nezapomněla jsem si dát kafe. Taky jsem přepsala Ari. Odpoledne jsem si vyšla na procházku. Udělala jsem pár fotek a pěkně si vyčistila hlavu. Cestou domů jsem vyzvedla v Zásilkovně dva balíčky. V jednom bylo kafe a v druhém nový pavouk na violu a taky obal na příčnou flétnu. Na procházce jsem taky našla další kamínek. Myslím, že byl čtvrtý nalezený. Říkám mu "ušoplesk", postava měla totiž velké uši. Taky jsem si zašermovala a hladila kocoura. Přišel za mnou až nahoru na zahradu. Odpoledne jsem chvíli poslouchala Pána prstenů Návrat krále. A taky jsem si zahrála na violu. Hurá. Ve středu jsem si stěžovala, že bych hrála, a ve čtvrtek se mi to podařilo. U večeře jsem se dívala na Stargate. Umřela doktorka Fraiserová (jak se to píše?). Taky jsem malovala nějaké ty kamínky. Doufám, že až půjdu zase na procházku, tak nějaké vezmu. Suším doma hromadu.
Večer jsem trhla rekord. Vyndala jsem si čočky za necelých deset minut. A moc jsem u toho nenadávala. Později večer jsem nahrála na blog své první video a ukázala kocourka. Je krásný, černý. A smůlu mi nenosí.
V pátek poslední on-line hodina týdne. Krásně jsme všechno zvládli. Nakrmit jsem nestihla, protože přijeli sousedi. Kocoura jsem aspoň na zahradě pohladila. Přišel za mnou.
Dopoledne jsem si vyzvedla oběd a dala si kafe.
Odpoledne byla druhá dávka kafe. Taky jsem si zašermovala, vyčistila meče  zahrála si na violu. S novým pavoukem. Šlo  mi to. Později odpoledne jsem nasadila čočky a šla na mši svatou. Po mši byla krátká modlitba ke sv. Vojtěchu. Večer jsem koukla na další Stargate a četla si. Do noci, jako vždy.
V sobotu jsem uklidila doma a odpočívala. Protože jsem musela. Odpoledne jsem si dala kafe venku. Bylo moc krásně, tak proč toho nevyužít. Taky jsem si zašermovala. Měla jsem tu možnost, tak jsem ji využila. Kocoura jsem neviděla. Škoda. Odpoledne jsem musela taky na chvíli do práce. Odnesla jsem počítač a nějaké další věci. Taky jsem vložila příčnou flétnu do nového obalu.
Večer jsem si četla, koukla na další díl Stargate a celkově nepřemýšlela nad neděli. Četla jsem do noci a pečetla jsem celou knížku od Hany Marie Körnerové.
V neděli dopoledne mše svatá. Měla jsem zpívat, ale nezpívala jsem. Takže znovu odpočinek. Odpoledne chvíli po obědě jsem odjela do Brna. Po víc jak roce. Jela jsem na očkování. Proběhlo to celkově v klidu. 
Po návratu jsem si dala ještě zbytek oběda a následně kafe. Potom to začalo. Pěkně bolet. Tak jsem si zavěsila ruku na šátek a do večera odpočívala při četbě.
A to bude pro celý tento týden všechno Snad to přežiju příští týden v práci. Už teď nevím, jak si budu nasazovat čočky ráno. Zvednu ruku sotva k pasu.
Takže krásný další týden roku 2021. Za týden už bude květen, tak nezapomeňte se políbit pod rozkvetou třešní, pokud do té doby neodkvete.
Vaše bolavá Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené