Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

14.3.21

8.3. - 14.3.2021

Další karanténní neděle je skoro za námi. Čeká nás další týden on-line výuky a některé home office. A co se vlastně dělo minulý týden?
V pondělí on-line hodina. Nechci si zvykat, nebaví mě to. Proběhlo to jako vždycky. Pak rychlá příprava na druhý den, vyzvednou oběd a zajít do obchodu. Potom už jen čekat na odevzdávání úkolů. Je to otravné. Dopoledne jsem si dala taky kafe s taťkou.
Odpoledne jsem dočetla Paoliniho. Skončilo to uprostřed. Proč? Chci vědět, jak to dopadlo, ale budu si na to muset chvilku počkat. Druhý díl je teprve v předprodeji. Nezapomněla jsem si dát kafe. Teď můžu přemýšlet, co budu číst.
Chvíli jsem poslouchala Pána prstenů a pak jsem se začetla do knihy Kočičí holka. Kdysi dávno jsem ji četla, ale vůbec si nepamatuji, o čem to vlastně bylo. Takže repete.
U večeře jsem se podívala na další díl Stargate a potom jsem znovu četla až do noci.
V úterý opět on-line hodina. Potom jsem si domluvila setkání s rodiči na předání učebnic. Dopoledne jsem stihla nakoupit a vyzvednout si oběd. Taky jsem si KONEČNĚ zahrála na flétny. U kafe jsem poslouchala Pána prstenů.
Do odpoledne jsem četla a přečetla Kočičí holku. Dala jsem si taky kafe a malou svačinku k tomu.
Do večera jsem četla. K večeři jsem si pustila další, ten den už druhý, díl Stargate a potom jsem pokračovala ve čtení. Po dlouhé době jsem měla zase divnou náladu. Pustila jsem si jednu písničku od Rebecy Lavelle ze seriálu McLeodovy dcery. Přidávám video na poslech.

Většinou mám k písničce nějakou vzpomínku, nebo jen pocit. Tuhle jsem hodně poslouchala po tom, co jsem nemohla ministrovat. Podle názvu nejspíš pochopíte proč. Teď jsem si na ni vzpomněla a měla jsem potřebu si ji poslechnout. Asi kvůli tomu, že jsem si vzpomněla na jeden nevydařený vztah... (Konec sentimentu.)
Do noci jsem si četla. Přečetla jsem skoro celou Kočičí holku Nový začátek.
Ve středu dopoledne jedna on-line hodina. Následně kafe a nákup. Potom jsem se vrhla zase na čtení.
Před obědem jsem ještě zkusila zkompletovat obrazovou přílohu k diplomce. Něco se podařilo, něco se mi nechtělo, něco ani nemám a hlavně po obědě mě to přestalo bavit. Místo toho jsem se začetla do knihy Indigový drak. Četla jsem ji opět kdysi dávno a nevím, o čem vlastně byla.
Nezapomněla jsem si dát kafe a potom jsem se setkala s kolegyní. Potřebovala jsem jí něco předat. Místo doučování jsem si prohlížela Pinterest, něco málo jsem si uložila a poslouchala u toho Pána prstenů. Taky jsem chytla violu pod krk. Zahrála jsem si.
Večer jsem šla na mši svatou. Vyfotila jsem si několik detailů a po mši šla domů. Vlastně jela. Jeden známý mě svezl. Do noci jsem četla Indigového draka.
Ve čtvrtek dopoledne on-line hodina. Přežili jsme všichni. Do oběda jsem poslouchala Pána prstenů a u toho malovala kamínky. V poslední době nějak nemám inspiraci, na nic.
Tak jsem si přes Facebook nechala zaslat odkaz na jedno video od Markéty Dočekalové o tvůrčím psaní.
Po kafi a zákusku jsem měla doučování. Tentokrát to bylo docela drsný. Tolik úkolů... Ale dělám to ráda. U večeře jsem se dívala na další díl Stargate a do noci jsem četla. Knihu Indigový drak jsem dočetla a nakousla jsem Ve stínu erbu od Hany Marie Körnerové.
V pátek poslední on-line hodina týdne. Dočkala jsem se. Potom chvíle klidu a samoty doma. Zahrála jsem si na flétnu a na violu. Taky jsem vytáhla meč a šermovala jsem.
Po obědě jsem si dala s mamkou kafe, ten den už druhé, stejně jako celý týden, dokoukala díl Stargate a šla fotit sochy do města a okna do kostela.
Po mši svaté jsem chtěla vyfotit ještě čtyři poslední, ale ozvala se baterka. Už ze mě nevycucneš ani ždibec energie. Vyfoť si to někdy jindy. Dneska už mám dovolenou...
Tak nic, no.
Po mši svaté byla křížová cesta maminek a potom úklid. Jen se kostel zametl a vysál se koberec. Při večeři jsem se podívala na další díl Stargate a následně jsem četla.
Chvíli Körnerovou, později jsem otevřela knihu Pan farář má krizi. Byla mi půjčena právě v pátek. Těch knih mi bylo půjčeno víc. Asi tři.
Do noci jsem četla Pana faráře v krizi a později jsem přešla na Ve stínu erbu. Musela jsem zhasnout lampu.
V sobotu jsem spal až do devíti. Potřebovala jsem to. Po nutném úklidu jsem dočetla knihu Pan farář má krizi. Bylo to moc krásné. U některých pasáží jsem skoro plakala.
Odpoledne jsem si vyšla na krátkou procházku. Venku krásně foukal vítr a já šla fotit potřebné objekty do diplomky. Mise byla úspěšná.
Po příchodu domů jsem si dala kafe a věnovala se poslechu Pána prstenů. Občas jsem to prostřídala s četbou Ve stínu erbu. Tam se to taky začalo pěkně motat.
U večeře jsem se podívala na Stargate. Taky jsem opravila jeden růženec. Večer jsem poslouchala. Opět. Do noci jsem četla a dočetla jsem Ve stínu erbu.
V neděli ráno jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem. Před a po mši jsem si vyfotila poslední čtyři okna. Takže to už mám taky kompletní.
Odpoledne jsem šla na adoraci a přijímání, protože to ráno nějak nevyšlo. Následně jsem nezapomněla na kafe a něco na zub k tomu.
A to bude asi pro tento týden všechno. Jdu si zase číst něco od Breziny a pak tu mám ještě jeden román od Bryana Houghtona a jeden od Zofji Kossakové. Dávám si na oba dva tak týden. Oba jsou totiž půjčené. Asi začnu tou starší knížkou s názvem Úmluva. 
Takže krásný další týden roku 2021. Od zítřka opět výuka on-line a distanční. Už nechci. Jdu se dívat na Stargate a večeřet.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené