Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

14.2.21

8.2. - 14.2.2021

Další neděle je tady Tentokrát svatého Valentýna. Tak snad jste již napsali své milované, či milovanému. A co se dělo?
V pondělí pěkné nadělení ve formě ledu a sněhu. No, do práce naštěstí chodím pěšky a obešlo se to bez pádu. Aspoň něco. Ale to bílo bylo nádherné. V práci čas utíká úplně jiným tempem jako doma. I když je pravda, že doma mi to v poslední době taky utíká jak splašený kůň.
Odpoledne jsem si vyzvedla látky v Zásilkovně. Hned jsem je musela rozbalit a jsou naprosto dokonalé. Umím si opravdu vybrat barvu. Ta modrá je nádherná. Je pravda, že v reálu vypadají ještě lépe.

Po návratu jsem dopsala záložku do Záložkodeníku o knize Juditin kříž. Tu jsem stihla přečíst v pátek a v sobotu. Něco málo jsem o ní psala již minulý týden. Byla to moc krásná a čtivá knížka. Jen ji asi spousta lidí nepochopí.
Do večera jsem četla a potom jsem šla na latinu. Prožívala jsem to. Bylo to krásné. Do noci jsem si zase četla, abych konečně dočetla Ohněm a mečem. Ani nevím, jestli otevřu druhý díl. Podle toho, jak skončí ten první. A jelikož se to neustále zamotávalo, tak nevim, nevim. 
V úterý dopoledne práce na chvíli přerušená doktorem. Po třech týdnech jsem byla na kontrole na neurologii. Dopadlo to asi dobře, protože už pokud možno nemám chodit. Hurá.
Odpoledne jsem si vyzvedla balíček v zásilkovně. Objednala jsem si dvě vikingské brože na šaty. Jsou poněkud malé, tak snad to půjde. Při nejhorším je někomu daruji. Ale jinak jsou krásné. No jo, nepodívala jsem se na rozměry. Klasika.
Doma jsem si dala malou svačinku a taky kafe. Po kafi jsem chvíli malovala kamínky. Mám tady jeden krásný velký placák a nevím, co na něj nakreslit. Něco z Pána prstenů? Nebo něco z Ari? Nevím. Zatím zůstává jen bílý.
Později jsem na něj udělala přechod barev. Po večeři jsem si dala dlouhou horkou sprchu. A do noci si četla.
Ve středu dopoledne práce. Odpoledne jsem si konečně zašermovala, zahrála na flétny a violu. Musela jsem taky vyžehlit roušky. Nezapomněla jsem si dát kafe s piškoty. Mňam....
Večer jsem byla na mši svaté. Liturgii jsem prožívala. Jako poslední dobou pokaždé. Taky jsou koukla na další díl Stargate a podívala se na pinterest. Možná už vím, co nakreslím na ten kámen. Našla jsem krásnou siluetu. Každopádně až to bude hotové, tak se pochlubím.
No a večer jsem zakončila četbou.
Ve čtvrtek ráno práce. Začíná mě to trochu vysilovat, ale já to vydržím. Vydržela jsem horší věci a situace.
Odpoledne jsem měla krátkou schůzku ohledně jedné akce. Naštěstí mě svým způsobem mine. Uff. Doma jsem si zahrála na flétny a užila si skoro dvouhodinový telefonát. Myslím, že už nemám volné minuty. To nevadí. Potom jsem si dala kafe a indiánka. Následně jsem měla chvíli sama pro sebe. Vytáhla jsem tedy violu a zahrála si. Moje hudební duše je uklidněna. Zahrála jsem si. Potom jsem malovala kamínky a věnovala se četbě. Taky jsem zkoukla pinterest. Něco málo jsem si uložila pro pozdější inspiraci. Uvidím, jestli to využiju. 
Večer jsem hledala nějaké noty a našla jsem. Opsala jsem si dvě skladby z musescore.com a jednu si vyfotila. Chci se je naučit hrát. Do noci jsem si četla. Dočetla jsem Ohněm a mečem I. Konečně...
V pátek dopoledne ještě jednou práce. Jedna žačka přinesla housle a pěkně mám zahrála. Já zjišťuji, že už na housle moc hrát neumím. Nějak jsem si zvykla na violu.
Odpoledne jsem si zahrála na violu i na housle. Nic víc jsem nestihla. Dala jsem si taky kafe s mamkou a potom šla na mši svatou. Po mši jsem měla krátkou zkoušku a pak hurá domů.
U večeře jsem se dívala na další díl Stargate a zobala u toho čokoládu. 
Večer jsem malovala kamínky. Zase mi došly, tentokrát kamínky. Všechny mám načnuté. U toho jsem poslouchala Prince Egyptského. Nádherná hudba Hanse Zimmera. Přidávám video k poslechu.
Až je mi z toho smutno, že nemůžu hrát a zpívat. Jen doma a to není ono. tam nemůžu moc rozdávat radost...
Jinak, vždycky, když se dostanu k Ranám, tak se to sekne. Nevím proč. Dejte mi kdyžtak vědět, jestli se to seká i někomu jinému nebo jen mě. Děkuji.
V sobotu jsem měla docela divnou noc. Ráno jsem totiž našla na zemi věci ze stolu. A to i docela těžké věci, jako klíče. Vítr to nebyl. Je to záhada. Každopádně jsem to musela uklidit.
Dopoledne jsem vysála a četla si. Po obědě jsem v četbě pokračovala. Nakousla jsem druhý díl Ohněm a mečem. Jsem totiž zvědavá, jak to dopadne. Kdo se zmocní Heleny? Komu bude souzena. Zatím je u Bohuna, ale stále myslí na Skrzetuského. (A teď doufám, že jsem to napsala správně.)
Odpoledne jsem si dala jednu malou, krátkou zdravotní procházku kolem řeky. Prvně proti proudu naučnou stezkou a potom po proudu kolem zámku domů. Po návratu jsem si umyla kamínky, co jsem našla na malování a dala si kafe s bonbonierou.
Večer jsem se koukala na další díl Stargate a potom se věnovala čtení.  Kniha Ohněm a mečem se začíná zase zamotávat. Snad si nebudu muset shánět třetí díl. Možná bych se měla podívat na konec. Kdyby náhodou.
Při večerní četbě jsem poslouchala soundtrack z Letopisů Narnie.
V neděli jsem byla ráno na mši svaté. Zpívala jsem a bylo mi trochu špatně. Klasika.
Dopoledne i odpoledne jsem četla Ohněm a mečem. Po kafi jsem chytla na chvíli (cca 5 minut) štětec a malovala kamínky. Jen je škoda, že mě jakákoli činnost po chvíli přestane bavit. Asi mi chybí ten kontakt s lidmi. S některými. Taky jsem koukla na film Moderní popelka - byla jedna píseň. Aspoň si myslím, že se to tak jmenuje.
No potom jsem ještě prolistovala Velikonoční graduál. Budu z toho něco málo skenovat pro varhaníka. Chtěl to, tak to bude mít.
Do večera jsem trochu brouzdala po internetu a přečetla jedno povídku Stargate FF. Byla docela zajímavá a netradiční. Co jsem zatím četla, bylo o lásce mezi Sam a Jackem. Tentokrát to bylo něco úplně jiného.
No a potom jsem relaxovala při četbě a poslechu hudby. A chtěla bych psát, ale nějak to nejde.
Takže přeji všem krásný další týden roku 2021. Ještě týden práce a pak prázdniny. Docela se těším. Jen asi už nebude zima a řeka nezamrzne tak, aby se dalo bruslit.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené