Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

19.7.20

13.7. - 19.7.2020

Další neděle je tady. Pouťová k tomu. A co se dělo?
V pondělí jsem byla doma. Dopoledne jsem šermovala a šila. Nevynechala jsem ani střelbu z luku. Jen dvanáct střel, ale z toho jich 8 skončilo v krabici. To jde, ne? Odpoledne jsem utřela prach ze svých knih. Už to opravdu potřebovaly. A nesměl chybět Poklad na Stříbrném jezeře.
V úterý opět šermování s hudbou v uchu. Vytvořila jsem si i nový seznam kvůli tomu. Abych pořád nemusela překlikávat. Při nákupu jsem si dala i zmrzlinu. Měli totiž malinovou. Večer jsem si četla a psala jsem. Jinak jedno umyté okno a kafe k tomu.
Ve středu jsem ráno byla na mši svaté. Potom jsem šila, ale moc se mi to nepovedlo. Někde pořád dělám chybu. Zatím nevím kde. K obědu jsem se dívala na Old Firehanda. Taky jsem dostala ledovou sprchu, že končí blog.cz. Dost mě to mrzí, byla jsem tu ráda. Tak jsem procházela nejrůznější webhostingy a přemýšlela, kde začnu znovu. Taky jsem zkopírovala poslední články, které jsem chtěla uchovat. Myslím, že jsem taky smazala většinu fotek. Zůstaly tu jen některé. Možná v nějakém článku bude chybět, ale teď už je mi to jedno.
Ve čtvrtek jsem se rozhodla pro bloggera. Zatím se s tím učím. Je to poněkud složitější, než to bylo tady. Ale člověk se učí celý život. Večer jsem oprášila svůj účet u google.com a vytvořila stránky. Dopoledne jsem si taky zahrála na flétny (všechny), violu i housle. Konečně.
V pátek byl velký úklid. Vysála jsem celý dům, včetně schodů a pomáhala mamce s přípravou návštěvy. Ustlat, uklidit, umýt. Nezapomněla jsem ani na muzeum. Tam jsem došla pozdě a hned jsem dostala práci. Donést čistou vodu a vylít kbelík špinavé. Ani batoh jsem pomalu nestihla odložit. Pak jsem psala diplomku. Odpoledne jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem ordinarium a žalm. Ordinarium jsme zpívaly dvě, žalm jsem si dala sama. Samozřejmě nesmělo chybět kafe. Šermovat jsem nezvládla, protože když jsem chtěla, tak začalo pršet. A pak už nebyl čas. Po mši svaté byla zkouška sboru na neděli. Na blogeru jsem vydala druhý článek, protože jsem byla šikovná a dokázala jsem si tam přidat počítadlo TopList. Pak jsem přemýšlela nad přáním k narozeninám. Spát jsem šla poměrně pozdě. Skoro o půlnoci.
V sobotu jsem se vyspala do půl deváté. Dopoledne jsem přesunula veškerý archiv blogu. Přečetla jsem si návod a podařilo se mi to. Teď už mě nemusí mrzet, že jsem se stěhovala.
Odpoledne v sobotu pršelo. A to jsem se chtěla jít podívat na pouť. Šla jsem tam až po kafi a zákusku. Večer jsme grilovali rybu v troubě. Venku to moc nešlo.
V neděli jsem byla na dvou mších svatých. Na obou jsem zpívala. Na ranní jsem zpívala sama všechno. Ordinarium i žalm. A vybrala jsem Magnifikat. Nejkrásnější chvalozpěv v Bibli. Pak byla slavná poutní mše svatá. Na té jsem zpívala a hrála se sborem. Hraní i zpívání se povedlo (pouze můj pohled). Konečně jsem bezchybně zahrála, co jsem zahrát měla. Na violu. Vždycky jsem zapomínala na ten jeden křížek. Proč? Protože pak tam ten křížek zase nebyl. A tak se to tam nějak pořád motalo.
Po mši jsem spěchala na oběd a po obědě na požehnání. Liturgie dneska probíhala krásně. Jen škoda té druhé eucharistické modlitby. Ani po stáncích jsem se nebyla podívat, nějak mě to letos nelákalo. Nevím proč. 
Odpoledne jsem si dala taky kafe a zákusek. 
V týdnu jsem prostřídala snad všechny své oblíbené činnosti. Další týden je pryč a za pár hodin začne další týden. Přeji vám, aby byl krásný a pohodový.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené