Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

19.4.20

13.4. - 19.4.2020

Tak je tu další karanténní neděle. A co se dělo o Velikonočním oktávu roku 2020?
V pondělí jsem nevytáhla paty z domu. Nějak se mi nechtělo. Místo toho jsem byla doma, četla liturgiku, články na blogu, popíjela čaj a odpoledne kafe. Taky jsem si zacvičila. Na zadek jsem dostala od rodiných příslušníků. Večer jsem trochu uklidila v mé šicí místnosti. Došila jsem si středověkou vikingskou kuklu. Teď ji ještě dám nějakou krásnou tmavou barvu. Asi tmavě zelenou nebo čistě černou. A taky jsem chvíli psala Ari. Neodolala jsem a pročítala si krásné pasáže jak z Ari, tak z Bera. Ale nejspíš jsem jediná, komu se to líbí. To mi až tak moc nevadí. Dopoledne jsem zadala další úkoly a zavěsila na internet zápis.
V úterý opět odpočinek.Dopoledne jsem studovala liturgiku, odpoledne jsem šila. Ušila jsem dohromady 208 roušek. A nevím,jestli se mi ještě chce šít. Raději bych se vrátila do práce. Šila jsem až do večera. Stihla jsem 21 roušek. Dopoledne jsem se stavila do práce zalít kytky, oběhala jsem obchody a taky poštu. Došly mě krpce, sluneční hodiny, náušnice a ovinky.
Ve středu opět šití. Dopoledne jsem byla nucena jít na úřad (popsáno hned daný den). Byly mi umyty ruce (škoda, že ne nohy, jako umýval nohy Ježíš apoštolům, to bych po tom strážníkovi chtěla asi moc) a změřena teplota (uf, vešla jsem se do teplotního limitu). Odpoledne jsem chvíli hrála na housle a violu. Dopoledne jsem si taky vyzvedla v Zásilkovně ladičku. Hned jsem ji musela vyzkoušet. Bohužel se mi dá přicvaknout jen na housle. Na violu se nevleze. Do večera jsem sledovala seriál.
Ve čtvrtek jsem vstávala brzy. Dříve než obvykle. Dopoledne jsem koukala na seriál, zašla do obchodu a lenošila. Měla bych se začít učit. Po obědě jsem opět sledovala seriál, dala si s mamkou kafe a fidorku a na chvíli sedla na terasu. Venku bylo krásně. Tak jsem se rozhodla, že zaseju letničky. Aksamitníky a hvozdíky. Uvidíme, co z toho vzejde. Taky jsem vyzkoušela své nové sluneční hodiny na krk. Měří docela přesně, akorát se musí hodina odečíst. Jsou nastaveny na zimní čas. Vytáhla jsem taky tyčku a prošla si šerm, abych nevyšla ze cviku. Stejně už mi to moc nejde. To zase bude bolet.
V pátek jsem vstávala do práce. Hurá. Ale bohužel jen na hodinu. Potřebovala jsem něco probrat s vedením. Naštěstí to dobře dopadlo a kolegyněmi. Jinak jsem dopoledne sledovala seriál a zahrála si na violu a housle. Hurá..... Odpoledne jsem si ještě zahrála na tenorku a altku. Konečně. Po víc jak dvou měsících. Ještě na tu příčku, kdyby se poštěstilo.
V sobotu jsem se pěkně prospala až do devíti. Dopoledne jsem vysávala, odpoledne jsem ummývala okno. Jedno mi bohatě stačilo. Mamka umyla druhé. Ještěže jsme na to dvě. Taky jsem koukala na seriál, zacvičila si a odpočívala. NIc jiného mi nezbývá. K šermu jsem se nedostala.
V neděli jsem šla na hřbitov a do kostela. Byla jsem u svatého přijímání. Doma jsem se pak dívala na mši svatou z Blanska. Stihla jsem dřívější. Do oběda jsem sledovala seriál. Odpoledne jsem ve sledování pokračovala a odpočívala jsem.
Během týdne jsem pravidelně cvičila. Pravidelně ve smyslu každý den. Jen hodina byla poaždé jiná. Sáhla jsem si dokonce na housle a violu a taky na dvě flétny. Nakreslila jsem dvě ilustrace, ale ta první se mi nelíbí, tak ji asi zničím a zkusím to znovu. To ještě uvidím.
Tak to bude pro tento týden asi všechno. Přeji všem krásný další karanténní týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené