Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

28.7.19

22.7. - 28.7.2019

Takže další prázdninový týden za námi. A co se dělo?
V pondělí odpočinek. Hra na flétny a šerm. Začala jsem taky cvičit. Odpoledne jsem si dala s mamkou kafíčko a zmrzlinu. Také jsem se podívala na zahradu a donesla rajčata a okurek na salát.
V úterý odpočinek a taky nepříjemný budíček. Zase hasiči. Ve tři čtvrtě na šest. Jeli k havárce v Oslavanech. Vstávala jsem ale až po osmé hodině. Do oběda jsem si zacvičila a přečetla několik kapitol Pána prstenů. Odpoledne jsem si zašermovala. Pak následovalo kafíčko a zmrzlina. Před večeří jsem ještě chvíli žehlila. Večer, kolem deváté, jsem dočetla Dvě věže. Hrůza, jak jsou ty knížky tenké. (Pouhých 361 stran.)
Dočkala jsem se také zapsání kreditů z diplomového semináře. Takže jsem ukončila ročník. A vesele můžu nastoupit do posledního. (To je strašný slovo, poslední. Ale já nechci, aby to byl poslední rok.) Co se dá dělat. Tok času nejde zastavit. Navíc, bych to ani nechtěla.
Ve středu jsem byla doma dlouho sama. Bohužel jsem musela do toho tepla venku a jít nakoupit. Aspoň jsem se prošla. Do večera jsem seděla doma a četla.
Ve čtvrtek opět odpočinek doma. Četla jsem a četla. A taky se dívala na filmy. Jen jeden k obědu. Večer jsem z nějakého záhadného důvodu nemohla usnout. Usnula jsem až v pátek kolem čtvrt na jednu v noci. Super.
V pátek ráno budíček ve formě popelářů (asi ve čtvrt na sedm). Později ve formě bráchova budíku (v sedm) a nakonec můj budík (o půl osmé).
Celé dopoledne jsem strávila na zámku. Bádala jsem v knihovně a napsala asi stránku a půl do diplomky. Teď jde o to, jestli je to správně.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe a zmrzlinu. Pak jsem psala a četla si. Četla jsem tak, že jsem do večera přečetla první díl Letopisů Narnie. Prostě to šlo svým způsobem i samo.
V sobotu jsem spala asi do osmi. Pak jsem se vrhla na druhý díl Letopisů a... do oběda přečteno. Je to se mnou strašný. Žádná knížka mi zřejmě dlouho nevydrží. Za odpoledne jsem přečetla Kůň a jeho chlapec. Večer jsem neodolala a podívala se na Indiana Jones a poslední křížová výprava. Jen kvůli posledním několika scénám. Je tam totiž krásně ukázána Jordánská Petra. Byla jsem tam a zrovna z toho pohledu ji uvidíte prvně.
V neděli jsem byla ráno na mši. Liturgie byla celkem dobrá. Jen ministrantů bylo málo. No jo, prázdniny. Odpoledne jsem četla další díl Letopisů. A četla jsem až do večera, pokud jsem nedělala něco jiného.
Během týdne jsem skoro každý den cvičila (vyjma soboty a neděle). Hrála jsem na flétny (kromě víkendu, to nejsem doma sama). A taky jsem vytáhla katanu a trochu se procvičila v šermu (stále mám co dohánět).
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další týden roku 2019. Půlka mé dovolené je nenávratně za mnou...
Vaše Vanimaré

P. S.: Letopisy Narnie, Plavba Jitřního poutníka je dočtena. A stihla jsem i kousek seriálu Policie Modrava.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené