Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

7.7.19

1.7. - 7.7.2019

Tak je tu neděle po dvou státních svátcích. A co se dělo první prázdninový týden?
V pondělí spánek. Ale zas tak dlouho jsem nespala. Jen asi do osmi. Celý den jsem myslím koukala na filmy. Hlavně na Harryho Pottera. Jen nevím, na které díly.
V úterý jsem šla dopoledne na úklid kostela. Oprášila jsem obrazy a svícny a začala s drhnutím lavic. Odpoledne jsem pomohla mamce s rizotem. A koukla jsem na dalšího Harryho Pottera.
To stejné se opakovalo ve středu. Dopoledne úklid, odpoledne odpočinek u filmu. Dala jsem si taky pořádnou dlouhou sprchu a po sprše si zapletla vlasy. Druhý den jsem měla krásnou lví hřívu. Připadala jsem si jako Hermiona z Harryho Pottera (nechci psát její příjmení, protože je napsat neumím.
Ve čtvrtek jsem místo do kostela šla aktivně do práce. Strávila jsem tam asi dvě hodiny a šla odpočívat. Odpoledne jsem šla, vlastně jela nakupovat a podívala jsem se k biotopu. Nekoupala jsem se.
V pátek jsem si zajela s kolegou z teologie na pout do jiného města. Liturgie bbyla krásná. Nemůžu si stěžovat. Ocenila bych ale jinou eucharistickou modltibu. Odpoledne jsem se myslím dívala už na Pána prstenů, protože Harryho Pottera jsem dokoukala ve čtvrtek.
Dopoledne jsem taky byla v zámku. Kazí mě tam. Hned jsem dostala štamprli (nevím, jak se to píše) vaječňáku a následně rum. Domů jsem došla po svých a docela i rovně.
Odpoledne jsem dočetla Legendu o Sigurdovi a Gudrún ve všemi komentáři. Na večer jsem navštívila svou kamarádku a daly jsme si ve společnosti několika dlaších přátel maco dělané v kotlíku. Přejedla jsem se, ani nevím jak...
V sobotu jsem šla na svatbu. Dost mě zarazilo Pane smiluj se na začátku. Gloria nejspíš být mělo (direktář to píše), následně mě ještě přede mší zarazilo staré vydání svatebních obřadů. V eucharistické modlitbě mi něco chybělo, ale nepřišla jsem na to co. A pak mě zarazil postoj již novomanželů při vložené modlitbě po Otčenáši. Měli klečet a stáli.
Nakonec mi chybělo Pán s vámi před požehnáním. Požehnání novomanželům bylo (a při křtinách se neužívá, škoda).
Odpoledne jsem odpočívala. Četla jsem, dočetla jsem knihu Dvě minuty ticha. Po kafi jsem si sbalila osušku a šla vyzkoušet biotop. Voda měla 25 stupňů. A počet návštěvníků překročil 500. Krásné.
Do vody jsem vlezla tak čtyřikrát. Ze začátku to bylo studené, pak si člověk zvykne, ale není to voda na lehké postávání poplávání, to už je pak i zima. Ale sluníčko svítilo.
Vanimaré v biotopu.
Večer jsem si dala dlouhou teplou sprchu.
V neděli jsem byla na mši svaté. A byly křtiny. Liturgie probíhala celkem dobře. Některé věci mi chyběly, průvod do presbytáře, požehnání rodičům na konci. Navíc tam bylo mazání na prsou olejem katechumenů. Zpíval sbor a já jsem hrála na violu. Ani jednu skladbu jsem předtím nehrála na zkoušce. Až těsně přede mší. A zvládla jsem to.
Dopoledne jsem pomohla s obědem a odpoledne se věnovala liturgice. Budu si konečně zkoušet testy. Bohužel nejde o můj zápočet. Já už jen čekám na zápočet z diplomového semináře.
Odpoledne nesmělo chybět kafe a k tomu bonboniera. A taky tu trochu sprchlo. Prší ještě teď a taky tu lítají hromy. Blesky jsem neviděla. Asi proto, že je světlo.
A to bude pro dnešek asi všechno. Trochu se děsím té liturgiky. Dlouho jsem nic liturgického nečetla, dlouho jsem nad liturgikou nepřemýšlela a když jsem viděla některé otázky do testu, tak se obávám, že kolegovi moc nepomůžu. Snad mě nezastřelí na místě.
Krásný další červencový týden tohoto roku. Jdu se opět ponořit do své oblíbené liturgiky. Čeká na mě Slovo hlásané a pak ještě něco. Je toho přede mnou docela dost a do zítřka bych to mohla zvládnout projít všechno.
Studiu Zdar.
Vaše Vanimaré

P. S.: Vrátila jsem se ve studiu o dva roky zpět. Liturgiku bych si klidně zopakovala. Jen bych vynechala tu filosofii.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené