Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.3.19

18.3. - 24.3.2019

Tak tu máme opět neděli. Další neděle postní. A co se dělo minulý týden?
V pondělí práce a dost náročná. Nečekala jsem to, ale měla jsem celou třídu celých pět hodin. A byli dost protivní. Po výuce rychle s kolegyní na oběd a pak domů. Doma jsem se věnovala myslím hře na flétny a violu (ha, Vanimaré po dlouhé době cvičila), aneb jsem si hrála, co jsem chtěla. Taky jsem si vytiskla noty na písničku Zrození života (viz Písně Středozemě). Prostě se mi ta písnička strašně moc líbí. A není jediná, která se mi líbí. Také jsem s kolegou z teologie prodebatovala svou bakalářku. Na něčem jsme se shodli, v něčem jsme šli proti sobě. Ale o to svým způsobem šlo. A chyb jsem tam měla dost. Skoro na každé stránce.
V úterý opět práce. Naštěstí poslední hodina byla hudebka. Tak jsem si zahrála na housle a zazpívala. Pak jsem se věnovala ani nevím čemu. Večer jsem šla na mši svatou ze slavnosti svatého Josefa, snoubence Panny Marie. Liturgie celkem pěkná. Jen mě mrzela druhá eucharistická modlitba (byla to slavnost.... mohla být aspoň třetí). A také mě zarazila písnička k adoraci a litaniím. Místo toho, aby byla nějaká ke sv. Josefu, tak byla k Panně Marii. A přitom tam nějaké písničky se sv. Josefu jsou, tak proč je nevyužít?
A to bude všechno, co mě zarazilo.
Odpoledne jsem si dala kávičku s mamkou, protože kolegyně má dovolenou. Ta se má... Já ji budu mít snad na obhajobu. Pokud se k ní už konečně dokopu.
Ve středu opět práce a dlouhá. Pět hodin a do toho ještě výtvarka. No, přežila jsem snad i ve zdraví. Odpoledne jsem byla doma. Chvíli jsem se učila, chvíli jsem psala katechezi, chvíli jsem se nimrala v bakuli. Nejhorší na tom je, že nevím, kdy se píše čárka před nebo (v některých případech to tam má být, ale já si nejsem jistá). Tak jsem tu čárku někde smazala, někde jsem ji ještě nechala. Poradím se s kolegyněmi ve škole. Uvidíme, co mi řeknou.
Jinak se stále učím církevní právo. Chvílemi mě to baví, chvílemi bych to nejraději někam zahodila. Já studuju teologii, a ne právo. Tak proč? No, asi proto, že to prostě musím znát. A musím se vyznat v kodexu.
Nejhorší na tom je, že se poslední dobou raději učím, než abych psala nějaké seminárky. A taky na mě dvě čekají. Jedna se týká exegeze Starého zákona a druhá do Katechetiky. Obě jsou rozpracované...
Ve čtvrtek opět práce. Po pravdě už jsem mlela z posledního, ale vždycky v sobě najdu další energii. Jak já to dělám, nevím. Odpoledne odpočinek s učením a kafíčkem. Nechyběl ani zákusek. Večer jsem šla na zkoušku sboru. Docela dobře jsem si zazpívala a zahrála na violu. Odpoledne jsem také měla doma vytištěnou a svázanou bakalářku.
V pátek naštěstí poslední pracovní den. Po pravdě už jsem se těšila, že budu odpočívat. Dopoledne práce a odpoledne kafe, mše svatá a dlouhý orchestr. Byla jsem ale prozíravá a nachystala jsem si svačinu. Z orchestru jsem totiž šla rovnou na katechismus. Takže s violou a se vším, co nosím.
V sobotu jsem se konečně aspoň trochu vyspala. O pár minut déle, než obvykle. (Byla to víc jak hodina.) Dopoledne jsem byla doma, četla si a uklízela. Odpoledne jsem vyběhla na zahradu a pomáhala s přesazováním jahod a rytím záhonků.
Večer jsem na forbal nešla, protože jsme se nesešli. Tak snad příště. I když to teď bude jen těžší a těžší.
V neděli jsem byla ráno na mši svaté.A překvapivě nebylo kázání. Četl se pastýřský list. Odpoledne jsem byla chvíli vyklízet barák po babičce. Taky jsem dočetla půjčené knížky z knihovny. Měla jsem dvě, obě měly přes 300 stránek. A měla jsem je doma od čtvrtka. Takže čtyři dny.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další postní týden roku 2019.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené