Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

15.7.18

9.7. - 15.7.2018

Opět je tu neděle. Pouťová k tomu. Po dlouhém roce opět pouť. A co se dělo týden před poutí? Bylo toho docela dost, jen si vzpomenout.
V pondělí jsem byla doma. Vstávat jsem musela brzy, protože jsem se musela nasnídat. Byla hlášená odstávka elektrického proudu. Odstávka se ale nekonala. Mohla jsem spát. Tak jsem si chvíli četla a pak se dívala na seriály.
V úterý jsem se konečně vyspala. Většinu dne ani nevím, co jsem dělala. Večer jsem překvapivě jela na mši svatou. Dozvěděla jsem se do deset minut před začátkem. Na převlečení a zkulturnění jsem měla asi pět minut. No zvládla jsem to. Trhla jsem rekord.
Mše probíhala v klidu. Jen jsem nestihla začátek. Popovídala jsem si s několika lidmi, které z farnosti znám. V liturgii mě nic nepřekvapilo.
Ve středu jsem vstávala brzy. Mše svatá byla ráno. Dost mě překvapilo...
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Že místo svátku sv. Benedikta, byla votivní mše. Ale po prostudování Direktáře je to možné.
Po mši následoval úklid kostela. Umyla jsem varhany a pedály. Vytřela jsem s pomocí podlahu. Odpoledne jsme uklízely v sakristii. Všechno jsme to v klidu a pohodě zvládly. Jen jsem se bála pavouků. Některé jsem vynesla, ale kde jich bylo už moc, tak jsem zabíjela. Většina ale utekla.
Ve čtvrtek jsem dlouho spala. Hrála jsem na flétny a odpočívala. Možná jsem i četla.
V pátek dopoledne odpočinek, odpoledne hra na varhany a mše svatá. Po mši jsem šla k babičce. Prohrabala jsem s brácou jednu skříň. Občas jsem tam našla i poklady. Historické. Po večeři jsem nachystala pokoj pro návštěvy.
V sobotu jsem dlouho nespala. Nějak to nešlo. Dopoledne jsem uklízela. Odpoledne přijela návštěva a šli jsme na pouť. Kolotoče jsem vynechala. Večer jsme doma grilovali. Chvíli jsme pak sedělli na terase a hráli aktivity. Vyhrála jsem s bráchou...
V neděli jsem byla ráno na mši svaté. Byla krásná liturgie. Jen...
LITURGICKÁ POZNÁMKA: S kadidelnicí a loďkou se NEPOKLEKÁ!!!
Zazpívala jsem si svůj nejoblíbenější úryvek z evangelia. Magnifikat (Lk 1, 46-55).
Po mši jsem šla na chvíli domů a pak jsem utíkala na hrubou.
Tam ta liturgie pokulhávala trochu víc.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Šlo se průvodem, fajn, krása... Čtení, žalm, čtení, evangelium - super. Ale co to kázání? Proč byl kazatel na kazatelně, která se používá pouze v případě kázání mimo mši svatou? Už jsem o tom psala několikrát. Pak liturgie probíhala vcelku normálně. Do okuřování oltáře s obětními dary. Nechápu proč kněz, hlavní celebrant, poklekal před svatostánkem před okuřováním? Pak už to proběhlo normálně. Kněz převzal kadidelnici, otočil se ke svatostánku a okouřil ho. Následně poklekl a okuřoval oltář. Co se týká kázáné, moc jsem mu nerozuměla. Bylo docela dlouhé a pak byla nejkratší eucharistická modlitba. Jakoby se o tomto problému dřív nekázalo.
Pak liturgie probíhala normálně. Po mši svaté jsem si koupila knížku od Bruna Ferrera Květiny pro duši.
Odpoledne jsem ještě šla na požehnání a pak na pouť mezi stánky. Koupila jsem si kabelku a pendrek. Prohlížela jsem si fotky ze Svaté země. Do večera jsem odpočívala.
A to bude pro dnešek asi všechno. Večer ještě vyjde další část z pohledu Bera.
V týdnu jsem se také vrátila k ilustracím a hned dvě vytvořila. Už mi jich chybí jen pár. A teď to všechno dát do textu a znovu celé přečíst a zkontrolovat. Případně opravit.
Takže přeji krásný další týden roku 2018
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené