Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

13.5.18

7.5. - 13.5.2018

Tak je tu opět neděle. Nějak mi ten čas utíká. Za necelé tři týdny jdu ke svým druhým státnicím. A že bych něco uměla se říct nedá. Ale teď zpět k uplynulému týdnu.
V pondělí měla většina mých známých volno. Já ovšem šla do práce kvůli jednomu dítěti. Do toho všeho jsem se měla zapisovat na státnicovou zkoušku. Ale i tak jsem si to užila. Hráli jsme společenské hry a mě přišla na poštou flétna. Dorazila v pořádku.
Hned odpoledne jsem ji doma na zahradě rozbalila a zkusila si zahrát. Fouknout jsem do toho uměla skoro hned, ale zahrát na to stupnici bylo horší. No, mám se co učit. Aspoň se nebudu po státnicích nudit. Haha.
V úterý jsem byla doma a odpočívala. Samozřejmě jsem se nezapomněla učit. Taky jsem pomáhala jednou kolegovi z teologie s testem z filosofie. Zvládli jsme ho. Pak jsme se zakecali asi na dvě hodiny.
Ve středu jsem šla do práce. Děti zlobily jako vždy po delším volnu. A místo vycházky jsme seděli ve třídě a koukali na pohádku.
Odpoledne jsem byla s kolegyní na kafíčku, vlastně ne. Kafe nebylo.
Večer jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, ale moc mi to nešlo.
Ve čtvrtek jsem měla problém mluvit. V práci jsem to nějakým záhadným způsobem zvládla. Pak jsem se šla nechat ostříhat. Už jsem přes ofinu pořádně neviděla.
Večer jsem byla na mši svaté. A nezpívala jsem. Nezvládla jsem to. Byla jsem ráda, že jsem něco řekla.
V pátek opět práce a tentokrát skoro žádné mluvení. Odpoledne jsem si dala kafíčko s mamkou a pak jsem šla na mši. Liturgie celkem obstojná. Jako vlastně celý týden. Po mši jsem byla v orchestru. Naštěstí se při hraní neuskutečnil záchvat kašle. V lékárně jsem si totiž koupila vincentkové pastilky, abych brzy mohla mluvit.
Večer jsem byla ještě na katechismu. Bohužel záchvaty kašle se objevily, tak jsem musela asi třikrát odejít na chodbu, abych nerušila výklad.
A učila jsem se do noci. Bohužel jsem byla natolik rozhozená jedním člověkem, takže se učení dost protáhlo.
V sobotu jsem chtěla dlouho spát, ale nějak se nepoštěstilo. Opět záchvaty kašle. Tak jsem to spaní o půl deváté ukončila. Moc jsem toho nenaspala. Mám pocit, že jsem snad ani nespala. Dopoledne jsem se učila a dívala na Pevnost Boyard. Odpoledne opět učení a pak odpočinek u kafíčka a zákusku ve formě piškotů.
Na florbal jsem nešla, nejspíš bych se úplně dorazila. Celý den kašlu, smrkám a nemůžu pořádně mluvit. Bolí mě z toho všeho hlava a taky pravá ruka.
V neděli jsem byla na mši. Nezpívala jsem ani jsem nehrála, protože jsem bez hlasu a byli dva varhaníci, tak se vystřídali. Já jim jen dělala společnost. Taky jsem se prošla s obětními dary. Užívala jsem si to. S přijímáním byl dneska trochu problém. Došla jsem do řady a zácvat kašle. Nezvládla bych to. Tak jsem se šla napít a znovu. Pokašlávala jsem až do konce mše.
Po mši jsem navštívila obchod a květinářství. Dneska mají maminky svátek, tak nezapomeňte popřát. Já už to udělala. I když bez hlasu.
Dopoledne jsem se dívala na Cirkus Humberto. A taky na konec Pevnosti Boyard.
Odpoledne jsem se učila a taky nechybělo kafíčko.
A to bude pro dnešek a celý týden všechno. Jdu se psychicky připravovat na návštěvu lékaře, protože bez hlasu se těžko pracuje. Zvláště ve škole. Ale já nechci na neschopenku.....
Takže vám všem přeji krásný další květnový týden roku 2018.
Vaše nemocná a nemluvící Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené