Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.12.17

18.12. - 24.12.2017

Poslední předvánoční týden je za námi. Třetí adventní týden je taky minulostí. A co se dělo?
V pondělí práce. A dost zoufalá. Myslela jsem, že už radši nepřijdu. Odpoledne jsem si spravila náladu s kolegyní a hrnkem horké čokolády. A chtěla jsem si nakoupit ingredience na rafaelo, ale nebylo to k mání. Pak jsem šla do obchodu s mamkou, a hle, už jsem tam koupila aspoň jednu z potřebných věcí.
V úterý opět práce a celkem dobrá. Odpoledne jsem s mamkou dodělávala cukroví.
Ve středu to stejné. Práce. Jen ráno byla drobná změna a šla jsem na roráty. Bylo to krásné. Odpoledne jsem pomáhala mamce s doděláváním cukroví.
Ve čtvrtek opět práce, po práci slastný pocit, že další den nebudu učit. Tudíš jsem šla brzy s kolegyněmi na kávičku. Večer jsem byla ve sboru. A zjistila jsem, že v neděli se bude zpívat latinsky Rorate caeli... Super. Zopakuji si latinu.
V pátek byla besídka a volný klidný program. Poslední dvě hodiny jsme se dívali na pohádku. Odpoledne jsem jela vlakem do Brna podívat se a poslechnout si Rybovku v podání sboru SBM a dalších. Jela se mnou mamka a šly jsme spolu do kavárny. Opravdu moc krásné. Ani moc zima nebyla. Zpěvy nádherné a na konec jsme si všichni přítomní zazpívali Narodil se Kristus Pán. U toho jsem na začátku brečela. Dojalo mě to. A pak hurá domů do tepla. Cesta tam i zpět byla v pohodě. V Brně bylo překvapivě klidno.
V sobotu jsem si dlouho pospala. Pak jsem se vrhla na poslední nákup před svátky a začala uklízet. Taky jsem pletla vánočku. Od jisté doby ji pletu já. Ze šesti a ze všech dohromady.
Večer jsem se pak chvli učila. Nějak jsem se k tomu přes den nedostala. Odpoledne jsem totiž něco hledala ve skříni s baňkami. Na skříň jsem si odložila dvě svíčky a na zem naši špici na stromek. Svíčky se najednou ocitly ve vzduchu a spadly rovnou na špici. Samozřejmě ta to nepřežila. Tak jsme jeli do Tesca a koupili novou. Musela jsem si ji trochu upravit, ale ve výsledku je moc pěkná. I když to byla z nouze ctnost.
V neděli byl trochu nepříjemný budíček. Zase rychlá. Tentokrát mamka. Nebyla jsem schopná zpívat, na mši jsem ale šla. Poprosila jsem o modlitbu. A byla vyslyšena.
Liturgii jsem nějak moc nesledovala. A to jsem se tak moc těšila na tyroráty v latině. Nezazpívala bych ani ň.
Během mamčiny nepřítomnosti jsem dělala s bráchou všechno sama. Nastrojit stromeček, uvařit polívku, udělat chlebíčky. Všechno jsme to zvládli. Nebyla jsem si jistá, jaký lák se děla do salát.
Naštěstí po poledni přijela mamka. Nebylo to nic vážného.
Dodělala jsem salát, uvařila kafe, obalila kapra a dala ho smažit do trouby...
A to bude pro dnešek asi všechno. Jsem strašně unavená, ani nevím, zda budu schopná rozbalovat dárky. I když ten nekrásnější už jsem dostala. Na Vánoce budeme všichni doma...
Takže přeji všem krásný poslední týden roku 2017. Přání k Vánocům bude později, nebojte se...
Vaše už klidná, ale unavená Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené