Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

27.8.17

21.8. - 27.8.2017

Předposlední prázdninový týden za námi. Toto letí, co? Za chvíli začnu svůj třetí rok praxe třetí rok na teologii. A dneska nějak nestíhám vydat článek. To bude asi ta filosofie.
A co se dělo tento týden?
V pondělí jsem byla ráno na mši svaté. Liturgie byla po dlouhé době dost dobrá... Byla tichá, ale antifony byly správně, bylo uvedení do svátku, byly modlitby kněze před proměňováním.
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Našla jsem jen dvě drobnosti, ale stojíí za zmínku. V první řadě jsem si všimla, že kněz trochu pozměnil doxologii v colektě. A druhá byla ve čtení. Vzali špatný cyklus. Teď je cyklus první a četlo se čtení z druhého cyklu. Jak jsem to poznala? Každé ráno si čtu čtení ze dne. A místo knihy Soudců se četl Ezechiel. To už je trochu rozdíl.
Dopoledne jsem se setkala s jednou kamarádkou, tak jsme pokecaly. A pak jsem se dívala na seriál.
Odpoledne jsem vyrazila na výlet za kolegyní. Pěkně autobusem. I když původně jsem chtěla jet na kole.
Prošly jsme celou dědinu. A mám pár fotek. Musím je probrat a dát sem jen fotky krajiny. A to bude chvíli trvat.
Odpoledne jsem si užila a ani se mi odjíždět nechtělo. Také jsem dostala několi docela dost starých, ale velice zajímavých knih. Hlavně co se teologie týká.
I když nejvíc mě asi potěšila kniha Sestra Lucie vypráví o Fatimě. Tu knížku jsem si chěla koupit. Tak už nemusím...
Také má kolegyňka krásné růže na zahrádce...
V úterý jsem opět ráno byla na mši svaté. Tentokrát měli čtení z památky. To mi nevadilo, i když lekcio continua nebylo. Škoda.
Po mši jsem šla rovnou domů do postele. Ovládla mě zimnice. Celé dopoledne jsem tedy prospala. Ale nevynechala jsem Medicopter.
Odpoledne jsem chvíli seděla u stolu u počítače, chvíli jsem pomáhala mamce a povídala si s ní. Pak další díl Medicopteru a odpočinek. Ve foťáku jsem také našla fotku z Derecha, co se prohnal republikou před čtrnácti dny. Takhle dopadl náš ořech.
A taky jsem tam našla nějaké fotky květinek...
A taky ještě kocoura Čerta... Ten už je ve Všehochuti.... Další květiny jsou v podsložce Květiny ze zahrádky.
Ve středu jsem opět vstávala na mši. Byla opět liturgicky korektní, ale už si uvědomte, že máte špatný cyklus. Dneska se měla číst Jotamova bajka. Ta mi totiž při zkoušce ze Starého zákona dala docela zabrat.
Po mši jsem šla do práce, i když mámm dovolenou. Sundala jsem veškteré plakáty, které se hodí do vyšších ročníků a trochu si uklidila stůl. Po obědě pěkně kávička s kolegyní a oblíbený seriál.
Ve čtvrtek opět mše svatá ráno. Byl svátek svatého Bartoloměje. Našěstí bylo správné čtení. Jen škoda, že nebyl Římský kánon. Pak jsem utíkala do práce. Chtěla jsem si na zeď zatlouct písmenka. Stalo se tak s velkou dávkou adrenalinu v krvi. A následně jsem zjistila, že jsem to tam natloukla špatně. Písmenka pěkně stoupala do kopečka.
Přes poledne jsem si zajela do Ivančic na nákup. Udělala jsem si radost. Koupila jsem si gelovky....
Asi jsem vážně cvok. Odpoledne jsem si užívala odpočinku.
V pátek opět mše svatá a hurá, už měli správné čtení. Správný cyklus!!! Výborně, modlitby byly vyslyšeny... Sláva, tři dny se radujte.
Po mši opět práce. Tentokrát jsem spolupracovala s kolegyní, která mě navigovala, abych to měla rovně. Povedlo se. Prvně jsme zatloukaly u ní ve třídě, následně u mě. Dávka adrenalinu opět veliká. Jednu chvíli jsem z těch rozvrzaných a rozhrkaných schůdků málem letěla. Padala bych ze své dvojnásobné výšky.
Pak jsem si ještě spravila lištu a šla domů. Po obědě jsem si objednala nové pantofle, tak snad dojdou před začátkem školního roku. Pak už následoval odpočinek.
V sobotu jsem opět byla na mši svaté. Jak jinak... Byla pěkná, jen mi bylo špatně. Ale rozdýchala jsem to. Odpoledne jsem se věnovala chvíli filosofii, kávičce a pak grilovanému masíčku a hermelínu.
V neděli jsem byla na mši svaté. Liturgie probíhala pěkně a důstojně. Jen to řazení ministrantů po sbírce. Respektive řečeno po příchodu k oltáři se dělí na dvě strany docela dost zváštním způsobem. Tři na jednu stranu a jeden na druhou. No nic. Krása litrugie trochu trpěla.
Dopoledne jsem se dívala na Pevnost Boyard. Nic moc nevyhráli. Odnesli si ze sálu s pokladem jen 1800 eur. Následně to ddorovnali na tři tisíce.
Odpoledne jsem se věnovala filosofii. Už bych ji chtěla mít schválenou a uznanou. Ale ještě na ní musím trochu zapracovat. A mě se nechce a nebaví mě to. A čekám na korekturu. Tak snad se mi to podaří nejpozději v pondělí odevzdat.
Teď po kávičce to tu pěkě bouří. Po delší době prší, ale myslím si, že to vyprahlé půdě asi moc nepomůže. Uvidíme.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný další, poslední prázdninový týden roku 2017. Jdu se kochat bouřkou...
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené