Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

25.6.17

19.6. - 25.6.2017

Neděle je tu a pořádně vařící. Venku je hned od rána snad 30 stupňů. Ale o tom všem později.
V pondělí opět klasická práce. Pět hodiny ve strašně vyhřáté třídě. A moje snaha ještě něco málo lehkého probrat skoro bez účinku. No jo, prázdniny se blíží.
V úterý bylo stejné teplo, jako v pondělí. Teplo až hrůza. Ve středu opět práce, odpoledne kávička a zákuseček. A večer zasloužený odpočinek u varhan. Donutila jsem se jít hrát. A celkem mi to i šlo. Pak jsem byla na mši svaté.
Ve čtvrtek práce a odpočinek. A v pátek práce, představení, zmrzlina s ddětmi, kávička s mamkou, varhany, mše svatá a odpočinek. Byla slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova. Jen škoda, že nebyla slavnostnější eucharistická modlitba a že nebylo víc ministrantů. Přece jen to byla slavnost. Po mši byla ještě krátká adorace s litaniemi. Měly být zpívané, ale po neúspěšném pokusu chytit správý tón byly recitované. Aspoň byly moje uši ušetřeny.
V sobotu jsem déle spala. Ale ne zas tak moc. Dopoledne úklid, odpoledne nákupy, kávička a zmrzlina.
V neděli ráno velké dilema, co si obleču. Dneska je strašně těžké sehnat pro mě oblečení, které by mi vyhovovalo a líbilo se. Jelikož nemám ráda odhalená ramena a krátké sukně, tak je to ještě těžší. Taky nemám ráda pouzdrové sukně. Vypadám v nich jako mrkev. Sukně musí být volná, vzdušná, dlouhá nejlépe pod kolena. No, vzala jsem si šaty, co jsem měla jednou na koncertě a k tomu bolerko.
Na mši bylo všechno relativně v pohodě. Žádný extra kopanec se nekonal. Snad jen...
LITURGICKÁ POZNÁMKA: Místo třetí eucharistické modlitby byla druhá eucharistická modlitba, která není doporučována na neděle, a vlastně ani na slavnosti. (Byla v pátek.)
V sobotu i v neděli samozřejmě byla Pevnost Boyard. Myslím, že obě družstva vyhrála.
V neděli odpoledne jsem naporcovala a snědla jednu čokoládu. Byla dobrá.
Tak to bude pro dnešek a celý tento týden všechno. Přeji všem, co se dočetli až sem, krásný další poslední školní týden školního, akademického roku 2016/2017.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené