Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

12.6.16

6.6. - 12.6.2016

Tak jsem opět tu s drobným oddychem od zkoušek. A co se dělo? V článku se vše dozvíte.
V pondělí jsem pracovala a četla kardinála Špidlíka a jeho Prameny světla. Velice zajímavá knížka.
V úterý se práce a četba opakovala. Jen jsem kromě toho byla ještě na mši svaté. To stejné ve středu. A to jsem se popravdě těšila, že půjdu brzy domů, ale nestalo se tak. Šla jsem v normální čas.
Ve čtvrtek jsem měla schůzky s rodiči. Na poradě jsem dostala podrobné informace, které jsem měla předat rodičům. Domů jsem za vytrvalého deště došla o půl osmé večer. A tak jsem se musela učit do jedenácti, jako ostatně celý předchozí týden.
V pátek jsem z práce utíkala hned, jak to šlo. Nabalila jsem kufr a jela domů. Doma jsem byla na mši. Liturgicky dobrý. Jen jsem nezpívala, protože jsem od pátku neschopná skoro mluvit, natož zpívat.
Pak jsem šla do orchestru a docela dobře si zahrála. Jen jednu skladbu nehraji a ani po poslechu se mi moc nelíbila. Rocková verze Händlova Halleluja. Nic moc...
V sobotu jsem jela do školy na zkoušku z Úvodu do spirituální teologie. Ve vlaku jsem si ještě procházela test, který nějaký kolega nebo kolegyně poslala na email. S jednou kolegyní jsme si celý test prošly. A udělaly jsme dobře. Test se psal, byl trochu jiný, ale více jak polovina byla z toho testu, který jsme si proházely. Takže z 31 otázek jsem měla pět chyb...
Cesta domů byla v pohodě. Nic zvláštního se neudálo.
Večer jsem byla na florbale. Moc se mi nechtělo, protože jsem byla unavená z cesty a taky z nachlazení. Ale šla jsem a nelitovala. Dala jsem si čtyři góly při zápasech a jeden při nájezdech.
V neděli jsem měla problém vstát z poslete včas. Vstala jsem o deset minut později, ale stejně to nevadilo. Neměla jsem zpívat a ani jsem nemohla.
Liturgie probíhala tak, jako vždy. Spíš tak, jak je tady zvykem. Trochu převráceně.
A docela mě zaujalo dnešní kázání. I když někteří z toho budou mít trochu depku. Celé kázání bylo o sebevraždách a eutanasii.
Odpoledne jsem měla dlouhý telefonát s kamarádkou. Docela dlouho jsme spolu nemluvili, tak jsme měly obě dvě spoustu nových informací.
Pak jsem ještě trochu vyčistia dvůr od velkých zelených rostlin, aby tam za chvíli nebyl prales. A pak už jsem jela na byt.
Mezi tím vším jsem se stihla i nachystat do práce.
Taky jsem sbírala první jahody a tak jsem si večer uvařila krupicovou kaši a nakrájela si na ni ty jahody. Opravdu výborná a jednoduchá večeře.
A to bude pro dnešek asi všechno. Takže přeji krásný další týden roku 2016. Už se blíží konec školního roku. A na mě čeká ještě jedna docela těžká zkouška. Takže se jdu nejspíš učit.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené