Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

16.6.24

10.6. - 16.6.2024

Další neděle je tady. Mám víc jak týden po operaci. A co se dělo?
V pondělí jsem ráno volala doktorovi ohledně stehů. Domluvila jsem si termín a spokojeně ležela v posteli dál. Vlastně celý den jsem strávila v posteli. Dočetla jsem Plavbu Jitřního poutníka, přečetla jsem Stříbrnou židli a nakousla Poslední bitvu.
V úterý jsem se trochu víc vyspala. Během dne jsem dočetla Poslední bitvu a začetla se do Deníků Alexandra Schmemanna. U večeře jsem se dívala na Četnické humoresky.
Ve středu jsem spokojeně spala až do osmi. Pak jsem si střídavě četla, hrála na mobilu, sledovala Facebook. Hrůza. Nezapomněla jsem na pravidelnou sprchu. Odpoledne jsem pokračovala. Podrbala jsem kocoura, přijel za mnou přítel, tak jsme v mezích možností blbli, bodla jsem se do břicha a dala si večeři. Pak jsem si pustila písničky z youtube a znovu si četla. Během dne jsem taky několikrát procvičovala koleno v mezích možností a posilovala stehno. Už abych mohla chodit bez těch otravných berlí.
Ve čtvrtek dopoledne odpočinek, četba, vymalovávání a cvičení. Odpoledne pokračování toho všeho. Vytvořila jsem si novou záložku do Záložkodeníku o knize Deníky od Alexandera Schmemanna. Už jsem si vypsala docela dost citací, které mě zaujaly.
U večeře jsem koukla na Letopisy Narnie Princ Kaspian a vymalovávala obrázky v mobilu. Hrozný čas strávený na mobilu. Měla bych to omezit. Do noci jsem nemohla usnout. Usnula jsem až kolem čtvrt na dvanáct.
Ráno budíček před osmou hodinou, abych se stihla nachystat k doktorovi. Šla jsem tam kvůli vytažení stehů. Už jsou pryč a jizvy mám krásně zelené.
Po cestě domů jsem utratila pár korun u ponožkářky. Koupila jsem si kraťasy, noční košili a dvě trička.
Po obědě jsem si sedla s knížkou na terasu a chvíli při čtení drbala kocoura.
Odpoledne jsem si konečně užila své nemocenské vycházky. Nechala jsem se odvézt k zámku, kde jsem vyprovodila šermíře na cestu do Polska, kde jsem měla být taky. A pak jsem se prošla parkem. Potkala jsem tam jednu kolegyni s vnukem. Pokecaly jsme a já se šla bodnout domů. Po dlouhé době jsem taky večeřela venku. V restauraci a dala jsem si grilovaného lososa se zeleninou. Bylo to výborné, ale v noci mě to trochu dostihlo. 
Od čtvrt na tři do čtvrt na pět jsem nemohla spát. Po modlitbě ranních chval jsem konečně zabrala. Pak jsem si posunovala budík až na půl devátou.
Dopoledne jsem si umyla vlasy a pak jsem je sušila na sluníčku. Krásný pocit. Vál příjemný vítr a člověk se chvílemi cítil, jako u moře. Až na ty dvě sekačky, do vrčely u sousedů.
Před obědem jsem si chvíli četla a po obědě jsem v četbě pokračovala. Během odpoledne si mě vyzvedl přítel a jeli jsme na pouť do Kounic. Pozdravili jsme jeho rodinu a prošli se po městě. V řece jsem opět viděla pár nutrií. A byla to mláďata. Myslím, že tři.
Ten pták vůbec netuším, jak se jmenuje. Vypadá trochu jako labuť, ale není to labuť.
Posuďte sami. Spíš jestli někomu ze dvorka neutekla kachna. Očividně se tam pěkně zabydlela, protože snesla i vajíčka. Ta PETlahev je tam taky kouzelná, že.
Večer jsem si ještě chvíli četla a pak už jsem na to neviděla. Usínala jsem.
V neděli dopoledne jsem jela na mši svatou. Hurá, po čtrnácti dnech. Šla jsem i ke zpovědi. Zbytek dne jsem strávila v posteli nebo u stolu. Nikam jsem nešla, protože přítel jel na celý den na kolo. Domů se vrátil až po sedmé hodině.
Po večeři jsem se začala dívat na Letopisy Narnie, Plavba Jitřního poutníka a u toho jsem hrála hry na mobilu. Hrůza.
A to bude pro tento prolenošený týden asi všechno. Jdu lenošit dál, protože mi nic jiného nezbývá. Za ten týden jsem vymalovala tři omalovánky.
Vaše lenošící Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené