Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

10.3.24

4.3. - 10.3.2024

Čtvrtá neděle postní je za námi. Třetí postní týden byl rychlý a plný událostí. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce. Přežila jsem. Poslední hodinu si děti malovaly květináče. Odpoledne jsem vyrazila ke koním. Opět jen k nim. Na statku nikdo nebyl, ale i tak jsem se pokochala krásnými zvířaty a pokecala s paní E. a sledovala jsem si chystá Sandru.
Cestou domů jsem se zastavila v obchodě pro mléko bez laktózy. Měli poslední litr a půl. Taky jsem si vyzvedla i zásilku v balíkovně a následně jsem doma cvičila a odpočívala.
Moji nejlepší kamarádi, co mám doma.
Do noci jsem četla. Usnula jsem kolem půl desáté a i tak mi to nestačilo.
V úterý dopoledne opět práce a jedno malé zklamání. Plánovaný výlet musím trochu pozměnit.
Odpoledne jsem měla poradu, která se protáhla až do tři čtvrtě na tři. Pak rychle domů a dát si kafe. K tomu jsem snědla věnečky. Po kafi jsem si zacvičila, následně jsem chladila a četla si. Pomohla jsem mamce objednat nějaké věci a u večeře jsem se dívala na film. A do noci jsem si četla.
Ve středu dopoledne opět práce. Přežila jsem a pak jsem spěchala domů na malý oběd. Pak mě kolegyně vezla do nemocnice na rehabilitační. Byla jsem u doktora a pak jsem se dlouho domlouvala na termíny procedur.
Doma jsem si pak dala zbytek oběda a kafe. Pak jsem si zacvičila, zchladila a četla si. Chvíli, než jsem šla na mši svatou. Prošla jsem se po hřbitově. Po mši jsem se u večeře koukla na Četnické humoresky a pak jsem si četla.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Trochu jsem se rozčilovala v matematice, protože jsem půlce třídy vysvětlovala vzorce na výpočet obvodu trojúhelníku, čtverce a obdélníku. Hlavně že v hodině to všichni chápali a říkali, jak je to jednoduché. Usnadnila jsem jim to, jak to jen šlo. Ale i tak...
Po poslední hodině jsem spěchala domů na oběd a pak jsem jela na rehabilitaci. Měla jsem magnetoterapii a pak vodoléčbu ve vířivé koupeli. Na magnetu jsem se pomodlila růženec a v koupeli korunku. Z rehabky rovnou na nákup. Pak jsem si doma dala kafe a zacvičila si svou sérii cviků. Večer jsem se vydala do šermu, podívat se, jak se mají. Po hodině jsem se přesunula do sboru zpívat a pak jsem šla domů. Mezitím jsem stihla dočíst další knížku.
V pátek jsem skoro nespala. A probudila jsem se s pořádnou rýmou. Ani do práce se mi nechtělo. Dětí přišlo taky docela málo, tak jsem si ulevila druhou volnou hodinou. Kolegyni se to také hodilo a všichni byli spokojeni. Celý odpolední program jsem odvolala. Místo toho jsem zalezla do postele a četla. Dočetla jsem knihu Vnitřní síla jezdce a ještě jsem přečetla krátkou povídku. Později přijel přítel. Dala jsem si s našima kafe a následně opět odpočívala. Jo, vlastně jsem i cvičila. Jen to bolívá víc a víc. Tak nevím, jestli to dělám správně, když to má takový vývoj.
U večeře jsem koukala na film. Pak jsem si myslela, že si budu číst, ale raději jsem si pustila další díl.
V sobotu jsem spala až do půl deváté. Dopoledne jsem si četla a po obědě jsem koukla na další díl seriálu. Nezapomněla jsem na kafe. Musela jsem si i převlíct peřiny a vykoupat se. Musela jsem taky cvičit a moc mi to nešlo.
U večeře jsem koukala na další díl seriálu a do noci jsem četla Silmarillion. Už jsem neodolala a začala jsem letos číst dříve než obvykle.
V neděli ráno se mi dobře vstávalo. Dopoledne jsem šla na mši svatou. Prožila jsem ji bez zpěvu a s rouškou. Pro jistotu. Občas jsem si pěkně zakašlala.
Většinu dne jsem četla. Nezapomněla jsem na kocoura, kafe a zákusek. Koupila jsem si Marlenku, tak jsem ji zbaštila.  Pak jsem pokračovala v četbě. U večeře jsem se podívala na poslední díl seriálu.
A to bude pro tento týden asi všechno. Doufám, že dočtu Silmarillion a budu moci začít číst Hobita.
Krásný další týden roku 2024.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené