Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

21.1.24

15.1. - 21.1.2024

Další neděle je tady. Leden se přehoupl přes svou polovinu a moje operace se blíží. A co se dělo?
V pondělí dopoledne práce a trocha vyřizování. Zajistila jsem si předoperační vyšetření a odučila si pět hodin. Překvapivě i pracovky byly v pohodě a práce se dětem líbila. O to víc jsem nadávala v matematice.
Odpoledne jsem jela ke koním, protože si to musím užít. Kdo ví, jak dlouho nebudu moct, že? Pak si mě vyzvedl přítel a jeli jsme nakupovat do Tesca. Večer jsem se koukla u večeře na film a pak jsem se začetla do knížky. Nakonec jsem poslouchala Vinnetoua.
V úterý se mi nechtělo vstávat. Do práce jsem ale musela. Měla jsem dvě hodiny s dětmi, pak nás čekala beseda o třídění odpadu, následně vlastivěda a měla jsem volno. Nesměla jsem ale zapomenout na dozor v jídelně.
Odpoledne jsem si vyzvedla dva balíčky. Jeden v Alzaboxu a druhý v Zásilkovně.
Navečer jsem objevila videa, která popisují vznik parodie Pár Pařmenů.  Následně jsem našla různé sestřihy s novým dabingem. Docela dost vtipné. Do noci jsem si četla a poslouchala List od Nimrala. Slyšela jsem necelou první kapitolu a pak až poslední tóny závěrečné hudební vložky. Fajn. Ještěže to mám přečtené a zhruba vím, o čem to je.
Ve středu dopoledne jsem přežila práci. Odpoledne jsem měla překvapivě volné. Večer jsem šla na mši svaté. Trochu jsem se klouzala, ale nebylo to tak hrozné, jako koncem prosince, kdy jsem šla na roráty.
U večeře jsem se dívala na druhý díl Četnických humoresek. Do noci jsem četla Severskou mytologii.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Přežila jsem i geometrii. Odpoledne na nákup a do večera jsem dočetla Mytologii. Teď na mě bude čekat Antická mytologie. Ta Severská byla docela zajímavá. 
Před večeří jsem na Facebooku našla video o předoperačním vyšetření.
Večer jsem šla na chvíli sedět do šermu. Dívala jsem se, jak hrají hru, jak se učí bojovat. A v duchu se litovala. Jak já bych bojovala. Ze šermu jsem šla ještě na chvíli do sboru. Naučila jsem se dvě písničky a domluvila se na zpívání o nedělích.
V pátek dopoledne opět práce. Přežila jsem a užívala jsem si. Odpoledne na mě čekalo náboženství, mše svatá a orchestr. Večer jsem jela k příteli, kde jsem přespávala až do neděle. V autobuse jsem potkala šermíře z Rosic, pak přistoupil i přítel. Celou cestu jsme se pěkně bavili.
V sobotu dopoledne jsme s přítelem vyrazili na špacír. Pěkně ze Zbýšova do Neslovic, pak do Tetčic a následně do Rosic. Krásná, skoro desetikilometrová procházka. V Rosicích jsme si dali oběd, nakoupili a chvíli se slunili na lavičce na náměstí. Pak jsme se přesunuli na vlakové nádraží a vlakem a následně autobusem jsme se vrátili na byt. Koukli jsme na dva díly Harryho Pottera a šli spát.
Pár snímků z cesty.
V neděli se mi nechtělo z postele. Vstala jsem na mši svatou. Zpívala jsem. Na oběd jsme byli doma. Následně jsme odjeli do Brna na Prygl. Krásní procházka kolem a po ledu. Na ledě bylo dost lidí. Led byl krásný, akorát na bruslení.
Panorama ze břehu.
Panorama z ledu.
Po ledu jsem šla nejspíš přes dva kilometry. Několikrát jsem skoro spadla, podklouzlo mi to, ale ustála jsem to. S pomocí svého přítele. Nechtěl mě zvedat. Nejspíš by se mu to na tom ledě nejspíš ani nepodařilo. Koleno občas pobolívalo, ale dalo se to přežít. A musím si to všechno užít.
Pak jsem se nechala odvést domů. Dala jsem si koupel a u večeře se koukala na film.
Taky jsem přes víkend chvílemi četla a taky luštila Středověké hlavolamy.
A to bude pro tento týden asi všechno. Užívejte dní, buďte zdrávi a těšte se z maličkostí. Já se budu těšit ještě z jednoho celého týdne bez berlí a doktorů. Skoro.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené