Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

24.12.23

18.12. - 24.12.2023

Tak je tu další neděle a Štědrý den k tomu. A co se dělo poslední adventní týden?
V pondělí dopoledne práce. Přežila jsem pět hodin. Pak jsem z práce utekla, abych mohla jet ke koním. Chvíli jsem u koní čekala na trenérku a sledovala, jak se snažili postavit na nohy jedno hříbě. Pak jsem měl nádhernou trochu bahnitou vyjížďku. Cestou domů jsem se stavila v Tescu na nákup odměn. Do noci jsem si četla.
V úterý se mi vůbec nechtělo vstávat. Hlavně při představě, že budu v práci skoro nepřetržitě až do večera. Přežila jsem teda čtyři hodiny. Volnou hodinu jsem celou četla. Aspoň trochu odpočinku. Místo vlastivědy jsem měla generální zkoušku na večerní vystoupení. Naštěstí dopadla velmi dobře.
Po obědě jsem si zašla do obchodu, dala jsem si doma kafe a šla zase do práce. Prošla jsem si celou školu, koupila takový látkový pás na stůl do obýváku na bytě, s našima jsme si dali punč a cukroví, já jen ten punč a trpělivě čekala na začátek programu v tělocvičně, kterého jsem se taky měla zúčastnit. A příští rok na to kašlu. Protože kolegyně na to kašlala letos. A to mi vnutila své děti. Ani se na ně nebyla podívat.
No, přežila jsem i tohle a dopadlo to skvěle. Byla jsem spokojená.
Doma jsem si dala sprchu a odpočívala.
Ve středu jsem nikam nešla. Klouzala jsem se. Prvně na půl sedmou do kostela na rorátní mši svatou. Mše svatá byla nádherná. Pak jsem se klouzala do práce. Přežila jsem pět hodin. Tři hodiny jsem byla se svou třídou, pak jsem prostřídala čtvrťáky a páťáky. Pěkně jsme si zazpívali koledy.
Odpoledne jsem byla doma. Nákup obstarala mamka. Já si došla na poštu pro balíček. Pak jsem si dala s našima kafe a tvořila jsem vánoční dárky pro kolegyně. A došly mi stužky, takže jsem skončila a nedokončila. Snad zítra, jinak budu muset vymyslet něco jiného.
Jedna kulička byla pěkná piplačka, ale podařila se a vypadá naprosto skvěle.
Fotka je během práce. Stuha nemá snad ani půl centimetru na šířku.
Večer jsem si ještě chvíli četla.
Ve čtvrtek se mi nechtělo do práce. Ale přesvědčila jsem se a šla. Přežila jsem čtyři hodiny se svou třídou a jednu hodinu volnou. Většinu hodiny jsem psala Koňský deník do papírové podoby.
Odpoledne jsem jela do Ivančic na nákupy. Potřebovala jsem stužky. Naštěstí jsem sehnala a mohla jsem většinu odpoledne a do večera pracovala na kuličkách. U toho jsem poslouchala audioknihu a zvládla jsem si vybít čtečku. Nechtěla pak spolupracovat, abych si mohla číst.
V pátek jsem měla úplně odpor k tomu, abych šla do práce. Možná i z toho důvodu, že mám pocit, že jsem v adventu nic nestihla. Což je i pravda, protože jsem neupekla ani jeden druh cukroví. Všechno pekla mamka. Jen jsem jí pomohla s jedním druhem a to bylo všechno.
Do práce jsem ale i přes to šla. Musela jsem přece předat dárky. U dvou jsem měla skoro slzy na krajíčku, protože jsem obdarované opravdu moc potěšila a to zase potěšilo mě. Letošní dárky jsem vybrala opravdu dobře.
Pak už přišly děti, trochu se učily, ale mohly opisovat. A seděly kolem jednoho stolu. Dvě hodiny jsem je trochu trápila matikou a češtinou. Třetí hodinu si vystřihovaly betlémek, doma si snad dodělají. Pak měly svým způsobem volnou zábavu. Předaly si dárky a hrály si. Po páté vyučovací hodině jsem se s nimi rozloučila, trochu jsem douklízela třídu a šla si užívat prázdniny. Nachystala jsem ještě poslední dva dárky. A to jsem chtěla dělat poslední kuličku pro maminku přítele. Tak snad večer.  
Odpoledne jsem šla na mši svatou, pak jsem se sbalila a brácha mě odvezl k příteli. Tam jsem dodělala poslední kuličku za sledování asi dvou filmů a po sprše jsem šla spát.
V sobotu se mi nechtělo z postele. Dopoledne jsem uklízela byt, umyla okno, nachystala si těsto na palačinky, došla si s přítelem do obchodu pro marmeládu, šlehačku a granko. Palačinky jsem měla tři, což mi bohatě stačilo. 
Během dne taky pěkně sněžilo.
Po obědě jsem u pohádek skoro usínala. Večer jsem jela domů, že budu plést vánočku, ale ta už byla dokonce i upečená. Tak jsem si dala dlouhou sprchu a sledovala krátká videa na Facebooku. Do noci jsem chvíli četla.
V neděli jsem vstávala na mši svatou. Stihla jsem se pomodlit i celý růženec. Po mši jsem šla domů a pracovala jsem. Úklid, mazání chlebíčků, příprava polévky. Vše s mamkou. Aspoň to, co se týká kuchyně. Brácha s taťkou zdobili stromeček. Pak jsem vázala háčky na kolekci.
Po obědě jsem odpočívala a četla. Do kafe jsem dočetla Jak Anděla viděla anděla od Marie Poledňákové. Bylo to dost dobré. Pak jsem si dala kafe, koukla na konec Šíleně smutné princezny a začetla se do další docela tenké knížky. Jendá se o Kalvárii a mši svatou od Fultona Sheena. Pak jsem ještě obalila kapra a začala se pomalu chystat na večeři a dárky. Pokud nějaké budou.
A to bude pro poslední předvánoční týden roku 2023 asi všechno. Užívejte každé chvíle s rodinou a nejbližšími.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené