Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

5.7.20

29.6. - 5.7.2020

Tak polovina roku 2020 je za námi. Čeká nás ta druhá a snad i lepší polovina roku. A co se dělo uplynulý napůl školní týden?
V pondělí práce. Dalo by se říct celkově dobrá. Děti už svými myšlenkami byly na prázdninách. Jen škoda, že celé dopoledne pršelo. Chtěla jsem s nimi jít na zmrzlinu, ale v tom dešti jsem si netroufla.
Odpoledne jsem balila odměny a diplomy a taky jsem kupovala dárek pro svou paní asistentku, která jde s dětmi do dalšího ročníku. Já se vracím do první třídy. Děti dostaly za odměnu čokoládu, placku s ročníkem, diplom za sbírání klíčů v Pevnosti Boyard a taky CD s vypálenými fotkami.
Večer jsem byla na mši svaté. Zpívala jsem, jako vždy. A byl taky Římský kánon. Ten já vždycky prožívám.
V úterý jsem byla v práci asi hodinu. Jen jsem předala vysvědčení, rozloučila se s dětmi a šla s kolegyněmi na kafe. V mém případě spíš jen na čokoládu a zmrzlinu. Měli vanilkovou.
Odměny pro děti. Diplom a placka.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe a večer šla do šermu. Užívala jsem si to. Znovu jsme opakovali tahy z minula. Něco málo jsem si pamatovala, něco málo jsem se naučila nově. Měla jsem z toho dobrý pocit. A taky jsem zjistila, že bez štítu mi to jde lépe. To jsem porazila každého na body (měla jsem dřív tři body než soupeř). Se štítem jsem vždycky prohrála.
Ve středu jsem se prospala až do osmi. Dopoledne jsem došla do obchodu, zastřílela si z luku (po dlouhé době, konečně) až mě bolí prsty. Ale tentokrát jsem si nezapomněla vzít nátepník. Taky jsem si zahrála na housle a violu, objednala k zubaři a přemýšlela, co vlastně budu dělat.
Ve čtvrtek jsem opět vstávala v osm. Dopoledne jsem nakoupila a zastřílela si z luku. Vytáhla jsem taky historické šaty. Dlouho jsem je na sobě neměla. Je to škoda, protože se mi líbí víc, než ty 'moderní". Na lukostřelbu jsem vytáhla starou krabici a trefovala se do ní. No, moc se mi to nedařilo. Moje úspěšnost ze 70 střel byla asi 40%. Dost málo. Ale napoprvé mi to nepřišlo tak špatné.
Po obědě jsem se dívala na film Ledové ostří a zacvičila si. Trochu mi to chybělo, ale špatné svědomí z toho nemám, že necvičím. Taky jsem vyytáhla meč a šla si zašermovat. Po ořechem bylo krásně.
Odpoledne jsem si dala s mamkou kafe a zmrzlinu. Po dopití čaje jsem zkusila udělat domácí limonádu. Za drobného pršení jsem šla ustřihnout meduňku, nakrájela jsem citron a mražené jahody a domácí limonáda byla na světě. Byla dobrá. Pak jsem brouzdala po internetu.
V pátek jsem dopoledne byla na zámku v muzeu a psala. Celé dopoledne. Po obědě jsem se podívala na Ledové ostří 2, dala si kafe a trochu si zacvičila. V podvečer jsem šla na mši svatou. Liturgie byla krásná, škoda druhé eucharistické modlitby ve svátek sv. Tomáše (nejlepší by byl Římský kánon, kde je sv. Tomáš jmenován) a po mši adorace k Nejsvětějšímu srdci Páně.
V sobotu jsem vstávala o půl sedmé. Šla jsem totiž na mši svatou na osm hodin. A musela jsem obejít půlku města. Mši svatou jsem stihla. Po mši jsem doma pomáhala a odpoledne jsem odpočívala. S mamkou jsme se po kafi vrhli na hrášek. Prvně otrhat rostlinky a pak vyloupat (to už dělala jen mamka). Večer jsem si četla Liturgiku od Tichého a Soukala. Taky jsem se rozhodla, že si budu vést prázdninový deník. Tak jsem sama zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. Večer jsem zapsala uplynulé dny.
V neděli jsem spala až do půl deváté, což je nezvyk. Normálně vstávám před osmou. Mše svatá totiž byla až v 11. Zpívala jsem. Liturgie byla ze svatých Cyrila a Metoděje. Jen je škoda, že byla druhá eucharistická modlitba.
Dopoledne jsem koupila ještě sůl.
Odpoledne jsem si zcela neplánovaně pospala. Do kafe. Ke kafi byla zmrzlina a potom jsem zkontrolovala růže. Musela jsem nějaké škaredé a odkvetlé květy ostříhat, aby mohla rostlinka znovu vykvést. Letos kvetou opravdu nádherně. Žlutá je samý květ, to stejné malá červená. Ty dvě nejmladší měly zatím jeden květ. Třeba ještě rozkvetou. Nechám se překvapit. Stihla jsem taky kouknout aspoň na kousek Pána prstenů Návrat krále. Stihla jsem akorát konec korunovace, polibek Aragorna a Arwen a pak svatbu Sama a Růži a odjezd na Západ ze Šedých přístavů.
Tak to bude pro dnešek asi všechno. Takže krásný prázdninový týden roku 2020. Užívejte sluníčka, ale ne moc, zajeďte si na nějaký výlet, poznejte něco nového.
Vaše Vanimaré

P. S.: K večeři jsem si uvařila krupičnou kaši a nakrájela na ni jahody. Vždycky se na to těším celý rok a letos jsem to málem prošvihla. Naštěstí jsem na zahradě nějaké ty jahody ještě našla...
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené