Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

5.8.18

30.7. - 5.8.2018

Opět je tu neděle. A trochu zvláštní neděle, protože jsem ve Francii. Ano, nastala má druhá aktivní dovolená. A co se dělo týden před odjezdem?
V pondělí jsem byla doma. Ještě stále mě trochu bolely nohy. Dopoledne jsem koukala na seriál. Odpoledne také. Navečer jsem psala, ale moc mi to nešlo. Navštívila jsem také poštu a obchod. A přemýšlela, co si na cestu sbalit.
V úterý jsem opět byla doma. Dopoledne jsem se dívala na seriál a odpoledne jsem jela na návštěvu. Jinak se nic moc extra nedělo. Ve středu jsem si udělala výlet do Brna. Musela jsem na alergologii. Byla jsem tam objednaná už od března. Čekala jsem přiměřeně dlouhou dobu. Pak jsem šla za paní doktorkou a popovídaly jsme si. Pak začalo vyšetření. Sestřička mi odmastila předloktí a postupně mi dávala na kůži jednotlivé alergeny. Pak jsem si sedla do čekárny a čekala. Sestřička mi říkala, že to bude svědit, ale bylo to nic moc. Znapm i horší svědění. (Vanimaré si vzpomněla na třísla po zákroku.) Na vyhodnocení jsem čekala asi čtvrt hodiny. A šla jsem si pro ortel. Reagovala jsem na psa, kočku a olši. (Dobré zjištění, když jsem měla doma čtrnáct let psa...)
Odpoledne jsem byla doma nebo na návštěvě. Navečer jsem šla hrát na varhany. Měla jsem z toho docela dobrý pocit. Překvapivě jsem zvládla zahrát poslepu písničku 811 a zpaměti skoro celé ordinárium. Na mši jsem zpívala. Liturgie byla obstojná, nic mě nepřekvapilo.
Ve čtvrtek jsem spala jak dlouho jsem chtěla. Ale moc dlouho to nebylo. Před osmou už jsem snídala.
Dopoledne jsem byla doma. Kolem poledne jsem šla za babičkou a osprchovala jsem jí s bráchou terasu. Odpoledne jsem seděla doma a nemyslela na teplo, co je venku.
Večer jsem si chvíli četla a dívala se na dokument Jeden den ve Francii. Celkem pěkné, ale dost chaotické. CHvíli mluvili o turistice, pak energetice, následovalo zemědělství a tak pořád. S kamerou jezdili z jednoho konce země na druhý. Trochu mě to zklamalo.
V pátek jsem do kufru házela poslední věci a přemýšlela, co mi ještě chybí. Možná mi chybí chuť cestovat, protože se mi vůbec nechtělo.
Odpoledne jsem stále skládala věci do kufru a pak jsem šla na mši svatou. Před poutí jsem nevynechala zpověď. Snad se mi pojede lehčeji. Liturgie probíhala relativně normálně. Po mši byla adorace a zase mě překvapilo, jak měli poskládané velum.
Druhá věc, které mě zarazila, bylo zaučování dalšího varhaníka. Je to klavírista, předpokládala jsem, že bude hrát lépe. Ale nebudu ho moc kritizovat. Každý nějak začínal. Jen škoda, že nehrál na pedály. Je to dost poznat.
Večer jsem sbalila poslední věci a vyrazila k autobusu.
Cesta byla celkem v pohodě. Ani špatně mi nebylo. V sobotu jsem byla v Arsu a pak v La Salette. V neděli byla mše svatá v kapli hotelu. Odpoledne jsem vystoupila na La Gargas a pak pršelo.
A to bude pro dnešek všechno. Pokračování příští týden.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené