Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

27.7.14

30. týden 2014

Tak jsem tu opět s týdenním reportem. V pondělí jsem s přáteli vyrazila na vodu. Počasí bylo krásné. Ujeli jsme něco kolem dvaceti kilometrů po Vltavě. Přespávali jsme v kempu ve stanu. Do kempu jsme přijížděli skoro za deště. Při představě, že budeme ještě stavět stan... No, postavili jsme ho včas. Ještě moc nepršelo. V úterý jsme pokračovali v cestě do Českého Krumlova. Většinu cesty pršelo. A jako nachvál jsem se se svým zadákem musela koupat na druhém Krumlovském jezu. Fakt super, v půlce cesty. Pak už nám bylo jedno, jestli prší, nebo svítí sluníčko. Jen ta zima byla trochu nepříjemná. V nejhořších deštích jsme se schovávali pod mosty, nebo pod stromy, ale i přes stromy pršelo. Do kempu ve Zlaté Koruně jsme dojeli už bez koupele ve Vltavě. Přidávám foto Krumlovské Jelení lávky. Na té jsem se teda nekoupala. To už jsem byla durch mokrá a měla jsem půjčené suché tričko.
Už je to takové nic moc. Je pravda, že jsem ji za tři roky sjížděla poprvé. Fotka je ze čtvrtka. Ve středu jsme jeli poslední etapu do Boršova. Naštěstí bez koupele. Pak jsem zamířila zpět do Českého Krumlova do centra. Večerní Krumlov byl úchvatný. Rozhodně krásnější než za deště.
Na fotce je jedna z dominant Krumlova, kostel sv. Víta. Čtvrtek jsem strávila chvíli v Krumlově a pak na cestě k Lipnu. Z Krumlova to nebylo daleko. Večer jsem se chvíli procházela po břehu. Také mě osvítil Duch svatý a vnukl mi studium na teologii. Docela mě to láká, jen nevím, zda bych to zvládla. Liturgika mě baví, tak nevím, zda do toho jít. Jednalo by se o bakalářské kombinované studium....
V pátek jsem vyrazila do Lipna nad Vltavou podívat se na stezku korunami stromů. Opravdu to stojí za to. Když je krásné počasí, je vidět až do Rakouska.
V pátek jim tam nejspíš pěkně pršelo. Možná je to trochu vidět na fotce.
Takhle vypadá stezka. Dostanete se s ní až do výšky čtyřiceni metrů. Více fotek jak z Lipna, tak ze stezky jsou v galerii pod názvem Jižní Čechy 2014. Fotky jsou namíchané do sebe. V sobotu jsem už jela domů. Bohužel. Moc se mi nechtělo. Klidně bych u Lipna dokázala strávit celý týden. Tak přidávám ještě další fotku.
Jen takový pokus o uměleckou fotku. Teď si uvědomuji, že kdyby ta loďka tam byla celá, bylo by to ještě krásnější. Tak to teda přidám ještě jednu fotku. Také ze sobotního rána.
S plachetnicí. V sobotu jsem taky už seděla na internetu a sledovala novinky. Že jsem byla celý týden bez něj? Nějak mi to ani nepřijde. Aspoň jsem strávila celý týden trochu víc aktivně, než normálně. A na konec přidávám fotku jednoho kostela, který najdete v Černé v Pošumaví. Velmi se podobá kostelu ve Zbýšově u Brna. architektonicky se velmi podobají, i když tenhle byl trochu užší, ale myslím si, že zase delší. Dovnitř jsem se bohužel nedostala.
Kostel se do objektivu bohužel nevešel celý, tak dávám aspoň věž. V neděli jsem byla na mši svaté. Nehrála jsem nic, kromě krátkého preludia k přijímání. Na konci jsem zjistila, že jsem hrála ve špatné tónině, ale zkušený varhaník vše zvládl a dostal se tam, kam potřeboval, aby mohl hrát písničku. Ještě před obědem jsem si trochu zdřímla a po obědě dopisovala článek. Teď doufám, že tam není moc chyb. Část článku jsem psala na půjčeném tabletu, se kterým to moc neumím. V neděli mě také napadlo, že bych mohla najít fotku kostela na internetu. Podařilo se.
Zdroj obrázku. Kostel je zasvěcen Neposkvrněnému početí Panny Marie (zdroj).
Tak to by pro dnešek mohlo být všechno. Asi půjdu skládat další kusudamu. Nevím, co jinak dělat. Možná ještě chytnu Eschatologii, ale jeden známý mi říkal, že je to hodně filozofické a těžké na čtení. Tak uvidíme, jestli to přečtu a budu si z toho něco pamatovat.
Tak všem, co se dočetli a doprohlíželi až sem, přeji krásný další prázdninový týden roku 2014.
Vaše Vanimaré

P. S.: Mamka mi po příjezdu domů oznámila, že nám kvete máta, tak ještě přidávám fotku.
V.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené