Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

21.2.21

15.2. - 21.2.2021

Další neděle je tady. Je trochu příjemnější než obvykle. Zítra mi totiž začínají prázdniny. A co se dělo poslední pracovní únorový týden?
V pondělí ráno práce a k tomu inspekce. Asi nemají, co na práci. No, nějak jsme to zvládli. U mě naštěstí nebyli.
Odpoledne jsem si dala kafe, chvíli jsem hrála na violu a přečetla si několik kapitol Ohněm a mečem. Potom jsem jela ke švadleně. Budu si nechat šít vikingské šaty. Dovezla jsem si látku, dala míry a teď budu čekat. Chvíli. Docela se těším.
Potom jsem s kolegyní kecala asi půl hodiny (hodinu) v autě. Potřebovaly jsme se vykecat. Obě. U večeře jsem se dívala na další díl Stargate a následně při četbě jsem poslouchala hudbu. Stále víc mám nutkání sáhnout po Pánovi prstenů, ale říkám si, že to ještě chvíli vydržím. Dočtu prvně to, co mám rozečtené, což je Ohněm a mečem a nějaké fan-fikce Stargate.
V úterý dopoledne opět práce. Zpestřená vycházkou do parku. Bylo trochu zima, ale děti byly spokojené a to je pro mě hlavní. Odpoledne jsem ještě pracovala doma, protože jsem potřebovala něco oskenovat. Zabralo mi to docela dost času. Skončila jsem těsně před třetí hodinou. Potom rychle namlet kafe a užít si ho.
Později odpoledne jsem si četla a poslouchala hudbu. Do večera jsem četla.
Ve středu opět práce. Klidná, krásná a rychlá. Překvapivě. A jelikož byla Popeleční středa, tak jsem si odpustila tu výbornou svíčkovou k obědu. Místo toho jsem měla čočku na kyselo, což nemám moc ráda.
Myslela jsem, že si ani kafe nedám, ale nakonec jsem musela, jinak bych usnula i za chůze. Trochu mě probudila, ale účinek nebyl moc dlouhý.
Odpoledne jsem měla i doučko online a následně jsem chvátala na mši svatou. Zpívala jsem Olejníkova propria a tentokrát jsem si to užila, i když jsem občas nestačila s dechem. Spíš často.
Ve čtvrtek dopoledne práce. Klidná, tichá a rychlá. Užívám si to teďka v práci. Mám totiž hodné děti.
Odpoledne jsem šla rychle do obchodu. I když mě od rána bolí mezi žebry, protože jsem si skřípla nerv, byla jsem šermovat a zkusila jsem i hrát na flétny. To se moc nedalo. Jakýkoli hlubší nádech následovala bolest. Tak jsem si vytáhla housle a violu a zahrála si aspoň na ně. Taky jsem si dala s našima kafe a zákusek. Taky jsem se vrhla na založení dalších záložek do Záložkodeníku. Jedna bude od knize Ohněm a mečem a druhá bude o knize Marie Magdalena.
A bok mě bolel až hrůza. Do noci jsem si četla.
V pátek dopoledne opět práce. Klidná, rychlá a krásná. Opravdu si to užívám, ale na prázdniny se těším. Snad se konečně vyspím, pořádně si zahraju na flétny, violu a housle, snad pohnu trochu s diplomkou a zašermuji si.
Odpoledne jsem si chvíli četla, poslouchala audioknihu a dala si kafe. Slavila jsem taky Eucharistii a pobožnost křížové cesty. A byla mi zima. Festovní. 
Večer jsem se věnovala trochu práci. A taky jsem zjistila, že mi brzy dojde nová kniha o Tolkienovi. Hurá. Jsem na ni zvědavá.
Jinak jsem se potom už věnovala četbě a odpočinku.
V sobotu jsem spala až do devíti. Zbytek dopoledne jsem odpočívala a četla. Po obědě jsem dočetla druhý díl Ohněm a mečem. Svým způsobem to dopadlo dobře. Skrzetusky se setkal se svou milou Helenou a pravděpodobně měli svatbu.
Odpoledne jsem si dala kafe a na chvíli se začetla do další knížky. Jmenuje se Marie Magdalena, Prorokyně Eucharistické lásky. Dost mě zaujala, protože jsem na místě, kde dožila, byla a uctila jsem její ostatky. Myslím, že tam mají její lebku.
Taky jsem si nafotila poslední namalované kamínky. Některé se podařily, některé ne. Taky jsem se podívala zase na pinterest a pár pinů jsem si uložila, abych je později našla.
U večeře jsem se podívala na další díl Stargate a následně si četla. Do noci četla.
V neděli dopoledne jsem byla na mši svaté. Nezpívala jsem a prožívala jsem. Jen jsem dneska do kostela přišla, nestihla jsem si ani odmlžit brýle a četla jsem jedno zastavení křížové cesty. Cestou domů jsem našla svůj třetí putovní kamínek. Jak mi zvedl náladu v tom podmračeném a mrholícím dni. Doma jsem ho vyfotila a dala na Facebook.
Odpoledne jsem četla Marii Magdalenu. Následně jsem šla na adoraci a pro kroniku. Diplomka volá.
Po adoraci jsem si dala kafe a znovu se začetla do Marie Magdaleny. 
Do šesti jsem ji dočetla. Byla to nádherná kniha. Nejen o životě sv. Marie Magdaleny, ale také o Ježíšovi, o jejich vztahu, o vztahu apoštolů k Ježíšovi a k Marii a také o vztahu Panny Marie a Marie Magdaleny. Prostě nádherná kniha. Jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Samozřejmě dostane svou záložku do Záložkodeníku. Jen je škoda, že byla kniha tak tenká. Přečetla jsem ji na tři dny.
A to bude pro tento týden asi všechno. Takže přeji všem krásný další pro některé prázdninový a pro všechny poslední únorový týden roku 2021. A buďte na sebe opatrní.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené