Lepší je mlčet než planě kecat, nebo potom cítit zklamání z předešlého rozhovoru.

28.6.20

22.6. - 28.6.2020

Další neděle, poslední školní. Hurá sláva, za chvíli jsou tu prázdniny. A co se dělo poslední školní týden?
V pondělí práce. Překvapivě byla klidnější než celý minulý týden. Odpoledne jsem byla doma, jen jsem zapomněla koupit rohlíky a chleba. Naštěstí jsem to ještě stihla koupit. Dala jsem si kafe a odpočívala. Do večera jsem se dívala na Letopisy Narnie.
V úterý opět práce. Byla trochu horší než v pondělí, ale dalo se to zvládnout. Odpoledne jsem si dala kafe s mamkou a pokecala s kolegou z teologie. Pak mě odvezl do šermu. Odpoledne jsem si taky vyzvedla zásilku z Prahy. Objednala jsem si Liturgický slovník, jednu liturgicou knížku a taky knihu Sloužím tajnému ohni. Na tu se těším asi nejvíc. Ale prvně přečtu Křest, biřmování, eucharistie.
V šermu jsem si užívala. Byla scénika a učili jsme se nové věci. A pak jsme měli souboje. Ty jsem popsala v článku v úterý.
Ve středu opět práce a naprosto skvělá. Užívala jsem si to. Odpoledne jsem jela na doučko a pak na mši svatou. Liturgii jsem si užívala, protože byla slavnost Narození Jana Křtitele a taky byl Římský kánon. Nejkrásnější eucharistická modlitba.
Ve čtvrtek opět práce. Celkem dobrá, ale mohla by být lepší. No, musím být vděčná na každou maličkost.
Odpoledne jsem šla na kafe a zákusek s kolegyní. Večer jsem šla na zkoušku sboru. Normálně mě to i bavilo. Zazpívala jsem si Nitida stella a taky jsem si zahrála na violu Modlitbu od z filmu Anděl Páně 2.
Během dne jsem se podívala na Ledové království 2 a na Harryho Pottera Tajemná komnata.
V pátek opět práce. Trochu se mi to v práci zhoršovalo. Ještěže to byl už pátek. No, nějak jsem to přežila. Odpoledne jsem přemýšlela, jak to udělat s odměnami, abych to všechno zvládla. Nakoupit dostala za úkol mamka. Na mě zbývá jen vypálit CD s fotkama, popsat, nakreslit, zabalit do obalů, vypsat diplomy a nachystat placky. To vše za víkend a pondělí. Ještě musím koupit nějaký dárek své paní asistentce, protože se budeme taky loučit. Ach jo. To snad vyřeším v pondělí.
Odpoledne jsem šla na mši svatou a pak do cukrárny posedět s orchestrem. Uvidíme se následně až v září. Večer jsem koukala střídavě na Modravu a Harryho Pottera.
V sobotu jsem se válela v posteli až do devíti. Pak vysát, vypeckovat třešně a zabalit na jednu noc.
Odpoledne po kafi jsem odjela směr Uherčice. Oslavovaly se tam stánice. Hotové, pochopitelně. Jen ne moje. Ale to mi v ničem nevadilo. Užívala jsem si oslavu plnými doušky. Víno teklo proudem, laskominy voněly jen se sliny sbíhaly. A noc byla nejlepší. Nechtělo se mi platit za pokoj, tak jsem zalehla do spacáku na zahradě. Podruhé v životě jsem spala pod širákem. Bylo to naprosto super. Byla jsem každou chvíli vzhůru, takže jsem toho moc nenaspala, ale to mi nevadí, pokud se vyspím další noc. Kolem půl šesté spadlo pár kapek, ale slibované bouřky s deštěm nikde. Naštěstí.
Ráno jsem jela domů, protože jsem musela na mši zpívat. Dopoledne jsem odpočívala a pokoušela se neusnout. Trochu se mi to nepovedlo. Těsně před obědem jsem usnula, ale na oběd jsem se vzbudila.
Po obědě jsem se těšila, že se trochu vyspím, ale nebylo mi přáno. Musela jsem dětem vypalovat fotky, abych jim je mohla v úterý předat. Skončila jsem asi o půl paté. To už nemá cenu na chvíli zalízat do postele. O to dřív půjdu spát večer. Tak jsem si chvíli četla, trochu se zkulturnila a odpočívala.
Tak to bude pro dnešek asi všechno. Nejspíš si půjdu číst nebo psát. To ještě uvidím. Ke kreslení se nedostanu, protože nějak nemám námět.
Krásný další poloprázdninový týden roku 2020.
Vaše Vanimaré

Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené